Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Kristina McMorris

Boeken van Kristina McMorris

Kristina McMorris begon haar carrière onder andere als televisiepresentator voor Warner Bros, maar is inmiddels de gelauwerde schrijfster van meerdere romans.

Meer over Kristina McMorris

Genres: Christelijk, Roman

Geboren: 1974

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Kristina McMorris


Overzicht

  • De kunst van het ontsnappen - The ways we hide
  • De prijs van een kind - Sold on a monday

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kunst van het ontsnappen

Als illusioniste zet Fenna zich in voor de geheime dienst, maar aan haar eigen verleden ontsnappen blijkt minder makkelijk...

Fenna Vos groeide op in een gemeenschap van mijnwerkers waar ze veelal op zichzelf was aangewezen. Nu treedt ze op als de assistente van een goochelaar, maar in werkelijkheid is zíj degene die door trucs en illusies het publiek weet te misleiden. Haar talent om mensen om de tuin te leiden en uit lastige valstrikken te ontsnappen helpt haar om de trauma’s uit haar kindertijd te ontlopen.

Ondanks haar vooruitziende blik is Fenna toch verrast wanneer haar wordt gevraagd bij de Engelse geheime dienst te komen werken. Haar scherpzinnigheid komt haar goed van pas bij het ontwikkelen van ontsnappingstools om de Duitsers te dwarsbomen. Maar al snel wordt haar loyaliteit op de proef gesteld en ontdekt ze dat ze haar verleden niet voor altijd kan blijven ontvluchten.

In De kunst van het ontsnappen vermengt Kristina McMorris historische feiten met fictie voor een aangrijpend verhaal over liefde en verlies, spionage en geheimen.

Schrijver: Kristina McMorris
Oorspronkelijke titel: The ways we hide
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029737135
Ebook: 9789029737142
Uitgever: Kok
De prijs van een kind

Midden in de crisisjaren verkoopt een moeder haar twee kinderen...

Het is 1931, midden in de crisisjaren. Verslaggever Ellis Reed maakt in zijn vrije tijd een schokkende foto van twee jongetjes die aan het spelen zijn naast een bord met de tekst ‘Twee kinderen te koop’.

Redactie-assistente Lillian Palmer legt de foto voor aan hun chef en plotseling staat Ellis aan de vooravond van zijn grote doorbraak. Maar hij heeft geen idee van de gevolgen van zijn verhaal.

Schrijver: Kristina McMorris
Oorspronkelijke titel: Sold on a monday
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789029735605
Uitgever: Kok