Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Mohlin & Nyström

Boeken van Mohlin & Nyström

Peter Mohlin en Peter Nyström groeiden samen op in een klein stadje in Zweden. Na succesvolle carrières als scenarioschrijver en regisseur voor theater en film besloten ze samen te gaan schrijven.

Meer over Mohlin & Nyström

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Peter Mohlin, Peter Nyström

Geboorteland: Zweden


John Adderley

  1. Het laatste leven - Det sista livet
  2. De andere waarheid - Den andra systern
  3. De stille vogel - Den tysta fågeln

gedetailleerd overzicht

John AdderleyHet laatste leven

Na een mislukte infiltratie in een drugskartel en een aanslag op zijn leven moet FBI-agent John Adderley van de radar verdwijnen. Hij krijgt een nieuwe identiteit en vertrekt vanuit Baltimore naar zijn geboorteland Zweden. Daar krijgt hij de leiding over een piepklein politieteam en wordt hij op de zaak van een verdwenen meisje gezet.

Het kost John, met zijn Amerikaanse mentaliteit, moeite een plek te vinden tussen de Zweden, temeer omdat de zaak ineens persoonlijk wordt. Terwijl het drugskartel lucht krijgt van een onconventionele detective die zich ophoudt in een Zweeds provinciestadje, blijkt de hoofdverdachte in de verdwijningszaak Johns halfbroer...

Schrijver: Mohlin & Nyström
Oorspronkelijke titel: Det sista livet
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402705485
Ebook: 9789402759839
Uitgever: HarperCollins
De andere waarheid

Alicia Bjelke is door een ongeluk in haar jeugd zo verminkt dat zij haar gezicht liever niet laat zien. Het heeft haar ondernemingszin niet aangetast; ze is het technische genie achter een baanbrekende datingapp, die ze samen met haar zus Stella wil lanceren. Totdat Stella op een dag dood wordt aangetroffen. Ze heeft een steekwond in haar nek en… ook háár gezicht is verminkt. Alicia begrijpt dat zij het volgende slachtoffer kan zijn. 

De moord op Stella wordt onderzocht door John Adderley, rechercheur en voormalig FBI-agent, die onder een nieuwe identiteit in Karlstad verblijft. Na een mislukte infiltratie in een drugskartel in de VS moet hij ook in Zweden constant over zijn schouder blijven kijken. Al snel blijkt dat dit moordonderzoek hem een onverwachte kans geeft om af te rekenen met zijn verleden...

Schrijver: Mohlin & Nyström
Oorspronkelijke titel: Den andra systern
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402708943
Ebook: 9789402762969
Uitgever: HarperCollins
De stille vogel

In een vogelnest wordt een menselijk bot gevonden. De gebeurtenis veroorzaakt grote opschudding in het kleine Zweedse dorp waar dertig jaar geleden de Brodintweeling op mysterieuze wijze uit een speeltuin verdween. Is het bot afkomstig van een van de jongens? Waarom duikt het nu op?

In de straat waar de tweeling woonde, gaan de wildste geruchten de ronde, zeker als er een buurtbewoner terugkeert die lange tijd weg is geweest.

John Adderley - voormalig FBI-agent maar inmiddels rechercheur bij de politie in Karlstad - krijgt het dossier op zijn bureau, terwijl hij tegelijkertijd voor zijn negenjarige nichtje moet zorgen. Komt de buurt eindelijk te weten hoe het écht met de jongens is afgelopen? Iets in John zegt hem dat er veel meer aan de hand is...

Schrijver: Mohlin & Nyström
Oorspronkelijke titel: Den tysta fågeln
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789402713640
Ebook: 9789402769449
Uitgever: HarperCollins