Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Monica McInerney

Boeken van Monica McInerney

Meer over Monica McInerney

Genre: Roman

Geboren: 1965

Geboorteland: Australië

Website: Monica McInerney


Overzicht

  • De Alfabetzussen - The Alphabet Sisters
  • Familiebagage - Family baggage
  • Familiegeheimen - Those Faraday girls

Dubbel uitgegeven titels

  • Drie zussen - zie De Alfabetzussen
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Alfabetzussen
De drie zussen Anna, Bett en Carrie Quinlann, in hun jeugd bekend als de zingende Alfabetzussen, hebben elkaar al jaren niet gesproken. De verloofde van Bett trouwde met de jongste, Carrie, en de ruzie die ontstond dreef de zussen uit elkaar.

Maar nu worden in hun ouderlijk huis, in het prachtige zuiden van Australië, de voorbereidingen getroffen voor een groot feest. De vitale en excentrieke grootmoeder van de drie, Lola, wordt tachtig, en de zussen worden verwacht alle drie aanwezig te zijn - en zich goed te gedragen en vriendelijk te lachen.

Ondanks Lola's eisen is de sfeer gespannen, niet in de laatste plaats doordat alle drie de zussen geheimen voor elkaar hebben. Aan Anna's huwelijk is een einde gekomen en vooral haar dochtertje heeft het daar zwaar mee. De naar Londen gevluchte Bett heeft al haar zelfvertrouwen verloren. En het gaat niet goed tussen Carrie en Matthew: de ex-verloofde van Bett.

Door de plannetjes van Lola worden de drie in ieder geval gedwongen met elkaar te praten, en geleidelijk aan wordt er weer gelachen, worden goede herinneringen opgehaald, en herstelt het vertrouwen zich.
Schrijver: Monica McInerney
Oorspronkelijke titel: The Alphabet Sisters
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022539057
Uitgever: Boekerij
Familiebagage
Harriet Turner weet alles van reizen. Ze heeft er al honderden georganiseerd voor het reisbureau van haar familie in het Australische kustplaatsje Merryn Bay. Maar wanneer haar broer haar vraagt een reis naar Engeland van hem over te nemen, en haar collega en pleegzus, Lara, niet komt opdagen op de luchthaven, bevindt Harriet zich ineens op onbekend terrein.

Aangekomen in Engeland moet ze in haar eentje leiding zien te geven aan een buslading excentrieke toeristen. Ze maken een thematour langs alle locaties uit de bekende detectiveserie Willoughby, en het zal een drukke tijd worden. Terwijl de bus door het pittoreske landschap van Cornwall rijdt, krijgt de reis voor Harriet een extra dimensie.

Niet alleen onbeantwoorde vragen over haar familie en haar jeugd beginnen door haar hoofd te spoken, ook wordt ze nogal overvallen door haar gevoelens voor de eregast van de tour, en hoofdrolspeler in Willoughby, Patrick Shawcross.

Maar het grootste raadsel is en blijft toch wel: wat is er gebeurd met Lara?
Schrijver: Monica McInerney
Oorspronkelijke titel: Family baggage
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022543818
Uitgever: Boekerij
Familiegeheimen
Maggie Faraday groeide op in een gezellig en onconventioneel gezin. Haar moeder was vaak weg en de opvoeding werd dan overgenomen door haar vier - zeer verschillende - tantes en haar excentrieke grootvader, Leo. Maar vlak voor Maggies zesde verjaardag maakte een schokkende gebeurtenis een einde aan dit alles.

Twintig jaar later woont Maggie alleen in New York - tot een verrassingsbezoek van Leo alle herinneringen plotseling doet bovendrijven. En dan, bij de jaarlijkse Faraday-familiereünie in Ierland, realiseert Maggie zich dat de vrouwen die ze dacht zo goed te kennen allemaal een geheim verbergen...
Schrijver: Monica McInerney
Oorspronkelijke titel: Those Faraday girls
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022549803
Uitgever: Boekerij

Dubbel uitgegeven titelsDrie zussen

Zie voor de beschrijving van dit boek: De Alfabetzussen.

Schrijver: Monica McInerney
Oorspronkelijke titel: zie De Alfabetzussen
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022586556
Uitgever: Boekerij