Boekenplank:
Kies

Boeken van Rick Mofina

Rick Mofina studeerde journalistiek, Engelse literatuur en Amerikaanse detective fictie aan de Carleton University in Ottawa. Hij werkte ruim 30 jaar als verslaggever voor diverse nationale en internationale kranten en versloeg voornamelijk misdaad.

Meer over Rick Mofina

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1957

Geboorteland: Canada

Website: Rick Mofina


Overzicht

  • Geheim doelwit - They disappeared
  • Vrije val - Free fall

Jack Gannon

  1. De wraakengel - Vengeance road
  2. Web van gevaar - The panic zone
  3. Het mes op de keel - In desperation
  4. Kroongetuige - The burning edge

gedetailleerd overzicht

OverzichtGeheim doelwit

Wanneer Jeff Griffin op Times Square - een van de bekendste plekken van New York - een foto van zijn vrouw en zoon wil maken, merkt hij dat de batterijen van zijn camera leeg zijn. Snel rent hij een winkel in om nieuwe te kopen, maar als hij na een paar minuten weer naar buiten komt, ziet hij Sarah en Cole nergens meer. Ze zijn spoorloos verdwenen.

In paniek klampt Jeff een paar politieagenten aan, maar die nemen de zaak niet erg serieus. Waarom zou iemand twee onschuldige toeristen ontvoeren? Hij voelt echter dat er iets niet klopt, en besluit zelf op onderzoek uit te gaan. De beelden op de bewakingscamera van de winkel leveren het definitieve bewijs: te zien is hoe Sarah en Cole een witte auto in worden gesleurd.

Jeff is bijna opgelucht, want nu weet hij wat er gebeurd is en kan hij op zoek naar zijn familie. Maar dan krijgt hij bericht van de politie. De auto waarmee Sarah en Cole zijn ontvoerd is uitgebrand gevonden, met in het wrak twee verkoolde lijken. Dan begint de nachtmerrie voor Jeff pas echt...

Schrijver: Rick Mofina
Oorspronkelijke titel: They disappeared
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789034753168
Ebook: 9789461996282
Uitgever: Harlequin
Vrije val

Hoe kan het dat twee piloten zomaar de controle over hun toestel verliezen?

Hoog boven een bergachtige streek verandert een routinevlucht naar New York in een regelrechte nachtmerrie wanneer het vliegtuig tollend en draaiend een duikvlucht naar beneden begint. Nog net op tijd weet de crew de controle weer terug te krijgen. Tegelijkertijd crasht in Londen een vliegtuig op de landingsbaan. Vijftien mensen komen om.

Verslaggeefster Kate Paige is ervan overtuigd dat hier meer aan de hand is dan een technisch mankement. Beide voorvallen lijken iets met elkaar te maken te hebben. Dan ontvangt ze een bericht waarin de anonieme afzender verantwoordelijkheid claimt en meteen ook dreigt met een volgende ramp.

Terwijl Kate en de FBI wanhopig naar antwoorden zoeken, tikt de tijd razendsnel verder. Zullen ze nog op tijd ontdekken wie de schimmige figuren achter de incidenten zijn, of zijn ze al te laat om een van de grootste vliegrampen aller tijden te voorkomen?

Schrijver: Rick Mofina
Oorspronkelijke titel: Free fall
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789034753755
Ebook: 9789402529258
Uitgever: Harlequin

Jack GannonDe wraakengel

In een ondiep graf wordt het gruwelijk toegetakelde lichaam gevonden van Bernice Hogan, een aan crack verslaafde verpleegkundige in opleiding. Diezelfde nacht verdwijnt haar vriendin, Jolene Peller, terwijl ze op zoek is naar Bernice.

De moord op Bernice en de mysterieuze verdwijning van Jolene roepen bij de politie vragen op over hun connectie met een alom geliefde en gerespecteerde rechercheur, Karl Styebeck. De man heeft een heldenstatus, maar er klopt iets niet aan de antwoorden die hij geeft.

Jack Gannon, een verslaggever wiens eigen zus jaren geleden is verdwenen, bijt zich vast in de zaak. Hij zet alles op het spel - zijn baan, zijn reputatie - om achter de waarheid te komen, zich niet bewust dat hij daarmee zijn eigen doodvonnis tekent...

Schrijver: Rick Mofina
Oorspronkelijke titel: Vengeance road
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789034752666
Ebook: 9789402513493
Uitgever: Harlequin
Web van gevaar

Wyoming: Door een vreselijk auto-ongeluk zijn Emma Lanes man en zoontje om het leven gekomen. Tenminste, dat is wat iedereen denkt. Zelf is ze ervan overtuigd dat ze heeft gezien dat iemand, voordat de auto in vlammen opging, haar kind heeft gered.

De Cariben: Tijdens een cruise sterft een passagier een gruwelijke en onverklaarbare dood. Artsen zoeken wanhopig naar de doodsoorzaak. Vinden ze die niet, dan zijn vele levens in gevaar.

Brazilië: Een bom ontploft in Rio de Janeiro. Tien mensen komen om het leven, onder wie twee journalisten. Waren zij toevallige slachtoffers, of waren ze het doelwit?

Wanneer verslaggever Jack Gannon opdracht krijgt uit te zoeken wat er in Brazilië met zijn collega's is gebeurd, wordt hem steeds duidelijker dat de drie zaken met elkaar verbonden zijn. Algauw beseft hij dat hij zich in een web van gevaar begeeft, en wanneer de draden langzaam maar zeker een patroon vormen, weet hij dat er geen weg terug meer is...

Schrijver: Rick Mofina
Oorspronkelijke titel: The panic zone
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789034752802
Ebook: 9789461700421
Uitgever: Harlequin
Het mes op de keel

Jaren heeft journalist Jack Gannon niets van zijn zus Cora gehoord, maar nu krijgt hij opeens een mail van haar: zijn elfjarige nichtje Tilly is ontvoerd, en de kidnappers dreigen haar te vermoorden als Cora niet binnen vijf dagen met vijf miljoen dollar over de brug komt. Al snel krijgt Jack het gevoel dat er iets niet klopt. De ontvoering lijkt te maken te hebben met een Mexicaans drugskartel dat nog geld krijgt van Cora's baas, maar hij vermoedt ook dat Cora zwijgt over iets belangrijks uit haar verleden.

Na de geboorte van Tilly heeft Cora haar leven gebeterd: ze gebruikt geen drugs meer, werkt hard en zorgt goed voor haar kind. Nu is ze als de dood dat haar verleden haar heeft ingehaald en dat ze de hoogste prijs zal moeten betalen: het leven van haar dochter. Wat kan ze Jack en de FBI vertellen, en wat moet ze verzwijgen?

Intussen is Mexico's beruchtste huurmoordenaar op weg naar de VS voor zijn laatste grote klus...

Schrijver: Rick Mofina
Oorspronkelijke titel: In desperation
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789034752925
Ebook: 9789461707178
Uitgever: Harlequin
Kroongetuige

Lisa Palmer heeft, na de onverwachte dood van haar man, haar leven eindelijk weer een beetje op orde. Tot ze bij een tankstation getuige is van een gewelddadige overval op een geldtransport. Vier mensen worden in koelen bloede doodgeschoten. En zij belandt opnieuw in een nachtmerrie.

Voor FBI-agent Frank Morrow, die belast is met het onderzoek, is de getuigenis van Lisa van groot belang. Omdat de moordenaars buitengewoon zorgvuldig, bijna militaristisch, te werk zijn gegaan, kost het hem en zijn team de grootste moeite verdere aanwijzingen te vinden.

De overval op het geldtransport is belangrijk nieuws, en journalist Jack Gannon staat onder zware druk om zijn collega's voor te blijven. Vertrouwend op ervaring en instinct riskeert hij alles om de daders te vinden. Wat zij geen van allen weten, is dat de overval nog maar het begin is van wat de moordenaars werkelijk van plan zijn...

Schrijver: Rick Mofina
Oorspronkelijke titel: The burning edge
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789034753090
Ebook: 9789461994141
Uitgever: Harlequin