Boekenplank:
Kies

Boeken van Donna Milner

Meer over Donna Milner

Genre: Roman

Geboren: 1946

Geboorteland: Canada


Overzicht

  • Regenlied - The promise of rain
  • Vanuit de verte - After river

gedetailleerd overzicht

OverzichtRegenlied
Ethie's flamboyante moeder stierf op dezelfde dag als Marilyn Monroe, onder al even verdachte omstandigheden. Zij was de spil van het gezin en door haar dood neemt Ethie's vader Howard noodgedwongen de zorg op zich voor haar en haar twee broers. Hoewel hij elke avond thuiskomt, is Howard er meestal niet echt bij.

Ethie vraagt zich vaak af waarom haar vader zo teruggetrokken is. Zij is van na de oorlog en heeft hem dan ook nooit gekend zoals hij vroeger was, een liefdevolle man en toegewijde echtgenoot.

Howard was een van de honderden Canadezen die na de Japanse aanval op Pearl Harbour naar het Verre Oosten vertrokken. Hij werd krijgsgevangen genomen en moest toezien hoe zijn vrienden aan ziekte en honger bezweken. Toch speelt er bij Howard meer dan deze afschuwelijke herinneringen. Hij draagt een geheim met zich mee dat hij met niemand kan delen.

Als blijkt dat hij de zorg voor zijn gezin niet aankan, krijgt dat dramatische gevolgen. De doortastende Ethie beseft dat zij achter de waarheid moet komen om tot haar vader te kunnen doordringen.
Schrijver: Donna Milner
Oorspronkelijke titel: The promise of rain
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789032511777
Uitgever: De Kern
Vanuit de verte
De vijftienjarige Natalie Ward groeit op aan de voet van de Rockies in het Canadese British Columbia, een paar kilometer van de grens met de VS. Het is eind jaren zestig en op de melkveehouderij van haar ouders lijkt de rest van de wereld onbereikbaar ver weg. Zij leidt een gelukkig leven met haar ouders en broers, en is ervan overtuigd dat iedereen haar wel moet benijden. Vooral om haar knappe oudste broer Boyer, met wie Natalie een goede band heeft en met wie ze een interesse in boeken deelt.

Wanneer de zachtaardige Amerikaan River Jordan de grens over komt wandelen om onder zijn dienstplicht uit te komen, krijgt hij werk als knecht op de boerderij en wordt meteen opgenomen in het gezin. Maar door zijn komst worden de gezinsrelaties al snel op de proef gesteld, en Natalie ziet door de gebeurtenissen van die zomer haar idyllische leven uiteenspatten.

Nu is het vijfendertig jaar later en Natalie wordt gebeld door haar broer Boyer, van wie ze sindsdien vervreemd is, net als van de rest van de familie. Hij vraagt haar of ze naar huis komt, omdat hun moeder op sterven ligt. Met tegenzin keert Natalie terug naar de boerderij en ze bereidt zich voor om eindelijk de verschrikkelijke gebeurtenissen en geheimen onder ogen te zien die ze al die jaren heeft proberen te vergeten.
Schrijver: Donna Milner
Oorspronkelijke titel: After river
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789032511036
Uitgever: De Kern