Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Tobias O. Meissner

Boeken van Tobias O. Meissner

Meer over Tobias O. Meissner

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1967

Geboorteland: Duitsland


De demonen / Die Dämonen

  1. De demonen - Die Dämonen
  2. Vrijheid of duisternis - Freiheit oder Finsternis
De demonen / Die Dämonen

gedetailleerd overzicht

De demonen / Die DämonenDe demonen
In een ver verleden stichtte de magiër Orison een rijk, dat hij naar zichzelf noemde. Hij zette een koning op de troon, verdeelde het rijk in negen baronieën met elk een baron en een barones aan het hoofd, en verbande alle demonen uit het land naar een diepe poel.

Lange tijd heerst er rust in Orison, totdat de zestienjarige koning Tenmac de onbedwingbare behoefte voelt om de demonenpoel eens van dichtbij te bekijken. De twee demonen Gouwl en Irathindur zien hun kans schoon om eindelijk uit de poel te ontsnappen en nemen bezit van koning Tenmac III en barones Meridienn.

De demonen genieten met volle teugen van hun vrijheid. Nieuwsgierig beproeven ze alle aspecten van hun leven als mens, zonder dat iemand merkt dat de koning en de barones zichzelf niet zijn. Maar als blijkt dat er niet voldoende levenskracht in Orison aanwezig is voor twee demonen, ontstaat er een felle machtsstrijd. Het hele rijk wordt ondergedompeld in een verschrikkelijke oorlog - er zal maar één demon kunnen overwinnen.
Schrijver: Tobias O. Meissner
Oorspronkelijke titel: Die Dämonen
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789028423640
Uitgever: Wereldbibliotheek
Vrijheid of duisternis

Twintig jaar geleden ontsnapten twee demonen aan hun magische gevangenschap en stortten Orison in een verwoestende oorlog. Nu breken meer dan honderdduizend demonen uit...

Een gigantisch leger valt het mensenrijk Orison aan. De bevolking vormt troepen en smeedt allianties, maar de overmacht is verpletterend. In deze strijd gaat het niet om het redden van bezit, land of leven: het lot van de mensheid staat op het spel.

De rijen van de demonen zijn echter niet helemaal gesloten. Gunt de demonenkoning zijn legioenen de vrijheid of wil hij hen terugjagen naar de duisternis van de demonenpoel?

Schrijver: Tobias O. Meissner
Oorspronkelijke titel: Freiheit oder Finsternis
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789028424760
Uitgever: Wereldbibliotheek