Boekenplank:
Kies

Boeken van Alison McLeay

Meer over Alison McLeay

Genre: Roman

Geboren: 1949 / Overleden: 1998

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Als de horizon roept - Sweet exile
  • Op golven van geluk - The wayward tide

Non-Fictie

  • De wereld van de Onedin Line - The world of the Onedin Line

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls de horizon roept
In deze roman draait alles om Katherine, een Amerikaanse schippersdochter. Ze is mooi, ondernemend en ontembaar. Wanneer de jonge Britse reder Matthew Oliver haar pad kruist, ontstaat tussen hen beiden een korte, maar hevige romance. Katherines vader betrapt het tweetal en dwingt Matthew met zijn dochter te trouwen.

Matthew steekt de oceaan weer over om naar Engeland te gaan. Wanneer Katherine haar kersverse echtgenoot achterna reist, komt ze tot de hartverscheurende ontdekking dat Matthews hart al aan een ander toebehoort.
Schrijver: Alison McLeay
Oorspronkelijke titel: Sweet exile
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789022513361
Uitgever: Boekerij
Op golven van geluk
Als jong meisje al laat Rachel zien dat ze meer in haar mars heeft dan anderen. In het negentiende-eeuwse Engeland zijn vrouwen met een eigen wil nog een bijzonderheid.

Rachel trouwt met haar jeugdliefde Adam Gaunt, met wie zij naar het land van de toekomst, Amerika, vertrekt. Maar het noodlot slaat algauw toe.

De manier waarop Rachel de problemen trotseert, hoe zij weet te overleven in het ruige Wilde Westen, haar weg terug naar huis weet te vinden en uitgroeit tot een welvarende vrouw die haar geluk hervindt, is het thema van deze roman.
Schrijver: Alison McLeay
Oorspronkelijke titel: The wayward tide
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789022511428
Uitgever: Boekerij

Non-FictieDe wereld van de Onedin Line
De wereld van de Onedin Line vertelt over de serie De Onedin Line en over de zeevaart in de negentiende eeuw. Een boek met foto's in kleur en zwart-wit, voor iedereen die af en toe terugverlangt naar de serie en voor degenen die van scheepvaart houden.
Schrijver: Alison McLeay
Oorspronkelijke titel: The world of the Onedin Line
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789062480340
Uitgever: Zuidgroep