Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Shirley McLaughlin

Boeken van Shirley McLaughlin

Meer over Shirley McLaughlin

Genre: Roman

Geboorteland: Australië


Overzicht

Dromen die nooit vervagen
Rebecca 'Billy' Batchelor is koppig, trots en ambitieus. Geboren op het ruige platteland van Australië, wacht haar zoals elke jonge vrouw een hardwerkend leven als echtgenote en moeder. Maar Billy heeft heel andere toekomstplannen. Zij wil haar droom verwezenlijken en een van de eerste vrouwelijke radioverslaggevers van Australië worden.

Ruth, een Aboriginal, groeit op als bediende in Billy's huis en wordt haar beste vriendin. Ruth, met haar prachtige verhalen over de Droomtijd, helpt Billy en moedigt haar aan te gaan studeren; iets dat voor Ruth zelf nooit is weggelegd. En wanneer Billy besluit haar ouderlijk huis te verlaten, gaat Ruth haar eigen weg, op zoek naar haar identiteit en haar volk.

Beide jonge vrouwen vechten om hun doel te bereiken in een door mannen gedomineerde wereld. Het wordt een strijd waarin hun moed en doorzettingsvermogen tot het uiterste zullen worden beproefd.

De oorlog breekt uit en Billy's carrière voert haar naar Egypte, waar zij voor het eerst van haar leven echt verliefd wordt - op een man uit haar geboorteland.

Dromen die nooit vervagen is een verhaal over vriendschap en liefde, romantiek en tederheid; dat zich afspeelt tussen 1914 en 1964 onder de strakblauwe hemel van de Australische 'outback'.
Schrijver: Shirley McLaughlin
Oorspronkelijke titel: Billy Batchelor (aka A good reputation)
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789064932649
Uitgever: De Sfinx