Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • René van de Meerakker

Boeken van René van de Meerakker

René van de Meerakker studeerde actuariële wetenschappen.

Meer over René van de Meerakker

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1968

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Black-outs
  • Doodlot
  • Ontmaskerd

gedetailleerd overzicht

OverzichtBlack-outs
Een paar uur nadat Isabel Sterringa haar man had vermoord, tankte ze haar donkerblauwe Peugeot tot de rand toe vol, rekende af bij de vriendelijk glimlachende jongeman achter de kassa van het benzinestation en reed met een opgefokt gevoel de snelweg op.

Midden in de nacht vlucht Isabel Sterringa halsoverkop naar Zuid-Frankrijk, nadat ze eerder die avond haar man heeft vermoord. Althans, dat vermoedt ze. Isabel heeft namelijk last van black-outs: korte of langere perioden waarvan ze zich later niets meer kan herinneren.

In Frankrijk ontmoet Isabel twee Nederlandse mannen, een zakenman en een gepensioneerde hoofdcommissaris van politie. Onafhankelijk van elkaar raken ze geïntrigeerd door de mysterieuze Isabel. Op haar beurt raakt Isabel steeds verder verstrikt in haar verleden. Krampachtig probeert ze haar demonen te bedwingen voordat er opnieuw doden vallen.

Ondertussen doen haar twee landgenoten er alles aan om het mysterie van Isabels verleden te ontrafelen...
Schrijver: René van de Meerakker
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022541258
Ebook: 9789460926891
Uitgever: Boekerij
Doodlot
Suzan Bosma werkt bij een postagentschap in Rotterdam. Als een klant op het laatste moment, een paar dagen voor de sluitingsdatum, komt aanzetten met een lot waarop volgens haar honderdvijftig euro is gevallen, neemt Suzan in een flits een beslissing met verstrekkende gevolgen. Ze laat de vrouw in de waan en int zelf de prijs van tien miljoen euro.

Terwijl ze er zelf nog over twijfelt of ze haar baan wel zal opzeggen, ruikt haar omgeving geld. Haar broer, een kleine crimineel met grote schulden, gaat er zonder meer van uit dat zijn zus hem zal helpen. Het leven van haar ouders krijgt eindelijk de kleur waar ze altijd naar verlangden. Suzan wordt voorzien van een personal financial planner en komt terecht op de planeet die Showbizz heet - tot iemand begint te vermoeden wat ze heeft gedaan en haar gaat stalken...
Schrijver: René van de Meerakker
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022536094
Uitgever: Uitgeverij M
Ontmaskerd
Peter leidt een kleurloos leven als administratief medewerker bij de politie van Rotterdam. Vanaf het moment dat hij wordt gestalkt door Anne, een callgirl met een voorliefde voor schuchtere jongemannen en bloedsnelle auto's, neemt zijn leven een verrassende wending.

Henk, een van haar klanten, bereidt zich voor op zijn volgende grote klus: de ontvoering van Ton Waterman, een spijkerharde, uiterst succesvolle zakenman. Als Waterman zich in de praktijk heel anders blijkt te gedragen dan vooraf door Henk is ingecalculeerd, loopt de ontvoering gruwelijk uit de hand - met vergaande gevolgen voor Peter en Anne.
Schrijver: René van de Meerakker
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022539408
Ebook: 9789460926914
Uitgever: Uitgeverij M