Boekenplank:
Kies
 • Home
 • M
 • Vonne van der Meer

Boeken van Vonne van der Meer

Vonne van der Meer volgde de regieopleiding aan de Amsterdamse Theaterschool waarna ze regisseerde bij diverse toneelgezelschappen. Van der Meers verzamelde verhalen uit Hollands Maandblad werden in 1987 gebundeld in haar debuut Het limonadegevoel en andere verhalen, dat werd bekroond met de Geertjan Lubberhuizenprijs. Met haar werk heeft Van der Meer zowel in binnen- als buitenland een groot lezerspubliek bereikt.

Meer over Vonne van der Meer

Genre: Roman

Geboren: 1952

Geboorteland: Nederland

Website: Vonne van der Meer


Overzicht

 • Brood, zout, wijn
 • De reis naar het kind
 • De verhalen
 • De vrouw met de sleutel
 • December
 • Een warme rug
 • Het limonadegevoel & andere verhalen
 • Het limonadegevoel & latere verhalen
 • Het smalle pad van de liefde
 • Ik verbind u door
 • Letselschade
 • Naar Lillehammer
 • Nachtgoed
 • Spookliefde
 • Take 7
 • Vindeling
 • Winter in Gloster Huis
 • Zo is hij
 • Zondagavond

Duinroos

 1. Eilandgasten
 2. De avondboot
 3. Laatste seizoen

Literaire juweeltjes

 • Het zingen, het water, de peen
 • Niemand op heel Vlieland
 • Zonder Jozef

Diversen

 • Kinderschrik
 • Weiger nooit een dans

gedetailleerd overzicht

OverzichtBrood, zout, wijn

Brood opdat je in dit huis gezondheid en voorspoed zult kennen. Zout, opdat je leven hier niet eentonig zal zijn. En de wijn heb ik er zelf bij bedacht: dat je hier maar gelukkig mag worden.

Wennen aan een nieuw huis en het afscheid van het oude leven zijn de rode draad in de verhalen in Brood, zout, wijn. Geen verandering haalt zoveel overhoop als een verhuizing.

Een vrouw heeft zoveel moeite met het vertrek uit haar geliefde huis dat ze er op een nacht terugkeert en inbreekt. Een weduwe begraaft een Jozefbeeld in de tuin - baat het niet dan schaadt het niet - om de verkoop van haar huis te bespoedigen. Een makelaar vindt de jonge vrouw van het stel aan wie hij een appartement probeert te verkopen veel te aardig voor de praatjesmaker naast haar. Moet hij ingrijpen of niet?

De personages in Brood, zout, wijn zijn met veel gevoel voor detail getekend, en in al hun tekortkomingen pijnlijk herkenbaar.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789025450700
Ebook: 9789025450717
Uitgever: Atlas Contact
De reis naar het kind

Julia, die de leeftijd heeft bereikt waarop ze nauwelijks meer mag verwachten nog een kind te krijgen, besluit samen met haar man Max een kind te adopteren. Omdat de molens van het maatschappelijk werk langzaam draaien, zoeken ze contact met een tussenpersoon.

Ronald Mafait zal, tegen een royale vergoeding, zorgen voor een rechtstreeks in Peru op te halen kind. Max en Julia vertrekken met hooggespannen verwachtingen naar Zuid-Amerika. Dan nemen de gebeurtenissen een volkomen onverwachte wending.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789046704035
Ebook: 9789025433239
Uitgever: Olympus
De verhalen

Deze verhalenbundel bevat 14 verhalen, door Vonne van der Meer gekozen uit haar eigen werk.

Een vrouw vindt pornoblaadjes van haar man en probeert zich voor te stellen welke fantasieën hij daarbij heeft. Een gepensioneerde man luistert geobsedeerd naar de geluiden van zijn jonge, badende buurvrouw en vormt zich een beeld van haar leven. Een moeder probeert te begrijpen waarom haar achttienjarige zoon niet op kan houden in Sinterklaas te geloven, terwijl hij weet dat Sinterklaas niet bestaat.

In Vonne van der Meers verhalen gaat het steeds om de spanning tussen verbeelding en werkelijkheid. Hoe geloofwaardig kan een fantasie zijn, waar ligt de grens tussen het feitelijke en wat iemand zich inbeeldt? Daarnaast wordt er een subtiel spel met de lezer gespeeld, die van de ene aangename en intrigerende verrassing in de andere valt.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789023436645
Uitgever: De Bezige Bij
De vrouw met de sleutel

Vrouw, 59 jaar, moederlijk voorkomen, brede heupen, prettige stem, komt u voor het slapen instoppen en voorlezen. Discr. verzek. Beslist geen seks.

Een vrouw blijft na de plotselinge dood van haar man berooid achter. Ze moet geld verdienen en plaatst een advertentie. Haar werk voert haar naar de slaapkamers van de meest uiteenlopende mensen: een elfjarig meisje, een stewardess, en een veertigjarige werkloze man. Meer en meer raakt ze bij haar klanten betrokken.

De vrouw met de sleutel gaat over onze onstilbare honger naar verhalen, en wat een verhaal in een leven teweegbrengt.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789046705018
Ebook: 9789046705544
Uitgever: Atlas Contact
December

December donkerste maand, lichtste maand, voor de één een feestmaand, voor de ander een rampmaand is de maand van de lange, gure avonden. Van de gordijnen dicht en een boek op schoot. En dan het liefst een boek waarin het sneeuwt, en meisjes met zwavelstokjes voor de ramen staan.

Een jongen van achttien zet nog steeds zijn schoen, met een wortel erin en een bakje water ernaast. Een echtpaar weet niet van elkaar dat ze twee daklozen in hun huis-in-aanbouw van een slaapplaats en proviand voorzien. Omdat het bijna Kerstmis is, durven ze de arme zielen niet weg te sturen. Eén ding hebben de personages van Vonne van der Meer gemeen: ze volgen hun verbeelding.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789046704707
Uitgever: Atlas Contact


Een warme rug

Een warme rug is een roman over het verliezen van onschuld. Een dertienjarig meisje vliegt bij het rolschaatsen uit de bocht en belandt in een tuin. Prikkebeen - zoals haar roepnaam luidt - wordt opgeraapt door een jongeman die enige tijd op het bijbehorende huis past. Hij draagt Prikkebeen naar haar ouderlijk huis, en ontwikkeld zich in een ommezien tot huisvriend.

Dat wil zeggen: voor wie komt hij eigenlijk? Voor de dochter of voor de enigszins languissante moeder? Merkt de meestal afwezige, hardwerkende vader niets? Hoe buit het oudere zusje, volop bezig door de wol geverfd te worden, de situatie uit? En hoe onderneemt Prikkebeen, die nergens van weet, nog een drastische poging om Gilles' mannelijke aandacht op zich te vestigen?

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789023409946
Uitgever: De Bezige Bij
Het limonadegevoel & andere verhalen

Het limonadegevoel & andere verhalen is het debuut van Vonne van der Meer. Het voertuig van gewaarwordingen, emoties en opinies is in deze verhalen steeds een vrouw - ouder of jonger, met of zonder naam. Zij doet een ontdekking, heeft een ervaring, of bereikt anderszins een keerpunt waardoor het noodzakelijk wordt om een andere houding te bepalen. Rouw, beklemming, schaamte, lust, ze worden op een voorbeeldig heldere en lichte manier onderzocht in deze verhalenbundel.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789023409281
Uitgever: De Bezige Bij
Het limonadegevoel & latere verhalen

Vonne van der Meer debuteerde 25 jaar geleden met Het limonadegevoel & andere verhalen. Deze bijzondere en geliefde verhalenbundel werd later uitgebreid met de verhalen uit Nachtgoed.

Ter ere van Van der Meers 25-jarig schrijverschap verschijnt Het limonadegevoel & latere verhalen in een unieke eenmalige editie.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789025436704
Ebook: 9789025433222
Uitgever: Atlas Contact
Het smalle pad van de liefde

Het smalle pad van de liefde bevat de volgende boeken:

 1. Het smalle pad van de liefde
 2. Take 7
 3. Spookliefde

In Het smalle pad van de liefde brengt een gezin uit Amsterdam al jaren de zomer door bij een Frans-Nederlands gezin, dat na de dood van het jongste kind in de Auvergne is gaan wonen. De vriendschap tussen de families lijkt er een voor het leven - tot die zomer.

Take 7 beschrijft hoe een Deense regisseur de harten verovert van de inwoners van een slaperig dorpje nabij Málaga, met name dat van een Nederlandse weduwe.

In Spookliefde verhuist de achttienjarige Amerikaanse Phil tegen haar zin met haar ouders naar een klein eiland ten westen van Ierland. Dan ontmoet ze in een café de muzikant Seamus.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789046706930
Ebook: 9789025442361
Uitgever: Atlas Contact
Ik verbind u door

'In een provincieplaats in het midden van het land, niet ver van de A12, in een huis op steenworp afstand van een klein station vanwaar ieder half uur een trein vertrekt richting Schiphol, luchthaven met verbindingen naar New York, Peking, Moskou, Calcutta, ontwaakte Edith met een glimlach om haar lippen. Ze had geen idee wat deze dag voor haar in petto hield, laat staan wat zij teweeg zou brengen.'

Een lichte wrevel tussen een man en een vrouw, 's ochtends in bed, wordt als een bacil doorgegeven, springt op verschillende mensen over en zet hun doen en laten onder spanning. Als een virus woedt de toorn voort, baant zich een weg door mannen en vrouwen die elkaar soms goed, alleen oppervlakkig - of helemaal niet - kennen, om ten slotte in een gehucht in de Achterhoek tot uitbarsting te komen. Waarom is het toch zo moeilijk om van de scherf in je hart geen dolk te maken?

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789025419097
Uitgever: Atlas Contact


Letselschade

Letselschadeadvocaat Palthe bijt zich vast in zijn laatste zaak: een jonge vrouw, die vanaf haar middel verlamd is geraakt. Om een zo hoog mogelijke schadeclaim bij de Zwitserse fabrikant van haar ski’s te kunnen indienen, moet hij alles over haar te weten komen. Over het leven voor haar dwarslaesie, maar ook over haar toekomst. Hoe die eruit had kunnen zien. Zij verzet zich hiertegen, maar waarom?

In geconcentreerde scènes vertelt Van der Meer het verhaal van de ontwikkeling van een jonge vrouw wier leven muurvast lijkt te zitten. Een loodsteile afdaling terug in de tijd.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789025473167
Uitgever: Atlas Contact
Naar Lillehammer

Wat te doen als een moeder op een kinderspeelplaats je vraagt even op haar driejarige dochter te passen en vervolgens niet meer komt opdagen?

Eerst neemt de kinderloze Cécile alleen de zorg voor het kind op zich, maar algauw krijgt ze de moeder erbij: de Nigeriaanse Gladys wil met haar oude leven breken en voelt zich in de stad niet langer veilig. Zelfs een afgelegen vakantiehuis in de bossen bij Lunteren biedt geen bescherming. Gaandeweg wordt het Cécile duidelijk waarom naar Lillehammer vluchten zo moeilijk voor Gladys is.

Vonne van der Meer noemt haar nieuwe roman geen thriller. Toch komt er een rechercheur in voor, een mortuarium en een verhoor. Het is een literaire pageturner. Naar Lillehammer brengt ons niet naar een stadje in Noorwegen maar naar Amsterdam, hartje zomer. Een nieuwe, echte Van der Meer: er wordt verlangd naar een kind, naar liefde en naar zelfkennis.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789025470593
Uitgever: Atlas Contact
Nachtgoed

Verhalenbundel; beschrijving inhoud niet beschikbaar.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789023432890
Uitgever: De Bezige Bij
Spookliefde

Phil voelt zich verloren en ontheemd wanneer haar ouders verhuizen naar een klein saai eiland ten westen van Ierland. Tot ze de onderwijzer van het eiland ontmoet, Seamus, en zijn ietwat simpele broer Michael. 

Voor de vioolspelende onderwijzer zou ze wel de rest van haar leven op het eiland willen blijven, maar ook Michael wordt steeds belangrijker voor Phil. Uiteindelijk komt het tot een fatale confrontatie.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789023433842
Uitgever: De Bezige Bij
Take 7

Los Baños de Calderón, een slaperig gehucht in de heuvels boven Málaga: het ideale decor voor een film. Een Deense barman doet zich voor als regisseur. Hij verovert de harten van de dorpelingen, met name dat van de Nederlandse Lydia. Zij assisteert hem tijdens het filmen.

Als de geniale bedrieger met de noorderzon is vertrokken, is niet alleen Lydia, maar het hele dorp veranderd.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789025436681
Ebook: 9789025448721
Uitgever: Atlas Contact


Vindeling

Boedapest, 1956. Jutka Horvath vlucht tijdens de chaotische dagen van de Hongaarse opstand samen met haar moeder via Oostenrijk naar Amsterdam. Haar leven begint met verlies: van haar familie, haar taal, haar vader.

Door de toevallige vondst - in haar nieuwe vaderland - van een handtas raakt Jutka in de ban van het vinden. Wat ze vindt brengt ze terug, maar zelf blijft ze zoek.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789025454180
Ebook: 9789025454197
Uitgever: Atlas Contact
Winter in Gloster Huis

In Winter in Gloster Huis nemen we een sprong in de tijd: de koning zit ruim tien jaar op de troon, de zorg is overgenomen door altijd dienstbare robots, de Klaar met leven-wet is aangenomen.

Twee broers krijgen een duizelingwekkende erfenis, plus de opdracht er ‘iets goeds’ mee te doen. De oudste begint een hotel aan een meer waar je waardig en omringd door aandacht kunt sterven. Het wordt een enorm succes. De andere bouwt aan de overkant Gloster Huis, waar mensen die toch aan hun doodswens beginnen te twijfelen, welkom zijn. Daar werken ze vastberaden aan iets wel heel opmerkelijks: de afschaffing van de eenzaamheid.

Winter in Gloster Huis is het verhaal van een grote dwaasheid: het gevecht van een Don Quichot met de reus aan de overzijde. Een subtiel boek over de lastige vragen waar iedereen uiteindelijk mee te maken krijgt.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789025450441
Ebook: 9789025446239
Uitgever: Atlas Contact
Zo is hij

Lucas Vlieger voelt zich steeds onzekerder worden wanneer een nieuwe vrouw in zijn leven zijn liefde niet meteen beantwoordt. Hij zou graag willen weten of hij haar wel waard is. Dan ontvangt hij een envelop met daarop 'Oordeel betr. Lucas Vlieger', een lijvig document waarin waarschijnlijk alles over hem te lezen staat.

Kan hij de waarheid onder ogen zien of laat hij de envelop liever dicht?

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789023432272
Uitgever: De Bezige Bij
Zondagavond

Plaats van handeling: een appartement aan de Churchilllaan in Amsterdam. Tijd: september, begin jaren negentig. Personages: Robert Blauwhuis, weduwnaar; Freeke, zijn dochter; Mila Salomons, de vrouw die hij in de oorlog in veiligheid heeft gebracht.

De vrouwen mijden elkaar als waren zij rivalen in de liefde. 'Je kunt je dankbaarheid niet in een gat gooien,' schrijft Robert in een brief aan zijn dochter. Hij heeft zijn leven lang verzwegen wat er gebeurd is toen hij als tweeëntwintigjarige student Mila, toen nog een baby, naar een onderduikadres bracht. Door een gelukkige samenloop van omstandigheden - 'of moet ik het een wonder noemen? ' - heeft hij haar kunnen redden.

Op een zondagavond lukt het hem eindelijk zich uit te spreken. Hij beseft nog maar nauwelijks wat hij al pratende heeft ontdekt, als hem iets overkomt wat hem opnieuw de mond snoert. Dan zijn de vrouwen aan elkaar overgeleverd, en hij aan hen.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789025437787
Uitgever: Atlas Contact

DuinroosEilandgasten

In Duinroos, een eenvoudig maar gastvrij huurhuis op een Waddeneiland, volgen de vakantiegangers elkaar op. De tijdelijke bewoners van Duinroos kennen elkaar niet, maar doordat ze aan dezelfde tafel eten, in hetzelfde bed slapen en in het gastenboek schrijven, komen ze met elkaar in aanraking. Zonder het te weten en haast onmerkbaar beïnvloeden ze elkaars leven en voegen ze zich tot één verhaal.

De werkster die het huis aan het begin van de zomer schoonmaakt en aan het eind van de zomer winterklaar afsluit, beziet van een afstand het komen en gaan. Alleen de lezer is getuige van alle dromen en geheimen die schuilgaan achter de zinnetjes in het gastenboek.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789025497736
Ebook: 9789025433277
Uitgever: Atlas Contact
De avondboot

'Mensen die voor het eerst naar het eiland gaan, nemen de ochtend- of middagboot, die willen niet bij schemer of in het donker aankomen. Maar de avondboot brengt altijd wel een paar bekende gezichten.'

Van de stroom gasten die in een zomerseizoen een van de Waddeneilanden bezoekt leren wij er twaalf kennen. Zij hebben één ding gemeen: ze brengen hun vakantie door in een huurhuisje, op het hoogste duin, aan de Badweg, vlak bij zee. Bij vrijwel alle gasten breekt een moment aan dat ze van het eiland af willen. Maar wat er ook is gebeurd, hoe hoog de emoties ook oplaaien, wanneer de laatste boot vertrokken is zullen de gasten tot de volgende ochtend moeten wachten.

Een weduwnaar kruipt in de huid van zijn gestorven vrouw om zich een voorstelling te kunnen maken van het eenzame leven dat zij leidde. Een vrouw arriveert met haar moeder, die haar koffers pakt zodra ze hoort dat de nieuwe vriend van haar dochter een dagje overkomt. Een gescheiden vrouw, moeder van twee puberzoons, wordt aangestoken door hun erotische verwarring. Twee zusjes gaan bij het ophalen van jeugdherinneringen een stap te ver terug. Een man, net grootvader geworden, heeft op het parkeerterrein in Harlingen een ontmoeting waardoor hij zich van alle banden wil losmaken.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789025413897
Ebook: 9789025433260
Uitgever: Atlas Contact
Laatste seizoen

Laatste seizoen laat ons voor de derde keer kennismaken met de verschillende gasten van Duinroos, een vakantiehuis op een waddeneiland. In het vroege voorjaar arriveert Hans op het eiland. Hij is 'geschaakt' door zijn energieke echtgenote. De schrik slaat hem om het hart als de bus stilhoudt voor Duinroos, het huis waar hij vorig jaar met een andere vrouw was. Twee eilandbezoekers worden, als ze een bungalow te koop zien staan, verteerd door hebzucht. Een jonge zakenvrouw doet haar best zich niet voor te stellen hoe haar minnaar dit weekend doorbrengt. Een meisje van tien sluit vriendschap met een jongen van het asielzoekerscentrum, en brengt haar vader in een lastig parket. Ten slotte keert Martine voor de derde maal naar Duinroos terug, dit keer vergezeld door haar petekind Maartje.

Voor sommige lezers zal dit boek een eerste kennismaking zijn met Duinroos en haar tijdelijke bewoners. Zij zullen misschien in Eilandgasten en De avondboot willen lezen wat er zich in de vorige zomers zoal heeft afgespeeld. Maar Laatste seizoen kan ook zonder deze voorkennis. Voor de schrijfster is dit het afscheid van een dierbare plek, zevenendertig eilandgasten, het gastenboek en niet te vergeten: de schoonmaakster. In deze roman komen we te weten waarom zij één keer in haar leven haar lippen rood wil stiften.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789025410643
Uitgever: Atlas Contact

Literaire juweeltjesHet zingen, het water, de peen

Een moeder probeert te begrijpen waarom haar achttienjarige zoon niet op kan houden in Sinterklaas te geloven, terwijl hij weet dat Sinterklaas niet bestaat.

Het zingen, het water, de peen is een uitgave uit de reeks Literaire Juweeltjes. Literaire Juweeltjes is een reeks die wordt uitgegeven door Uitgeverij B for Books als leesbevorderingsproject. Het zijn kleine hardcover boekjes en bevatten ca. 60 bladzijden.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789085162056
Uitgever: B for Books
Niemand op heel Vlieland

Niemand op heel Vlieland is eerder gepubliceerd in Laatste seizoen.

Niemand op heel Vlieland is een uitgave uit de reeks Literaire Juweeltjes. Literaire Juweeltjes is een reeks die wordt uitgegeven door Uitgeverij B for Books als leesbevorderingsproject. Het zijn kleine hardcover boekjes en bevatten ca. 60 bladzijden.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789085160700
Uitgever: B for Books
Zonder Jozef

In Zonder Jozef belandt een dame op leeftijd door een even eerlijke als domme actie op kerstavond in een politiecel. Hilarisch en roerend. In Brood, zout, wijn doet een net zo nette dame een net zo eerlijke maar domme actie, waardoor een pril ontluikende, ingebeelde verliefdheid-op-hogere-leeftijd ruw de kop in wordt gedrukt.

Zonder Jozef is een uitgave uit de reeks Literaire Juweeltjes. Literaire Juweeltjes is een reeks die wordt uitgegeven door Uitgeverij B for Books als leesbevorderingsproject. Het zijn kleine hardcover boekjes en bevatten ca. 60 bladzijden.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789085166337
Uitgever: B for Books

DiversenKinderschrik

Tijdens een feest gebeurt er iets met de jarige wat iedereen opmerkt, maar niemand kan plaatsen. Daags na het feest schrijft hij zijn vrienden dat hij door hun goedbedoelde verrassing teruggevoerd werd naar een verwoestende herinnering uit zijn jeugd: de middag dat hij moest nablijven bij de leraar in wie hij alle vertrouwen had, frater S.

Kinderschrik is een tweeluik, geschreven door twee verschillende schrijvers: de gast die meehielp het feest voor te bereiden (Vonne van der Meer) en de jarige (Josef Willems).

* Geschreven door Vonne van der Meer en Josef Willems.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789025438791
Uitgever: Atlas Contact
Weiger nooit een dans

Toneelstuk: Een stadje in de provincie. De lobby van een hotel. 's Nachts raakt een vrouw in gesprek met de nachtportier. Ze is een jaar of veertig, een blueszangeres op tournee. De portier komt van alles over haar te weten, maar zij niets over hem. Wie is deze man met zijn lange nagels en zijn zwarte pak?

Vonne van der Meer regisseerde stukken van onder andere Goethe en Osborne, bewerkte Platos Symposium, Andersens De nieuwe kleren van de keizer. Gedramatiseerde versies van haar verhalen Nachtgoed en Berichten uit de bezemkast werden uitgezonden op de televisie. Weiger nooit een dans ging eind maart 1996 in première in het RO theater te Rotterdam.

Schrijver: Vonne van der Meer
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789023434979
Uitgever: De Bezige Bij