Boekenplank:
Kies

Boeken van Jakob Melander

Meer over Jakob Melander

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1965

Geboorteland: Denemarken

Website: Jakob Melander


Overzicht

Uit het oog

1944: een jong meisje verzorgt tijdens WWII een gewonde Engelse piloot in een geheime kelder net buiten Kopenhagen. Ze wordt verliefd op hem, maar de relatie blijkt fatale gevolgen te hebben. Ze zal de ogen van de piloot nooit vergeten.

2012: in een park in Kopenhagen wordt het lichaam van een vermoord hoertje gevonden. Het lijk is geprepareerd en haar ogen zijn met chirurgische precisie uitgestoken. Niet lang daarna wordt er nog een lichaam gevonden...

De aan sigaretten verslaafde politieman Lars Winkler krijgt opdracht de bizarre en macabere zaak, die zijn oorsprong vindt in het verleden, te onderzoeken. Maar het is niet Winklers enige uitdaging. Zijn vrouw heeft hem verlaten voor zijn oude vriend en leidinggevende, zijn tienerdochter Maria is opstandig en hij krijgt zijn neiging om zich aan speed te vergrijpen maar niet onder controle.

Tijdens het onderzoek hangt er een gespannen sfeer op de afdeling Moordzaken. Afgezien van de steun die hij krijgt van de rijzende ster van de afdeling, Sanne Bissen, voelt Winkler zijn vijanden naar hem loeren. Want zijn verleden, bij de politie al jaren een publiek geheim, dreigt hem op een wel zeer ongelukkig moment in te halen.

Schrijver: Jakob Melander
Oorspronkelijke titel: Øjesten
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045207414
Ebook: 9789045207117
Uitgever: Karakter