Boekenplank:
Kies

Boeken van Johanna Mo

Johanna Mo groeide op in Kalmar, een van de oudste steden van Zweden, die met een brug verbonden is met het eiland Öland. De afgelopen jaren werkte ze als freelanceredacteur, vertaler en boekrecensent.

Meer over Johanna Mo

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1976

Geboorteland: Zweden

Website: Johanna Mo


De Eilandmoorden / Ölandsbrotten

  1. De nachtegaal - Nattsångaren
  2. De schaduwlelie - Skuggliljan
  3. Het donkere woud - Mittlandet

gedetailleerd overzicht

De Eilandmoorden / ÖlandsbrottenDe nachtegaal

Is het ooit mogelijk om aan je verleden te ontsnappen?

Op haar negentiende werd Hanna Dunckers vader veroordeeld voor moord. De schaamte en verwarring zorgden ervoor dat ze uit haar geboortedorp wegvluchtte en ergens anders een nieuw leven opbouwde. Pas zestien jaar later, na het overlijden van haar vader, keert ze terug naar Öland, om aan het werk te gaan als rechercheur bij de lokale politie.

Op haar eerste dag wordt ze samen met haar partner Erik Lindgren weggeroepen naar een plaats delict waar het lichaam van een vijftienjarige jongen is aangetroffen. De jongen blijkt de zoon van haar jeugdvriendin te zijn. De zaak trekt de aandacht van veel inwoners en Hanna merkt dat haar aanwezigheid niet door iedereen wordt gewaardeerd, zeker niet nadat ze nieuwe details ontdekt over de veroordeling van haar vader...

Schrijver: Johanna Mo
Oorspronkelijke titel: Nattsångaren
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402707175
Ebook: 9789402761351
Uitgever: HarperCollins
De schaduwlelie

Hoe diep kun je verstrikt raken in je eigen leugens?

Als Jenny thuiskomt op het Zweedse eiland Öland treft ze een leeg huis aan; haar man Thomas en hun veertien maanden oude zoontje Hugo zijn nergens te bekennen. Moet ze zich zorgen maken of staan ze zo weer voor de deur?

Als de twee na een tijdje nog steeds spoorloos zijn, duiken rechercheurs Hanna Duncker en Erik Lindgren in de zaak. Ze ontdekken dat Thomas veel dingen verborgen hield voor zijn gezin, onder meer een volwassen dochter uit een vorige relatie. Maar Thomas is niet de enige die geheimen met zich meedraagt. Hanna’s werk wordt gehinderd door een stille strijd met het verleden. En dan wordt Thomas dood gevonden. Alle bewoners van Öland verenigen zich om de kleine Hugo te vinden - voordat het te laat is...

Schrijver: Johanna Mo
Oorspronkelijke titel: Skuggliljan
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402709575
Ebook: 9789402764468
Uitgever: HarperCollins
Het donkere woud

Hoe kan de waarheid zo lang verborgen blijven?

Juni 1999. Een groep middelbare scholieren geniet van de zorgeloze tijd na hun examens, tot een van hen, Mikael, in het niets verdwijnt. Twintig jaar later wordt het skelet van de jongen midden in het grootste bos van het eiland gevonden. Zijn er na al die jaren nog sporen te vinden die naar zijn moordenaar leiden? En kan Hanna eindelijk haar vaders naam zuiveren, of blijft de ware dader haar een stap voor?

Er ligt een dunne sneeuwlaag over het winterse Öland als rechercheur Hanna Duncker door een harde knal gewekt wordt. Haar huis staat in brand. Omdat ze onlangs heeft ontdekt wie de moord heeft gepleegd waarvoor haar vader werd veroordeeld, heeft ze een sterk vermoeden wie er achter de aanslag zit. Bewijzen ontbreken echter, en ze moet zich concentreren op een nieuwe zaak.

Schrijver: Johanna Mo
Oorspronkelijke titel: Mittlandet
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402712933
Ebook: 9789402768978
Uitgever: HarperCollins