Boekenplank:
Kies

Boeken van Dror Mishani

Dror Mishani werkt als redacteur van fictie en vertaalde misdaadverhalen bij een Israëlische uitgever.

Meer over Dror Mishani

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1975

Geboorteland: Israël

Website: Dror Mishani


Overzicht

  • Drie - Shalosh

Avraham

  1. De verdwenen zoon - Tik ne'dar
  2. De verdenking - Efsjaroet sjel alimoet
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtDrie

Wanneer Orna op een datingsite de wat kleurloze Gil ontmoet ziet zij een kans om over haar recente scheiding heen te komen. Maar spoedig wordt duidelijk dat Gil niet is wie hij voorgeeft te zijn. En dat Orna met haar eigen leugens, zonder het te beseffen, een gruwelijke val zet voor zichzelf waaruit ze niet meer kan ontsnappen.

Dat patroon zal zich nog twee keer herhalen met Emilia, een religieuze hulp in de huishouding, en Ella, promovenda en moeder van drie kinderen, voordat het verhaal een verbluffende wending neemt.

Schrijver: Dror Mishani
Oorspronkelijke titel: Shalosh
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789029544443
Uitgever: De Arbeiderspers

AvrahamDe verdwenen zoon

Een zestienjarige jongen, Ofer, verdwijnt op weg naar school in een voorstad van Tel Aviv. Politie-inspecteur Avraham Avraham begint aan een routineonderzoek, maar hoe meer hij over de jongen en diens achtergrond ontdekt, hoe verder hij van de waarheid verwijderd lijkt.

De buurman van Ofer, leraar Zeev Avni, komt aanzetten met een bizar verhaal en wordt al snel de hoofdverdachte. Avraham voelt dat iets niet klopt, maar wordt weggeroepen naar Brussel. Kan hij het onderzoek redden voor het te laat is?

De verdwenen zoon is een spannende pageturner waarin een treffend beeld wordt geschetst van het kleinstedelijke leven in Tel Aviv en de spanningen in Israël. Met Avraham Avraham schiep Mishani een onvergetelijk personage, dat met middelmatige capaciteiten uitzonderlijke daden weet te stellen.

Schrijver: Dror Mishani
Oorspronkelijke titel: Tik ne'dar
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789085423775
Ebook: 9789460421693
Uitgever: De Bezige Bij
De verdenking

In de omgeving van een kinderdagverblijf in Tel Aviv wordt een bomkoffer gevonden. De explosieven blijken vals, maar een omineuze boodschap volgt: 'De koffer is nog maar het begin.' Na zijn vorige zaak, die een hartverscheurend einde kende, is inspecteur Avraham Avraham op reis gegaan om met zichzelf in het reine te komen. Bij zijn terugkomst bijt hij zich vast in de zaak van de bomkoffer, vastbesloten om deze keer geen fouten te maken.

Maar dan gedraagt de vader van een kind dat naar het kinderdagverblijf gaat zich verdacht. Heeft de man iets te maken met de koffer? Wil hij op de vlucht slaan met zijn twee kinderen? En waar is hun moeder, die een vlucht naar de Filipijnen boekte en daar nooit aankwam?

Dror Mishani vertelt in De verdenking het verhaal van een inspecteur die zijn schuld wil vereffenen, maar ook dat van een vader die zijn kinderen wil beschermen tegen een onnoemelijk kwaad. Het mysterie rond deze bedrieglijke zaak houdt aan tot de allerlaatste bladzijden.

Schrijver: Dror Mishani
Oorspronkelijke titel: Efsjaroet sjel alimoet
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789085423782
Ebook: 9789460421709
Uitgever: De Bezige Bij