Boekenplank:
Kies
 • Home
 • M
 • Chantal van Mierlo

Boeken van Chantal van Mierlo

Chantal van Mierlo is geboren en getogen in Boxtel. Na het afronden van haar studie International Business verhuisde ze naar Duitsland. In 2017 verscheen het eerste seizoen van de Storytel Original Julia Menken, één van de best beluisterde Storytel Originals. Het derde seizoen van Julia Menken werd bekroond met de Award voor de beste Storytel Original. Van Mierlo woont met haar gezin in een klein dorp in het zuiden van Duitsland.

Meer over Chantal van Mierlo

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1979

Geboorteland: Nederland


Overzicht

 • De jongen in het donker
 • De nummers
 • Het isolement

Julia Menken

 1. De verloren jongen
 2. De laatste vrouw
 3. De onbekende man

Kuipers & De Bont

 1. Verborgen verleden

Jeugdboeken

 • De schat van la Buse
Kuipers & De Bont

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe jongen in het donker

Rechercheur Lara de Bont vraagt misdaadjournalist Martin Kuipers om hulp bij een cold case, maar over haar motieven laat ze niets los...

Lara de Bont van het coldcaseteam bij de Politie Oost-Brabant heeft één zaak die haar aan het hart gaat: de verdwijning van Helena van den Bosch Rutgers. Maar de zaak zit muurvast en ze ziet zich genoodzaakt om de hulp in te roepen van misdaadjournalist Martin Kuipers. Martin is net weggestuurd bij zijn krant omdat zijn onderzoek naar de zaak Avanti niet alleen hemzelf, maar ook de krant in gevaar brengt.

Hoe verder de twee in de zaak van de verdwenen Helena duiken, hoe complexer hij blijkt. Bovendien ontdekt Martin dat Lara persoonlijker bij de zaak Avanti betrokken is dan ze zegt.

Schrijver: Chantal van Mierlo
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789044360455
Ebook: 9789044360462
Uitgever: The House of Books
De nummers

Een experiment lekt uit: wat als de Europese Unie niet het beste met ons voor blijkt te hebben?

Wanneer Sara 's nachts uit een autowrak wordt bevrijd, realiseert ze zich niet meteen dat haar redder daarbij vreemde keuzes maakt. In plaats van haar bij een ziekenhuis af te zetten, neemt de zwijgzame Chris haar mee naar zijn schuilplaats diep in de Belgische Ardennen. Hij verzorgt haar verwondingen, maar houdt haar tegelijkertijd op afstand. Sara zit vol vragen. Waarom verschanst hij zich in de bossen? Is hij op de vlucht? Klopt het dat er andere mensen zijn die ze niet mag zien?

Weer thuis in Utrecht heeft ze er moeite mee haar leven op te pakken. Al snel wordt duidelijk dat haar verblijf in de Ardennen nog een nasleep krijgt. Ze wordt geschaduwd, maar wie achtervolgt haar en hoe groot is de macht waartegen ze vecht?

Schrijver: Chantal van Mierlo
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026331244
Ebook: 9789026331251
Uitgever: Ambo | Anthos
Het isolement

Als Coco's bankrekening wordt geplunderd, kan ze nog niet vermoeden dat een gevaarlijke cybercrimineel haar hele leven op z'n kop zal zetten...

Razvan raakt na een avond uit in Amsterdam geobsedeerd door de prachtige Coco. Hij heeft de eerste jaren van zijn leven in een weeshuis in Roemenië doorgebracht en na een moeilijke jeugd bij zijn adoptieouders zijn weg gevonden in de internetcriminaliteit. Razvan droomt van een leven op het Roemeense platteland, samen met Coco. Hij weet echter maar één manier om haar voor zich te winnen: manipulatie. Om haar te isoleren begint hij een kat-en-muisspel.

Als Coco door toedoen van haar stalker steeds verder in de problemen raakt, wordt ze opgevangen door Jeroen, de therapeut die haar gehandicapte broer begeleidt. Samen proberen ze de identiteit van Coco's stalker te onthullen. Maar is Jeroen eigenlijk wel te vertrouwen?

Schrijver: Chantal van Mierlo
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026334139
Ebook: 9789026334146
Uitgever: Ambo | Anthos

Julia MenkenDe verloren jongen

Na een traumatische ervaring werkt gedragsdeskundige Julia Menken uitsluitend aan cold cases. Maar wanneer het verminkte lichaam van een vijftienjarige jongen wordt gevonden in Arnhem, wordt ze door haar baas op de zaak gezet. Lukt het Julia om haar gevoelens uit te schakelen en de moordenaar te pakken voor er nog meer slachtoffers vallen?

Schrijver: Chantal van Mierlo
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789461095961
Uitgever: De Crime Compagnie
De laatste vrouw

Na een vreselijk verlies heeft gedragsdeskundige Julia Menken grote moeite om haar leven weer op te pakken. Met tegenzin wordt ze op een grote zaak gezet waarbij jonge vrouwen in de Brabantse Peel spoorloos verdwijnen. Ze kan haar gedachten maar nauwelijks bij haar werk houden, en dan dreigt ze ook nog eens de voogdij over haar zoon Mees kwijt te raken...

Schrijver: Chantal van Mierlo
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789461095862
Uitgever: De Crime Compagnie
De onbekende man

Hoewel de spoken uit haar verleden niet rusten, heeft Julia alles redelijk onder controle. Tot haar baas haar op een actuele zaak zet: de vermissing van een kind. Julia moet samenwerken met een nieuwe collega, Charlotte, maar ziet dat helemaal niet zitten. Langzaam maar zeker verliest Julia de grip op zowel haar eigen leven als de zaak.

Schrijver: Chantal van Mierlo
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789461095893
Uitgever: De Crime Compagnie

Kuipers & De BontVerborgen verleden

Coldcaserechercheur Lara de Bont staat voor een uitdaging: vijfendertig jaar geleden verdween de zeventienjarige Helena van den Bosch Rutgers spoorloos en sindsdien is er niets meer van haar vernomen. Lara weet dat nieuwe informatie achterhalen lastig zal worden, dus om schot in de zaak te krijgen roept ze de hulp in van misdaadjournalist Vincent Kuipers.

Vincent zit in een lastige situatie: door zijn onderzoek naar een drugszaak wordt de krant waar hij voor werkt ernstig bedreigd en wordt hij op non-actief gezet. De samenwerking die Lara voorstelt komt hem daarom best goed uit. Alleen lijkt de zaak-Helena met iedere nieuwe aanwijzing complexer te worden. En bovendien ontdekt Vincent dat Lara er zelf ook geheimen op na houdt...

Schrijver: Chantal van Mierlo
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789021485454
Uitgever: Volt

JeugdboekenDe schat van la Buse

Sam en Jolijn gaan op reis naar een tropisch eiland. Al snel leren ze Marcel kennen, die hen over de beruchte piraat La Buse verteld. Volgens de legende ligt er een enorme schat op het eiland begraven. Samen gaan ze op zoek naar aanwijzingen en komen bij de geheimzinnige sjamaan Ratika terecht. Die weet meer dan Sam en Jolijn kunnen vermoeden. Hij vertelt hen dat de schat door de geesten van de bemanningsleden van de piratenkapitein wordt bewaakt.

Een gevaarlijke tocht brengt hen verder dan ze hadden durven dromen... Zou het ze lukken de schat te vinden? Wat heeft de Griekse god Hercules met de piratenkapitein te maken? En waarom krabbelt Marcel plotseling terug?

Ga mee met Sam en Jolijn op zoek naar de schat van La Buse! Een spannend avontuur, gebaseerd op de legende van Olivier Levasseur. Deze beruchte piraat maakte aan het begin van de achttiende eeuw de Indische Oceaan onveilig. Door zijn onverschrokken gedrag kreeg hij de bijnaam La Buse (de Buizerd). Op de eilanden van de Seychellen verborg hij zijn schat, die tot op de dag van vandaag door talloze schatzoekers wordt nagejaagd.

Schrijver: Chantal van Mierlo
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789491634055
Uitgever: The Write Room Press