Boekenplank:
Kies

Boeken van Juliette Mead

Meer over Juliette Mead

Genre: Roman

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Dans door de tijd - Sentimental journey
  • Een zomer om nooit te vergeten - Intimate strangers
  • Nepenthe - Healing Flynn
  • Weerzien aan de Theems - Jack shall have Jill

Dubbel uitgegeven titels

  • Droom van mij - zie Weerzien aan de Theems
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDans door de tijd
Journaliste Elena Stewart is nog helemaal niet toe aan het moederschap als ze op haar eenendertigste verjaardag ontdekt dat ze zwanger is. Ze is onzeker over haar relatie met David, een beroemde oorlogsfotograaf, die voor zijn werk vaak in het buitenland is. Bovendien werkt ze hard aan een boek over RAF-piloten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Als Elena met haar moeder Anna over haar problemen probeert te praten, vindt ze weinig gehoor. Het enige waar ze mee aankomt, is een oude doos vol herinneringen uit haar tijd in Cairo, waar ze tijdens de oorlog op de Britse ambassade werkte.

Het onderzoek voor haar boek brengt Elena naar een dorpje in Frankrijk, waar ze de voormalig piloot Theodore Hamilton gaat interviewen. Elena en de oude man raken bevriend en hij vertelt haar stukje bij beetje het aangrijpende verhaal van zijn oorlogsjaren. Dan ontdekt Elena een foto van haar moeder, weggestopt in een kast in Theodores huis.

Terwijl Elena het veelbewogen verleden van haar moeder en Theodore ontrafelt, wordt ze gedwongen na te denken over haar eigen gevoelens voor haar moeder, haar relatie met David en het kind dat ze ter wereld zal brengen.
Schrijver: Juliette Mead
Oorspronkelijke titel: Sentimental journey
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789032506810
Uitgever: De Kern
Een zomer om nooit te vergeten
Ze hebben er hard voor gespaard, maar eindelijk is het dan zover voor het Amerikaanse echtpaar Christy en Gabe McCarthy. Hun droomwens om een paar maanden in Engeland te wonen is uitgekomen. Via een agentschap hebben ze hun huis in North Carolina geruild met dat van Maggie en Oliver Callahan uit Wiltshire, die ook graag willen ervaren hoe het leven is aan de andere kant van de "grote plas".

Gedurende de zomer houden de twee families contact en wisselen ze informatie uit. Vooral de impulsieve Christy schrijft en belt vaak met Oliver, de charmante journalist die zij nooit heeft ontmoet maar over wie zij graag fantaseert.

In zijn huis ontdekt Christy een onvoltooide roman over een huwelijkscrisis. Zo hartstochtelijk, zo gevoelig en teder geschreven, maar ook zo levensecht alsof het haar eigen moeizame huwelijk betreft. Christy is ervan overtuigd dat Oliver dit boek geschreven heeft. Ze voelt dat hij vrij is, vrij voor haar, en wanneer Oliver beroepshalve naar Engeland terug moet, stuurt Christy haar man en kind voor het weekeinde de deur uit...
Schrijver: Juliette Mead
Oorspronkelijke titel: Intimate strangers
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789032506131
Uitgever: De Kern
Nepenthe
Madeline Light is als psychotherapeute gespecialiseerd in de behandeling van traumapatiënten. Na een vreselijke explosie op een booreiland wordt zij opgeroepen om de overlevenden van de ramp bij te staan. Na aankomst op het schip Nepenthe, waarop al 22 doden zijn geborgen, blijkt haar reisgenoot, Flynn Brennan, geen hulpverlener te zijn maar persfotograaf. Dezelfde Flynn staat enige tijd later op de stoep van haar praktijk.

Hij kan met al zijn bravoure en stoere grappen niet verhullen dat hij zwaar in de knoop zit. Als oorlogsfotograaf heeft hij het nodige meegemaakt, maar het is de vreselijke dood van een vriend, zes jaar eerder in Ruwanda, die hem zo achtervolgt dat hij eraan kapot dreigt te gaan. En met hem zijn gezin, want de spanning wordt ondraaglijk voor zijn vrouw Georgia en hun kinderen, Oliver en Beth. Madeline is zijn laatste hoop op redding en zij stemt erin toe om hem te behandelen.

Ondanks zichzelf en haar vaste relatie met de beeldhouwer Patrick, raakt Madeline onder de indruk van Flynn en voelt ze een grote liefde voor hem. En onbedoeld trekt hij haar mee naar haar eigen onverwerkte verleden en gevoelens van schuld en verdriet. Haar hart doet pijn, niet alleen voor hem, maar ook voor zichzelf.
Schrijver: Juliette Mead
Oorspronkelijke titel: Healing Flynn
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789026982989
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Weerzien aan de Theems
Waar ligt de scheidslijn tussen vriendschap en ware liefde?

Niets leek hun hechte band te kunnen verbreken. De groep vrienden die hun studententijd samen doorbracht was onafscheidelijk, totdat een van hen halsoverkop naar Rome vertrok. Tien jaar later staan ze op het punt elkaar weer te ontmoeten...

Het was Olivia, de intrigerendste en mooiste van allemaal, die plotseling besloot naar Rome te vertrekken en haar vrienden verward achterliet: Pip, haar beste vriendin; Jerry, haar eerste echte liefde; George, een onvoorwaardelijke vriend voor het leven en Justus, de charmante buitenstaander voor wie ze een verscholen passie koesterde.

Tien jaar later ontmoet Justus haar in Rome. Ze is nog net zo onweerstaanbaar en mysterieus als hij zich haar kan herinneren en al snel vlamt de oude passie op. Olivia accepteert zijn huwelijksaanzoek en keert met hem terug naar Engeland. Ze heeft er geen idee van hoeveel stof het weerzien met haar vrienden zal doen opwaaien... en nog minder van het dilemma waarvoor ze zal komen te staan.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Juliette Mead
Oorspronkelijke titel: Jack shall have Jill
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789044300055
Uitgever: The House of Books

Dubbel uitgegeven titelsDroom van mij

Zie voor de beschrijving van dit boek: Weerzien aan de Theems.

Schrijver: Juliette Mead
Oorspronkelijke titel: zie Weerzien aan de Theems
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789044317046
Uitgever: The House of Books