Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Tiffany McDaniel

Boeken van Tiffany McDaniel

Meer over Tiffany McDaniel

Genre: Roman

Geboren: 1985

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Tiffany McDaniel


Overzicht

  • Betty - Betty
  • De zomer die alles deed smelten - The summer that melted everything

gedetailleerd overzicht

OverzichtBetty

Een onvergetelijk portret van een familie met een tragische geschiedenis in de Amerikaanse Appalachen...

Geboren in een badkuip in 1954 als zesde kind van een Cherokee vader en een blanke moeder, zal Betty Carpenter een wereld van armoede en geweld leren kennen. Een van haar zussen gelooft dat er een vloek op de familie rust, maar Betty’s nieuwsgierigheid, haar grote liefde voor haar zussen en haar vaders verhalen voeden haar veerkracht en verbeelding.

Zo ontdekt ze hoe ze kan ontsnappen aan het harde leven: door te schrijven. Ze begraaft de verhalen heel diep, omdat ze die aan niemand kan vertellen. Tot nu.

Gebaseerd op haar eigen familiegeschiedenis vertelt McDaniel een adembenemend verhaal over de kracht van verbeelding in moeilijke tijden.

Schrijver: Tiffany McDaniel
Oorspronkelijke titel: Betty
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789056726911
Ebook: 9789044932621
Uitgever: Signatuur
De zomer die alles deed smelten

De zomer van 1984 is er een om nooit te vergeten. Althans voor Fielding Bliss, dertien jaar. Die zomer teistert een hittegolf zijn woonplaats Breathed in Ohio. Die zomer wordt hij vrienden met Sal, een gehavende dertienjarige, die beweert de duivel te zijn. Fieldings familie neemt de jongen in huis maar niet iedereen is opgetogen over zijn komst. Roddels verspreiden zich en de spanningen lopen op, net als de temperatuur.

Als ook vreemde incidenten zich voordoen, geloven steeds meer plaatsgenoten dat Sal écht is wie hij beweert te zijn. Terwijl de familie Bliss haar eigen demonen moet verslaan, stevent de gemeenschap af op een catastrofe die het slaperige stadje voorgoed verandert.

Schrijver: Tiffany McDaniel
Oorspronkelijke titel: The summer that melted everything
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789056725570
Ebook: 9789044975116
Uitgever: Signatuur