Boekenplank:
Kies

Boeken van Marlies Medema

Marlies Medema is eindredacteur en crossmediaal redacteur bij het vrouwenmagazine Eva.

Meer over Marlies Medema

Genres: Christelijk, Historisch, Roman

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Lysbeth
  • Papieren paradijs

gedetailleerd overzicht

OverzichtLysbeth

Naar het waargebeurde verhaal van een Amsterdamse koopmansvrouw die voor zichzelf opkomt in een groot. dramatisch politiek conflict...

Lysbeth, een rijke Amsterdamse koopmansvrouw, raakt tegen haar wil verzeild in een politiek conflict. Het verscheurt haar en dreigt haar familie uiteen te drijven. Haar man Rem is een belangrijke remonstrantenleider, terwijl haar broer Jan, die haar heeft grootgebracht, fel contraremonstrant is.

Als honderd jonge contraremonstranten hun huis overvallen, dreigt Lysbeth alles te verliezen. Ze zint op wraak om de machthebbers het zwijgen op te leggen. Maar als het stadsbestuur haar man wil oppakken voor hoogverraad, moet ze vechten voor haar leven.

Lysbeth is gebaseerd op grondige research en geschreven op basis van ware gebeurtenissen uit het leven van Lysbeth Philipsdr. de Bisschop (1566-1652).

Schrijver: Marlies Medema
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789023961581
Ebook: 9789023961598
Uitgever: Kok
Papieren paradijs

Het waargebeurde verhaal van een domineesvrouw die in 1845 emigreerde naar Suriname...

Papieren paradijs is het waargebeurde verhaal van een domineesvrouw die niet naar Suriname wil emigreren. Maar toch drijven de ambities van haar man, dominee Arend van den Brandhof, haar in 1845 de oceaan over. Hij gelooft dat het leven in Suriname beter is dan in Nederland, dat op dat moment zo goed als failliet is. In Suriname wil hij een plantage stichten, waar boeren op een eerlijke manier producten kunnen verbouwen voor de rest van de bevolking. Anna houdt van hun leven in Nederland en wil niet weg. Maar na jaren van voorbereiding en echtelijke ruzies is de emigratie uiteindelijk toch een feit.

Wanneer Anna en Arend met hun gezin en een paar honderd boeren in Suriname aankomen, wacht hun een grote teleurstelling. Het land van belofte blijkt een onherbergzame jungle. Hoe moet Anna hier een goed leven opbouwen voor haar gezin en zichzelf?

In dit lovend ontvangen debuut vertelt Marlies Medema het indringende verhaal van een sterke vrouw die onder de meest moeilijke omstandigheden moet overleven en toch haar eigen waarden behoudt.

Schrijver: Marlies Medema
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029732970
Ebook: 9789029730686
Uitgever: Kok