Boekenplank:
Kies
 • Home
 • M
 • Rita Monaldi & Francesco Sorti

Boeken van Rita Monaldi & Francesco Sorti

Rita Monaldi (1966) en Francesco Sorti (1964) vormen een echtpaar en schrijversduo.

Meer over Rita Monaldi & Francesco Sorti

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Italië

Website: Rita Monaldi & Francesco Sorti


Overzicht

 • De geheimen van het conclaaf - I segreti dei conclavi

Atto Melani

 1. Imprimatur - Imprimatur
 2. Secretum - Secretum
 3. Veritas - Veritas
 4. Versluiering - Dissimulazuone
 5. Mysterium - Mysterium

Salaì

 1. De twijfel van Salaì - I dubbi di Salaì
 2. Het ei van Salaì - L'uovo di Salaì

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe geheimen van het conclaaf
De geheimen van het conclaaf is een even informatieve als vermakelijke handleiding in de spelregels van de pausverkiezingen. Atto Melani schreef de nog altijd verrassend actuele tekst in 1700 aan de Zonnekoning, om hem te helpen de door Frankrijk gewenste kardinaal naar de pauselijke troon te leiden. Zijn aantekeningen over het pauselijk hof bevatten gepeperde anekdotes over de politieke intriges en vuile spelletjes bij het naar voren schuiven van de gewenste kandidaat.

Atto Melani (Pistoia 1626 - Parijs 1714) was castraatzanger en spion van de Zonnekoning, adviseur en vriend van kardinalen, vorsten, koningen en pausen. Door zijn invloed werd een bevriend kardinaal uit zijn eigen Pistoia tot paus verkozen.

Monaldi & Sorti, de bezorgers van dit werk, hebben het manuscript in een archief in Parijs ontdekt. Zij zijn de auteurs van de wereldwijd succesvolle historische romans Imprimatur en Secretum, met Atto Melani als hoofdpersoon. Het manuscript van De geheimen van de conclaven speelt een hoofdrol in de intrige van Secretum.
Schrijver: Rita Monaldi & Francesco Sorti
Oorspronkelijke titel: I segreti dei conclavi
ISBN/EAN: 9789023418351
Uitgever: Cargo

Atto MelaniImprimatur
Het is 11 september 1683. In Europa dreigt een nieuwe grote oorlog: de Turken belegeren Wenen. Angst voor de Moslims houdt christelijk Europa in haar greep.

Tien gasten uit verschillende Europese landen logeren in herberg De Schildknaap in Rome. Als een oude heer in de herberg om het leven komt, vermoedelijk ten gevolge van de pest, moeten alle gasten in quarantaine. Maar het blijft niet bij dit ene sterfgeval. Gaat het hier werkelijk om gevallen van de gevreesde zwarte dood, of is er sprake van moordaanslagen?

Een van de gasten, Atto Melanie, een geheim agent van de koning van Frankrijk, zoekt de zaak tot op de bodem uit en doet wereldschokkende ervaringen.

'Imprimatur' is een raamvertelling, gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen en vol levendige details over muziek, receptuur en kleding uit die tijd. De plot van de roman betreft een historische onthulling die de auteurs na jarenlang archiefonderzoek voor het eerst aan de openbaarheid prijsgeven.

Imprimatur, het eerste boek van Monaldi en Sorti, was in Italië een bestseller. Maar niet iedereen was gelukkig met dit succes. Met name door sommige Roomse lezers werd de eersteling van het schrijversduo minder gewaardeerd.

Toch waren Monaldi en Sorti oprecht verbaasd toen bleek dat de Italiaanse uitgever opeens geen belangstelling meer had voor hun werk; Imprimatur is nu al een tijd niet meer leverbaar in Italië. De Italiaanse editie van Imprimatur is voortaan leverbaar vanuit een land dat een traditie kent in de verspreiding van het vrije woord. De Italiaanse editie verschijnt dus eveneens bij Cargo.
Schrijver: Rita Monaldi & Francesco Sorti
Oorspronkelijke titel: Imprimatur
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789023411550
Ebook: 9789023449379
Uitgever: Cargo
Secretum
Rome, 1700. Paus Innocentius XII ligt op sterven. Politici en machtige kardinalen voeren in het geheim onderhandelingen over de belangrijkste pausverkiezing in eeuwen.

Abt Atto Melani - voormalige castraatzanger, diplomaat en spion van de Zonnekoning - verschijnt ten tonele om de uitkomst van het conclaaf te manipuleren.

Een beeldschone prinses, minnares van vorsten en staatslieden, kent meer staatsgeheimen dan ze kan prijsgeven. Op het spel staat de toekomst van Europa.

Secretum is het tweede deel in een cyclus van zeven literaire thrillers van het Italiaanse schrijversduo Monaldi & Sorti, gebaseerd op werkelijk gebeurde feiten en bestaande historische personages. De auteurs hebben jarenlang bronnenonderzoek verwerkt tot een bloedstollend verhaal waarin het bruisende Rome van vroeger tijden op sfeervolle wijze tot leven komt. Secretum bevat, net als de internationale bestseller Imprimatur, onthullingen van historische feiten die een nieuw licht op de geschiedenis van Europa werpen.
Schrijver: Rita Monaldi & Francesco Sorti
Oorspronkelijke titel: Secretum
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789023418474
Ebook: 9789023449577
Uitgever: Cargo
Veritas
Wenen, 1711. Europa is verwikkeld in een allesverwoestende oorlog. De abt Atto Melani, voormalige castraatzanger, diplomaat en spion van de Zonnekoning roept zijn trouwe helper naar Wenen om hem te helpen bij een geheime vredesmissie.

Tot ieders verbazing meldt zich tegelijkertijd een delegatie van de Turkse sultan aan het hof van de keizer. Er heerst vrede tussen het Oostenrijkse keizerrijk en de Ottomanen, waarom dan juist nu dit bezoek?

De raadselachtige uitspraken van de Ottomanen wijzen naar een eeuwenoud conflict. Als de keizer wordt geveld door de pokken worden de contouren van een complot zichtbaar. Atto Melani moet zich opnieuw bedienen van spionage en chantage om de strijd aan te kunnen gaan met duistere krachten die het begin van het tijdperk van ‘het Kwaad’ willen forceren.

Veritas is het derde deel in een cyclus magistrale literaire thrillers van het schrijversduo Monaldi & Sorti. De auteurs verwerken jarenlang bronnenonderzoek tot spannende romans waarin het bruisende Europa van vroeger tijden op sfeervolle wijze tot leven komt. In Veritas slagen zij er opnieuw in kleurrijke historische personages, opzienbarende onthullingen, fictie en feiten op een meeslepende manier met elkaar te verweven tot een fascinerende roman.
Schrijver: Rita Monaldi & Francesco Sorti
Oorspronkelijke titel: Veritas
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789023427285
Ebook: 9789023449775
Uitgever: Cargo
Versluiering
Parijs 1647. De opvoering van een Italiaans melodrama aan het Franse Hof zorgt voor spanningen. Er breekt een opstand uit die de monarchie van haar macht ontdoet. Werd de opera gebruikt om een machtswisseling te forceren?

De jonge castraat Atto Melani komt op het spoor van een samenzwering die de geschiedenis van Frankrijk en Europa zal veranderen.

* Versluiering is een uitgave van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de maand van het spannende boek 2011.
Schrijver: Rita Monaldi & Francesco Sorti
Oorspronkelijke titel: Dissimulazuone
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789059651265
Ebook: 9789023474098
Uitgever: CPNB
Mysterium
Tyrrheense Zee, december 1646. Na een overval door een piratenschip en een vlucht per sloep lijdt de jonge castraat Atto Melani met zijn reisgezelschap schipbreuk en stranden zij op een vergeten eiland. In een verlaten fort treft Melani de sporen aan van een Slavische monnik en de schat waar hij, net als zijn reisgenoten, naar op zoek was: een aantal verloren gewaande literaire meesterwerken uit de oudheid.

Tijdens de speurtocht die hierop volgt, ontdekt Melani een verband met een vijf jaar eerder gepleegde, mysterieuze moord, waarvan de schuldige onvindbaar is. Langzaam ontrafelt zich het grote geheim dat de eeuwenoude geschriften met zich meedragen.
Schrijver: Rita Monaldi & Francesco Sorti
Oorspronkelijke titel: Mysterium
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789023459958
Ebook: 9789023456360
Uitgever: Cargo

SalaìDe twijfel van Salaì
Salaì is brutaal, boers, leugenachtig en bijzonder praktisch. Hij is de geadopteerde zoon en geliefde assistent van meesterschilder Leonardo da Vinci.

In het voorjaar van 1501 verhuizen vader en zoon van Florence naar Rome, waar de weelderige meisjes Salaì wel kunnen bekoren. Leonardo heeft een missie te vervullen voor een raadselachtige, machtige opdrachtgever. Hij weet echter niet dat Salaì ook een geheime opdracht heeft: Leonardo bespioneren.
Schrijver: Rita Monaldi & Francesco Sorti
Oorspronkelijke titel: I dubbi di Salaì
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789023427261
Ebook: 9789023449171
Uitgever: Cargo
Het ei van Salaì
Florence 1508. De knappe rokkenjager Salaì, pleegzoon en assistent van meesterschilder Leonardo da Vinci, is in Florence gearresteerd wegens oplichterij, diefstal en samenzwering.

In zijn verweer vertelt Salaì over de reis die hij voor Leonardo naar Rome heeft moeten maken, op zoek naar een zeldzame atlas waarin voor het eerst van Amerika gerept wordt. Tijdens zijn bezoek is hij een complot op het spoor gekomen dat de waarheid over de ontdekking van de Nieuwe Wereld verdoezelt.

Salaì weet uiteindelijk zoveel van de merkwaardige samenzwering dat hij zelf verdachte wordt.
Schrijver: Rita Monaldi & Francesco Sorti
Oorspronkelijke titel: L'uovo di Salaì
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789023433866
Ebook: 9789023448976
Uitgever: Cargo