Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Lorenzo de' Medici

Boeken van Lorenzo de' Medici

Meer over Lorenzo de' Medici

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Italië


Overzicht

  • De hand van Sofonisba - El Secreto de Sofonisba

Non-Fictie

  • De Medici - Los Medicis
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe hand van Sofonisba
De hand van Sofonisba is een historische thriller over één van de weinige vrouwelijke kunstenaars in de Renaissance: Sofonisba Anguissola, geniaal schilderes en hofdame van Philips II.

1624. Gefascineerd door alles wat hij over de schilderes Sofonisba heeft gehoord, begeeft de jonge Anton van Dyck zich naar Palermo. Daar brengt hij de bijna 100-jarige kunstenares een bezoek, waaruit een innige vriendschap groeit. Samen verdiepen ze zich in het bewogen verleden van Sofonisba, en een lang vergeten geheim komt weer tot leven.

1564. Er is explosieve informatie van onvermoede reikwijdte die uit handen van Grootinquisiteur Valdés gehouden moet worden. Daarom besluit paus Pius IV de jonge hofdame van de Spaanse koningin, Sofonisba Anguissola, in een geheime missie in te zetten. Maar Sofonisba mag dat zelf niet te weten komen. Dus als de paus haar opdracht geeft een heel bijzonder zelfportret te schilderen, vermoedt de jonge schilderes niets van de rol die haar is toegedacht in dit gevaarlijk spel...
Schrijver: Lorenzo de' Medici
Oorspronkelijke titel: El Secreto de Sofonisba
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789061120278
Uitgever: Karakter

Non-FictieDe Medici
De Medici: van oudsher één van de meest prominente families van Europa. Als geen ander roept deze naam het glorierijke beeld op van de Italiaanse renaissance, met haar schitterende kunstwerken en imposante paleizen. Tegelijkertijd herinnert zij aan duistere tijden vol intriges, corruptie en machtsmisbruik.

Als directe nazaat van deze beroemde dynastie vertelt Lorenzo de' Medici de fascinerende geschiedenis van zijn familie. Een familie die drie pausen heeft voortgebracht, evenals vele koningen, hertogen en mecenassen. Zonder deze familie zou de renaissance ondenkbaar zijn.

De belangrijkste vertegenwoordigers en de meest bijzondere, vaak minder bekende verhalen, passeren de revue. Op persoonlijke wijze laat Lorenzo de' Medici zien wat het betekent erfgenaam te zijn van zo'n flamboyant verleden.
Schrijver: Lorenzo de' Medici
Oorspronkelijke titel: Los Medicis
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789059773103
Uitgever: Omniboek