Boekenplank:
Kies

Boeken van Ep Meijer

Ep Meijer studeerde politicologie en Nederlandse taal- en letterkunde in Nijmegen. Als freelance-journalist publiceerde hij in diverse Nederlandse kranten.

Meer over Ep Meijer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1959

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • De regels
  • De vlucht
  • Geluk voor gevorderden
  • Het Plato paradigma
  • Novembernovelle

Non-Fictie

  • Doping

E-books

  • Het gele gevaar
  • Katja's plan
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe regels
Wie denkt dat een fatwa (een religieuze banvloek) aan de islam is voorbehouden, heeft het mis. Lees het angstwekkende relaas van Auke Mulder. Hij heeft zijn schaapjes bijna op het droge als hij een burn-out krijgt. Zonder inkomen lijkt er nog maar één oplossing over: met zijn spirituele vrouw verhuist hij mee naar 't Plaatsje, een sekte in een Nederlands buitengewest.

Wat een idylle lijkt, is in werkelijkheid een wespennest. Auke weigert een blad voor de mond te nemen en verwordt er, naarmate de jaren vorderen, tot een paria. Op een dag ontlaadt de opgelopen frustratie zich in moord en doodslag.

Berooid en wanhopig slaat Auke met zijn twee zoontjes op de vlucht. Bij toeval belandt het drietal in het Noord-Franse dorpje Espoir, waar de geschiedenis zich in meerdere opzichten blijkt te herhalen. Verleden en heden verstrengelen zich op gruwelijke wijze in elkaar en Auke moet de bittere werkelijkheid onder ogen zien.
Schrijver: Ep Meijer
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044607864
Uitgever: Prometheus
De vlucht
Stefan van Aert is een modale profwielrenner in de nadagen van zijn carrière. Nu de Tour de France in Rotterdam start, wil hij nog één keer schitteren, maar gaat dat wel op een boterham met pindakaas?

Via via komt hij in contact met een Waalse veearts en stemt hij in met een mysterieuze behandeling. Er zijn echter meerdere partijen in 'het wondermiddel' geïnteresseerd. Onwillekeurig wordt Stefan een pion in een spel waarbij duistere machten een rol lijken te spelen, een spel dat tijdens de koninginnenrit van de Tour de France zijn verrassende ontknoping krijgt.
Schrijver: Ep Meijer
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789086601189
Ebook: 9789491259326
Uitgever: Ellessy
Geluk voor gevorderden
De hoofdpersoon in Geluk voor gevorderden, de Amerikaan Donald Manchester Washinton, is miljonair geworden door boeken te schrijven die geluk beloven. Door zijn nieuwste bestseller, God zit tussen je oren, krijgt hij het aan de stok met een beroemde Amerikaanse televisiedominee die een teken aankondigt, dat de antichrist Washinton het zwijgen zal opleggen.

Daags na deze voorspelling komt de echtgenote van de schrijver onder bizarre omstandigheden om het leven. Geslagen laat hij zijn leven de revue passeren. Het is een aaneenschakeling van hilarische gebeurtenissen met vaak dramatische gevolgen. Zo is hij ervoor verantwoordelijk dat het naturisme in de staat Florida voor een periode van tien jaar verboden wordt. Zijn even ijdele als tirannieke moeder verbant hem naar een internaat en ook daar vallen doden. Hij probeert het met tennis en slaat een ace die uit wordt gegeven.

Maar Donald Manchester Washinton weigert zijn lot te aanvaarden en bindt de strijd aan met het blinde geloof in een marionettendom onder goddelijke touwtjes.
Schrijver: Ep Meijer
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044601251
Uitgever: Prometheus
Het Plato paradigma
David Bronstein ligt overhoop met zijn puberdochter. Zijn baan als filmrecensent staat op de tocht en zijn vrouw is dood verklaard. Dan krijgt hij een reis naar Praag aangeboden en verandert alles. Is hij het slachtoffer van een macabere grap?

Als er doden vallen, beseft hij de vreselijke waarheid: een sinister groepje machthebbers schuwt geen enkel middel om God naar de troon te steken. Er rest David geen andere keuze dan te doen wat hem opgedragen wordt. Het gevolg is een kat-en-muisspel, dat zijn hoogtepunt vindt in de gokstad Las Vegas.
Schrijver: Ep Meijer
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789086600809
Uitgever: Ellessy
Novembernovelle
'Ik heb doden dingen zien doen die levenden nooit zouden kunnen. Vanaf de grond, liggend op de rug, vier meter de lucht in, inclusief salto voorwaarts, om te eindigen in de takken van de enige boom in de wijde omtrek die nog takken heeft. En dat alles zonder hoofd. Doe dat maar eens na.'

Zo begint Novembernovelle, een even meeslepende als aangrijpende reis langs het front van de Eerste Wereldoorlog.

Er zijn de soldaten die vermalen worden op het aambeeld van de gruwelijke zinloosheid. En er is de schrijver die te midden van de littekens van de slachting koortsachtig een uitweg zoekt voor de oorlogen in zichzelf. Een beklemmend dubbelverhaal.
Schrijver: Ep Meijer
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789064452048
Uitgever: Epo

Non-FictieDoping
Het aloude motto 'meedoen is belangrijker dan winnen' geldt vandaag de dag niet meer. Topsport is een bedrijfstak waarin veel geld omgaat. Winnaars zijn helden geworden, die lucratieve sponsorcontracten in de wacht kunnen slepen. Het publiek wil topprestaties en records zien.

Een verkoudheid is genoeg om de topvorm kwijt te raken. Maar de kans is groot dat een hoestdrankje een verboden middel bevat. Zo is een fataal spanningsveld tussen vraag en aanbod ontstaan, waarbij de grenzen van het toelaatbare constant worden opgezocht.

Wat is doping en wat zijn verboden middelen? Wat is het effect van doping? Wat gebeurt er tijdens een dopingcontrole? Deze vragen worden beantwoord in dit overzichtelijke boekje.
Schrijver: Ep Meijer
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789086600489
Uitgever: Ellessy

E-booksHet gele gevaar

Na een dopingschorsing van twee jaar haalt Stefan van Aert nog één keer alles uit de kast: dwars tegen alle afspraken en kongsies in wil hij de honderdste Tour de France winnen. Zijn lijf mag dan schoon zijn, maar dat geldt allerminst voor zijn geweten. Met het geel voor het grijpen komt hij dan ook voor een verschrikkelijke keuze te staan: eeuwige roem of liefde?

Schrijver: Ep Meijer
Eerste uitgave: 2013
Ebook: 9789491259883
Uitgever: De Rode Kamer
Katja's plan

Vlak voor zijn droom van een eigen camping in Zuidoost-Frankrijk in vervulling gaat, loopt Abel Richter ernstig hersenletsel op. Terwijl hij moeizaam revalideert, haalt zijn echtgenote Katja liefdevol de kastanjes voor hem uit het vuur. Of juist niet?

Schrijver: Ep Meijer
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789491259623
Uitgever: De Rode Kamer