Boekenplank:
Kies

Boeken van Ep Meijer

Meer over Ep Meijer

Genre: Thriller / Spanning

Website: http://www.epsstukjes.blogspot.com


Overzicht

  • De regels
  • De vlucht
  • Geluk voor gevorderden
  • Het Plato paradigma
  • Novembernovelle

Non-Fictie

  • Doping
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe regels
Wie denkt dat een fatwa (een religieuze banvloek) aan de islam is voorbehouden, heeft het mis. Lees het angstwekkende relaas van Auke Mulder. Hij heeft zijn schaapjes bijna op het droge als hij een burn-out krijgt. Zonder inkomen lijkt er nog maar één oplossing over: met zijn spirituele vrouw verhuist hij mee naar 't Plaatsje, een sekte in een Nederlands buitengewest. Wat een idylle lijkt, is in werkelijkheid een wespennest. Auke weigert een blad voor de mond te nemen en verwordt er, naarmate de jaren vorderen, tot een paria. Op een dag ontlaadt de opgelopen frustratie zich in moord en doodslag. Berooid en wanhopig slaat Auke met zijn twee zoontjes op de vlucht. Bij toeval belandt het drietal in het Noord-Franse dorpje Espoir, waar de geschiedenis zich in meerdere opzichten blijkt te herhalen. Verleden en heden verstrengelen zich op gruwelijke wijze in elkaar en Auke moet de bittere werkelijkheid onder ogen zien.
Schrijver: Ep Meijer
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-446-0786-3
Uitgever: Prometheus
De vlucht
Stefan van Aert is een modale profwielrenner in de nadagen van zijn carrière. Nu de Tour de France in Rotterdam start, wil hij nog één keer schitteren, maar gaat dat wel op een boterham met pindakaas? Via via komt hij in contact met een Waalse veearts en stemt hij in met een mysterieuze behandeling. Er zijn echter meerdere partijen in 'het wondermiddel' geïnteresseerd. Onwillekeurig wordt Stefan een pion in een spel waarbij duistere machten een rol lijken te spelen, een spel dat tijdens de koninginnerit van de Tour de France zijn verrassende ontknoping krijgt.
Schrijver: Ep Meijer
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-8660-118-9
Uitgever: Ellessy
Geluk voor gevorderden
De hoofdpersoon in Geluk voor gevorderden, de Amerikaan Donald Manchester Washinton, is miljonair geworden door boeken te schrijven die geluk beloven. Door zijn nieuwste bestseller, God zit tussen je oren, krijgt hij het aan de stok met een beroemde Amerikaanse televisiedominee die een teken aankondigt, dat de antichrist Washinton het zwijgen zal opleggen. Daags na deze voorspelling komt de echtgenote van de schrijver onder bizarre omstandigheden om het leven. Geslagen laat hij zijn leven de revue passeren. Het is een aaneenschakeling van hilarische gebeurtenissen met vaak dramatische gevolgen. Zo is hij ervoor verantwoordelijk dat het naturisme in de staat Florida voor een periode van tien jaar verboden wordt. Zijn even ijdele als tirannieke moeder verbant hem naar een internaat en ook daar vallen doden. Hij probeert het met tennis en slaat een ace die uit wordt gegeven. Maar Donald Manchester Washinton weigert zijn lot te aanvaarden en bindt de strijd aan met het blinde geloof in een marionettendom onder goddelijke touwtjes.
Schrijver: Ep Meijer
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-446-0125-3
Uitgever: Prometheus
Het Plato paradigma
David Bronstein ligt overhoop met zijn puberdochter. Zijn baan als filmrecensent staat op de tocht en zijn vrouw is dood verklaard. Dan krijgt hij een reis naar Praag aangeboden en verandert alles. Is hij het slachtoffer van een macabere grap? Als er doden vallen, beseft hij de vreselijke waarheid: een sinister groepje machthebbers schuwt geen enkel middel om God naar de troon te steken. Er rest David geen andere keuze dan te doen wat hem opgedragen wordt. Het gevolg is een kat-en-muisspel, dat zijn hoogtepunt vindt in de gokstad Las Vegas.
Schrijver: Ep Meijer
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-8660-080-9
Uitgever: Ellessy
Novembernovelle
'Ik heb doden dingen zien doen die levenden nooit zouden kunnen. Vanaf de grond, liggend op de rug, vier meter de lucht in, inclusief salto voorwaarts, om te eindigen in de takken van de enige boom in de wijde omtrek die nog takken heeft. En dat alles zonder hoofd. Doe dat maar eens na.' Zo begint Novembernovelle, een even meeslepende als aangrijpende reis langs het front van de Eerste Wereldoorlog. Er zijn de soldaten die vermalen worden op het aambeeld van de gruwelijke zinloosheid. En er is de schrijver die temidden van de littekens van de slachting koortsachtig een uitweg zoekt voor de oorlogen in zichzelf. Een beklemmend dubbelverhaal.
Schrijver: Ep Meijer
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-6445-204-0
Uitgever: Epo

Non-FictieDoping
Het aloude motto 'meedoen is belangrijker dan winnen' geldt vandaag de dag niet meer. Topsport is een bedrijfstak waarin veel geld omgaat. Winnaars zijn helden geworden, die lucratieve sponsorcontracten in de wacht kunnen slepen. Het publiek wil topprestaties en records zien. Een verkoudheid is genoeg om de topvorm kwijt te raken. Maar de kans is groot dat een hoestdrankje een verboden middel bevat. Zo is een fataal spanningsveld tussen vraag en aanbod ontstaan, waarbij de grenzen van het toelaatbare constant worden opgezocht. Wat is doping en wat zijn verboden middelen? Wat is het effect van doping? Wat gebeurt er tijdens een dopingcontrole? Deze vragen worden beantwoord in dit overzichtelijke boekje.
Schrijver: Ep Meijer
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-8660-048-9
Uitgever: Ellessy