Boekenplank:
Kies

Boeken van Huib Modderkolk

Huib Modderkolk is journalist. Hij studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en voltooide de duale master Journalistiek en Media aan dezelfde universiteit.

Meer over Huib Modderkolk

Genre: Non-Fictie

Geboren: 1982

Geboorteland: Nederland


Overzicht

Het is oorlog maar niemand die het ziet

Een platgelegde Rotterdamse haven. Nederlandse spionnen die digitaal toeslaan in Moskou. Artsen die ineens niet meer bij medische dossiers kunnen. De moderne tijd biedt talloze voordelen: we werken sneller en zijn altijd en overal bereikbaar. Maar er zijn ook nieuwe gevaren.

Zes jaar doet Huib Modderkolk nu onderzoek naar de schaduwkant van internet. Hij begon als buitenstaander, zonder enige voorkennis. Stukje bij beetje won hij het vertrouwen van bronnen. Zo ontdekte hij dat iemand in Engeland privégesprekken tussen Nederlandse geliefden beluistert en dat een stiekem getrokken kabeltje in Beverwijk de dood van Iraanse demonstranten kan betekenen.

Iedere ontdekking roept nieuwe vragen op. Wie leest mee met onze appjes? Hoe ver reiken de tentakels van Nederlandse veiligheidsdiensten? Wat betekent het als staten internet gebruiken om te controleren en te saboteren?

In dit boek laat Modderkolk zien hoe kwetsbaar een samenleving is die steeds meer vertrouwt op techniek.

Schrijver: Huib Modderkolk
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789057599804
Ebook: 9789057599811
Uitgever: Podium