Boekenplank:
Kies

Boeken van Ariane Meijer

Ariane Meijer was onder het publiek beter bekend als Ariane Spier. Ze was model, actrice, presentatrice, schrijfster en jurist.

Meer over Ariane Meijer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1967 / Overleden: 2015

Geboorteland: Nederland


Donia Fisher

  1. Koud-Zuid
  2. Wit goud
  3. Zwart zaad

Non-Fictie

  • Het mannen ABC

Dubbel uitgegeven titels

  • 'Schatje, ik ben te leuk en te sjiek voor je!' - zie Het mannen ABC
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

Donia FisherKoud-Zuid
Wanneer haar echtgenoot Gidon op klaarlichte dag wordt geliquideerd, spat het droomleven van de beeldschone Donia uiteen. Wat Gidon eigenlijk precies deed en hoe zijn zakenwereld in elkaar steekt, daarvan heeft Donia geen idee. Het liefst wil ze haar comfortabele leventje van winkelen en lunchen in de PC Hooftstraat zo snel mogelijk weer voortzetten.

Pas als blijkt dat ook het leven van haar zeventienjarige dochter Julia gevaar loopt, neemt Donia het heft in eigen hand. Al snel komt ze erachter dat niets is wat het lijkt, en dat niemand is wie hij zegt te zijn...
Schrijver: Ariane Meijer
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789058314475
Uitgever: Sirene
Wit goud
Om de eenzaamheid in haar villa in Amsterdam Oud-Zuid te ontvluchten, gaat de steenrijke weduwe Donia haar dochter en kleindochter opzoeken in India. Ze hoopt met deze reis een turbulente periode achter zich te kunnen laten.

Maar Donia heeft na de moord op haar man nog te veel vragen die niet zijn beantwoord. Ze vermoedt dat haar schoonfamilie, vader en zoon Vanishkuram, meer weten van Gidons dood dan ze loslaten.

Op een spectaculair feest aan boord van het extravagante jacht van de Vanishkurams, gaat Donia op onderzoek uit. Haar nieuwsgierigheid doet haar uiteindelijk in de vrouwengevangenis van Goa belanden.
Schrijver: Ariane Meijer
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789041762610
Uitgever: Sirene
Zwart zaad
Donia Fisher heeft een turbulente periode achter de rug. Net als ze denkt dat haar leven eindelijk in rustiger vaarwater is gekomen, krijgt ze een telefoontje van een oude vriend. Hij biedt haar een baan aan als fraude-expert bij een verzekeringsbedrijf.

Zaadhandelaar Mark Dekker heeft zelfmoord gepleegd en zijn weduwe heeft haast om alles zo spoedig mogelijk met de verzekering af te ronden. Donia stort zich op de zaak en raakt betrokken bij illegale praktijken met wereldwijde consequenties.
Schrijver: Ariane Meijer
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789058314949
Uitgever: Sirene

Non-FictieHet mannen ABC
Ariane Meijer biedt de lezer in dit Mannen-ABC een luchtige en hilarische kijk op de wereld van het daten. Aan de hand van het alfabet beschrijft zij in 26 korte verhalen de meest uitgesproken karakters van het verschijnsel man.

Om mee te lachen of misschien ook om bij te huilen, maar in elk geval zeer herkenbaar voor vrouwen van deze tijd. Op welk type man val jij? Is dat de arro accessoire-man, de impotente dichter, de lekkere playboy of de zweverige new-age man? De keuze die je maakt zegt uiteindelijk meer over jou dan over hem.

Het vrouwelijk verlangen om een man te vinden en vooral te beminnen is het perspectief van waaruit de karakters zijn beschreven. Mannen van A tot Z; 26 letters zijn natuurlijk veel te weinig om ze te categoriseren, maar je moet ergens beginnen wil je grip op ze krijgen. Welkom in de dramatische wereld van het daten!
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Ariane Meijer
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789041762092
Uitgever: Muntinga

Dubbel uitgegeven titels'Schatje, ik ben te leuk en te sjiek voor je!'

Zie voor de beschrijving van dit boek: Het mannen ABC.

Schrijver: Ariane Meijer
Oorspronkelijke titel: zie Het mannen ABC
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789055991754
Uitgever: Andromeda