Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Emma McLaughlin & Nicola Kraus

Boeken van Emma McLaughlin & Nicola Kraus

Meer over Emma McLaughlin & Nicola Kraus

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Emma McLaughlin & Nicola Kraus


Overzicht

  • Girl - Citizen girl
  • Net echt! - The real real
  • Zoete wraak - Dedication

De nanny

  1. Dagboek van een nanny - The nanny diaries
  2. Nanny slaat terug - Nanny returns

gedetailleerd overzicht

OverzichtGirl
Als de eigenwijze Girl wordt ontslagen bij de organisatie waar ze zich al 2,5 jaar het vuur uit de sloffen loopt voor haar tirannieke bazin, slaat de paniek toe. Een baan in de non-profit sector is niet makkelijk gevonden en de afwijzingsbrieven stapelen zich geleidelijk op.

In een wanhopige poging wat inkomsten te genereren, solliciteert ze bij My Company, een internetportal voor vrouwen. My Company wil een nieuwe richting inslaan en jonge geëmancipeerde vrouwen aantrekken. Girl lijkt de aangewezen persoon om dit proces te begeleiden.

Als echter haar nieuwe baas niet veel beter blijkt dan de vorige, en de doelstellingen van My Company radicaal wijzigen binnen enkele weken nadat ze is begonnen, komt Girl ernstig in conflict met haar feministische principes. In een poging het keiharde bedrijfsleven te combineren met haar idealen, belandt ze van de ene bizarre situatie in de andere...
Schrijver: Emma McLaughlin & Nicola Kraus
Oorspronkelijke titel: Citizen girl
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789050004954
Uitgever: Vassallucci
Net echt!
Jesse is een van de zes middelbare scholieren die verkozen zijn om mee te doen aan een nieuwe realityshow. Ze lijkt er niet echt geknipt voor, want ze behoort niet tot het populaire clubje, heeft een saaie bijbaan en draagt niet de nieuwste merkkleding.

Jesse had nooit verwacht te worden gekozen, maar je kunt maar liefst veertigduizend dollar winnen en die kan ze goed gebruiken. Het enige wat ze hoeft te doen is beste vrienden te worden met mensen met wie ze niets gemeen heeft.

Te midden van uiterlijke schijn, gespeelde gevoelens en onderlinge jaloezie kan Jesse steeds minder goed onderscheid maken tussen wat echt is en wat er alleen maar goed uitziet op televisie...
Schrijver: Emma McLaughlin & Nicola Kraus
Oorspronkelijke titel: The real real
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044325652
Uitgever: The House of Books
Zoete wraak
Wanneer je oude liefde een wereldberoemde 'rock star' wordt, is dat bijzonder. Zijn gezicht is te zien op elke tijdschriftcover en op tv worden zijn clips vertoond. Vreemder is het, wanneer deze geliefde in zijn hits zingt over jullie relatie, het ene lied nog onthullender dan het andere.

Het overkomt Kate met ex-vriendje Jake. Wanneer Kate na tien jaar eindelijk de mogelijkheid krijgt Jake hiermee te confronteren, grijpt ze die ook met beide handen aan.
Schrijver: Emma McLaughlin & Nicola Kraus
Oorspronkelijke titel: Dedication
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044611564
Uitgever: Prometheus

De nannyDagboek van een nanny
Op zoek naar werk in New York besluit Nanny als nanny aan het werk te gaan voor de steenrijke familie X, die resideert aan Park Avenue. Ze moet oppassen op hun vierjarige zoon Grayer, en komt er gaandeweg achter hoeveel werk ze moet verzetten om Mrs X van een zorgenvrije dag te kunnen laten genieten. Mrs X werkt namelijk niet, kookt niet, wast niet en doet zeker geen boodschappen - en ze ziet haar kind zo min mogelijk.

Wanneer Nanny's aanwezigheid bedreigend lijkt te worden voor de relatie die Mrs X met haar echtgenoot en kind heeft, wordt Nanny geconfronteerd met een opponent van formaat. Ze realiseert zich dat ze zich in een potentieel explosieve situatie bevindt, waarbij ze enerzijds zorg moet dragen voor Grayer, en anderzijds zijn irrationele moeder in bedwang moet houden...
The Nanny Diaries - 2007
Regisseur: Shari Springer Berman & Robert Pulcini
Cast: Scarlett Johansson, Laura Linney, Paul Giamatti, e.a.
Schrijver: Emma McLaughlin & Nicola Kraus
Oorspronkelijke titel: The nanny diaries
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789050004374
Uitgever: Vassallucci
Nanny slaat terug
Nan is inmiddels getrouwd met haar 'Harvard Hottie' Ryan en is druk met haar nieuwe adviesbureau en de verbouwing van hun huis in Queens. Op een avond wordt Nan volkomen verrast door haar vroegere oppaskind Grayer, nu zestien, die dronken op de stoep staat en wil weten waarom zij hem destijds in de steek heeft gelaten.

Uit schuldgevoel belooft Nan hem en zijn jongere broer Stilton te helpen. Dat betekent een regelrechte confrontatie met haar monsterlijke ex-werkgeefster Mrs. X en de bizarre wereld van de superrijken in New York City. Inmiddels is de neurotische Mrs. X verwikkeld in een weinig verheffende scheiding, en haar humeur is er niet bepaald beter op geworden.
Schrijver: Emma McLaughlin & Nicola Kraus
Oorspronkelijke titel: Nanny returns
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044327021
Uitgever: The House of Books