Boekenplank:
Kies

Boeken van Kim Moelands

Kim Moelands was auteur, recensent en journalist. Toen Moelands drie jaar oud was, werd bij haar Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) geconstateerd, een ernstige, erfelijke en chronische aandoening met een beperkte levensverwachting. In 2008 verscheen haar autobiografische roman Ademloos en dat werd een bestseller. In 2010 kreeg Moelands donorlongen.

Meer over Kim Moelands

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1975 / Overleden: 2024

Geboorteland: Nederland

Website: Kim Moelands


Overzicht

  • Als het in de zomer sneeuwt
  • De vrouw in de spiegel
  • Schaduwleven
  • Verdieping X
  • Weerloos

Young Adult

  • Gesnapt

Non-Fictie

  • Ademloos
  • Grenzeloos
Young Adult

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls het in de zomer sneeuwt

Kim Moelands legt in Als het in de zomer sneeuwt de geraffineerde tactiek bloot van mannen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Slachtoffers worden vaak niet geloofd door de buitenwereld. Een intense psychologische thriller over huiselijk geweld, manipulatie en wraak.

Voor de buitenwereld waren ze altijd het toonbeeld van een gelukkig en succesvol echtpaar, maar de werkelijkheid was anders. Hetty's droomman, Nout, bleek een gewelddadige man met een niet te stoppen controledwang. Hij heeft haar vernederd, pijn gedaan en haar bijna alles afgepakt. Elke strijd heeft ze verloren, maar Hetty geeft niet op. Hoe kan ze ook? Een moeder vecht voor haar kinderen. Altijd. Ook als hun vader dreigt haar te vermoorden.

Door de ogen van Hetty maak je mee hoe moeilijk het is om te ontsnappen aan zo'n relatie; bijna onmogelijk.

Schrijver: Kim Moelands
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026342905
Uitgever: Ambo | Anthos
De vrouw in de spiegel
Twee weken nadat zuivelbedrijf Latté een dreigbrief ontvangt waarin tweehonderdduizend euro wordt geëist, valt het eerste slachtoffer door spijkers in een pak yoghurt. Brigadier Tess Westerhout stort zich op de zaak en komt op het spoor van Charlie 'de Rat' Zwols, die een straf uitzit voor een eerdere afpersingszaak.

Charlie lijkt Tess en haar collega Vincent verder te kunnen helpen, maar hij eist voor zijn medewerking een wederdienst van Tess. Om aan antwoorden te komen, zal Tess een levensgevaarlijk spel met hem moeten spelen. En Charlie blijkt angstvallig veel over Tess te weten. Intussen gaat de afperser verder met zijn voorbereidingen om nieuwe slachtoffers te maken...
Schrijver: Kim Moelands
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789400505766
Ebook: 9789044973549
Uitgever: Bruna
Schaduwleven

Een jonge vrouw, verstrikt in een nachtmerrie van intimidatie en geweld...

De jonge, naïeve en getraumatiseerde Elena kan haar geluk niet op als de populaire Daniël interesse in haar toont. Hij is charmant, slim en zelfverzekerd. Alles wat zijzelf niet is. Hij geeft haar de aandacht die ze in haar jeugd heeft moeten missen en wanneer hij haar ten huwelijk vraagt, zegt ze natuurlijk ja. Maar al in de wittebroodsweken beginnen de problemen. Daniël blijkt een narcistische persoonlijkheidsstoornis te hebben en begint gevaarlijke trekjes te vertonen. Hij manipuleert en intimideert, en isoleert haar van haar omgeving.

Elena raakt verstrikt in een nachtmerrie van intimidatie en geweld. Niemand gelooft haar, behalve de gepensioneerde psychologe Violet. Wanneer zij plotseling verdwijnt, blijft Elena met veel vragen zitten...

Schrijver: Kim Moelands
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789400513600
Ebook: 9789044932591
Uitgever: Bruna
Verdieping X
Zwart voor zijn ogen. Schimmige contouren doemen op. Hij hoort een zacht gezoem op de achtergrond. Waar is hij? Voorzichtig draait hij zijn hoofd naar het geluid. Vanuit een apparaat lopen roodgekleurde slangen naar een doorzichtige zak die half gevuld is met rode vloeistof. Bloed? Zijn bloed?

In een Utrechtse discotheek overlijden plotseling twaalf jongeren na het gebruik van de mysterieuze partydrug ELF. Tientallen anderen raken in coma, en hun toestand verslechtert met het uur.

In het Academisch Medisch Centrum Midden vecht hematoloog Floor van Schaik voor hun levens. Hun bloed wordt in allerijl geanalyseerd door het commerciële bedrijfje Future Medical Blood dat elders in het gebouw is gevestigd. Floors chef Victor de Kauw lijkt alle vertrouwen in FMB te hebben, en des te minder in haar. Wanneer De Kauw probeert Floor op nonactief te stellen, besluit ze 's nachts in het lab van de Utrechtse bloedbank zelf wat proeven te nemen...
Schrijver: Kim Moelands
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044932027
Ebook: 9789044969245
Uitgever: Bruna
Weerloos
Naomi van Heest heeft het helemaal gehad met mannen. Ze laat zich dan ook slechts met moeite overhalen door haar beste vriendin Sonja om weer eens een avond flink te gaan stappen. In de discotheek ziet ze hem; een onweerstaanbaar aantrekkelijke man met ijsblauwe ogen en donkere krullen. Zijn ogen houden haar gevangen en ontsnappen is onmogelijk. Geheel tegen haar principes in gaat ze met hem mee. De intense chemie tussen hen vertaalt zich in een meer dan bevredigende vrijpartij en vanaf dat moment zijn Naomi en Stefaan onafscheidelijk.

Maar wie is Stefaan en wat wil hij van haar? Hij trekt aan en stoot af, gaat grenzen over die hij zou moeten respecteren en lijkt letterlijk haar gedachten te kunnen lezen. Toch blijft Naomi doof voor de waarschuwingen van Sonja en ze laat zelfs toe dat Stefaan een wig drijft tussen haar en haar beste vriendin. Wanneer eindelijk de schellen van Naomi's ogen vallen, lijkt het te laat om zich nog te kunnen ontworstelen uit Stefaans ijzeren greep...
Schrijver: Kim Moelands
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789400503373
Ebook: 9789044970555
Uitgever: Bruna

Young AdultGesnapt

Bestaat de perfecte misdaad?

Het belooft een lange zomer te worden voor de 15-jarige Evy Vos. De zonnige strandvakantie waar ze zich zo op had verheugd, gaat niet door omdat haar moeder over de wereld reist ‘om zichzelf te vinden’. Evy weet niet wanneer en óf ze weer thuiskomt.

Haar moeders eerste verblijfplek is een spiritueel centrum op Ibiza. In het begin stuurt ze nog kaartjes en appjes, maar vervolgens blijft het stil. Evy voelt zich in de steek gelaten door haar moeder en aan haar vader, die alleen maar werkt, heeft ze ook niet veel.

Maar dan krijgt Evy een paniekerig telefoontje van haar moeder, die om hulp vraagt. Midden in het gesprek wordt de verbinding verbroken. Evy weet zeker dat haar moeder in gevaar is. Samen met haar knappe buurjongen Simeon gaat ze naar Ibiza om haar te zoeken en dat is niet zonder risico. Het spiritueel centrum blijkt een louche club te zijn en de reputatie van de leider is niet al te best...

Zal het Evy en Simeon lukken om haar moeder te redden zonder dat ze hun eigen levens in gevaar brengen?

Schrijver: Kim Moelands
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789020609660
Uitgever: Kluitman

Non-FictieAdemloos
Ademloos is niet alleen de toepasselijke titel van dit boek maar ook de manier waarop je het leest. In Ademloos volg je de lijdensweg naar de dood van Ron, het levensmaatje van Kim. Zonder hem lijkt het leven alle aantrekkingskracht verloren te hebben. En het was al niet makkelijk, want Kim heeft dezelfde ziekte waar Ron aan sterft: Cystic Fibrosis, een rotziekte, die je letterlijk de adem beneemt, die je dagelijkse leven overheerst en waar je niet oud mee wordt.

In Ademloos vertelt Kim hoe ze vecht tegen onbegrip en onvermogen, tegen horrorfilmbroeders in het ziekenhuis en hoe ze haar geliefde uiteindelijk verliest. Tijd om te rouwen wordt haar nauwelijks gegund. Haar eigen conditie is wankel en ze ontkomt niet aan ziekenhuisopname, zuurstofslang en rolstoel, niet aan de angst en niet aan de leegte.

Ademloos is het verhaal van een grote liefde, van menselijke moed, doorzettingsvermogen en veel verdriet. Maar ook van levenslust en humor. Met deze twee 'wapens' gaat Kim het leven weer te lijf. Gelukkig is er Balou, die malle hond uit Bosnië, die met haar eigen trauma's worstelt maar Kim haar onvoorwaardelijke liefde schenkt. Ook als tegenslagen het leven blijven kleuren, hebben ze oog voor dat kleine bloemetje, die vriendelijke postbode, die sexy buurman. En samen gaan ze ervoor...
Schrijver: Kim Moelands
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789400502796
Ebook: 9789044969863
Uitgever: Bruna
Grenzeloos
'Ik ben letterlijk op sterven na dood. Ik kan niet ademen. Als een pop lig ik in een ziekenhuisbed. Slangen in mijn lijf. Wachtend. Op dat verlossende bericht. Dat er donorlongen voor me zijn die me een tweede kans op leven geven.'

Ze geloofde er niet in, maar vier jaar na het overlijden van haar geliefde Ron aan dezelfde ziekte waaraan ze zelf ook lijdt, vindt Kim een nieuwe liefde. Jan omringt haar met zijn liefde, optimisme en oplettendheid en weet haar zo diep te raken dat ze alsnog besluit het onzekere traject voor een dubbele longtransplantatie in te gaan. Het is haar enige kans in het gevecht tegen de dodelijke taaislijmziekte.

Haar gezondheid holt achteruit terwijl haar wil om te leven groeit. Lopen gaat nauwelijks meer, zonder zuurstofslang kan ze niet leven en ze krijgt de ene klaplong na de andere. Jan is tijdens de langdurige ziekenhuisopnames dag en nacht bij haar en gaat de strijd aan met ego's en miscommunicatie.

Uiteindelijk komt Kim op de ‘internationale hoog urgentielijst’ en zijn er - letterlijk - net op tijd donorlongen. Hoe ziet het leven er na een dubbele transplantatie uit?
Schrijver: Kim Moelands
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789400502697
Ebook: 9789044970197
Uitgever: Bruna