Boekenplank:
Kies

Boeken van Ian McGuire

Meer over Ian McGuire

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1964

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De weigeraar - The abstainer
  • Het noordwater - The north water

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe weigeraar

De rebellen worden bij zonsopgang geëxecuteerd, maar hun kameraden zijn al uit op wraak...

Manchester, 1867: Stephen Doyle, Ierse veteraan van de Amerikaanse Burgeroorlog arriveert per schip vanuit New York. Hij is lid van de Fenians, een geheim genootschap dat als doel heeft de Engelse heerschappij over Ierland te beëindigen, als het moet met geweld. In de stad wacht hoofdagent James O’Connor op wat komen gaat. Zijn opdracht is om de aanslagen van de Fenians op alle mogelijke manieren te verijdelen. De levens van de twee mannen zullen onlosmakelijk met elkaar verbonden worden tijdens deze bezeten strijd om leven en dood in een bloedige tijd van wraak en wetteloosheid.

De weigeraar is het onweerstaanbare verhaal van twee mannen die vechten voor hun leven en nalatenschap. Ian McGuire weet als geen ander de rauwe en gewelddadige wereld van het negentiende-eeuwse industriële Manchester tot leven te wekken.

Schrijver: Ian McGuire
Oorspronkelijke titel: The abstainer
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403197302
Uitgever: Cargo
Het noordwater

1859. Patrick Sumner heeft na zijn oneervolle ontslag uit het leger ten einde raad een positie als scheepsarts geaccepteerd aan boord van een walvisvaarder die op weg is naar de poolcirkel. Het is laat in het jaar, en terwijl donker en kou op zee genadeloos toenemen, wordt het zwaar verminkte lichaam van een scheepsjongen gevonden. Sumner gaat op onderzoek uit, en komt op het spoor van Henry Drax: harpoenier, moordenaar, monster.

Dan gebeurt het ondenkbare: het schip loopt vast in het ijs en zinkt. Terwijl de doodsbange en wanhopige bemanning tijdens de barre, oneindige nacht probeert te overleven, weet Sumner dat er zich in hun midden een meedogenloze moordenaar schuilhoudt.

Schrijver: Ian McGuire
Oorspronkelijke titel: The north water
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789023481720
Uitgever: Cargo