Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • James R. McDonough

Boeken van James R. McDonough

Meer over James R. McDonough

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Oorlog

Geboren: 1946

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Nachtpatrouille
Luitenant Jim McDonough arriveert in augustus 1970 in de groene hel van Vietnam. Vijf jaar lang heeft hij op dit moment gewacht. Nu zal hij zich in de strijd moeten bewijzen.

Een jaar later is hij veranderd van een onzekere nieuwkomer in een keiharde, onverzettelijke vechter, die geen confrontatie met de vijand - hoe weerzinwekkend ook - uit de weg gaat. Jim heeft als pelotonscommandant het vertrouwen van zijn manschappen, zijn makkers, tijdens de bloedige acties in de duistere jungle ten volle verdiend.

Maar de eenzame verantwoordelijkheid van het bevel weegt zwaar. Dag en nacht, klam van het zweet en overmand door angst en schuldgevoelens, moet Jim beslissen over leven en dood, terwijl in de bergen de even genadeloze als wanhopige tegenstanders op de loer liggen.

Het dichte struikgewas verbergt sluipschutters en moordende boobytraps. Eén enkele misstap kan witheet metaal door het vlees jagen. Gevangen in de moordlust van de oorlog neemt Jim zich voor om zijn menselijke waardigheid niet te verliezen. Maar tijdens de gruwelijke gevechten in de met regen en modder gevulde bomkraters is dat een haast onmogelijke opgave. De scheidslijn tussen rationeel handelen en panische bloeddorstigheid is maar uiterst smal...
Platoon Leader - 1988
Regisseur: Aaron Norris
Cast: Michael Dudikoff, Tony Pierce, Robert F. Lyons, e.a.
Schrijver: James R. McDonough
Oorspronkelijke titel: Platoon leader
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789067902410
Uitgever: Kadmos