Boekenplank:
Kies

Boeken van Chris Mooney

Meer over Chris Mooney

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1977

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Chris Mooney


Overzicht

  • Denk aan Sarah - Remembering Sarah

Darby McCormick

  1. Vermist - The missing
  2. De geheime vriend - The secret friend
  3. De dodenkamer - The dead room

gedetailleerd overzicht

OverzichtDenk aan Sarah
Mike Sullivan is vastbesloten zijn zesjarige dochter Sarah op te voeden tot een sterke, onafhankelijke vrouw. Maar zijn echtgenote, Jess, heeft de neiging hun dochter angstvallig te beschermen.

Op een dag wacht Mike tot zijn vrouw het huis verlaat om Sarah, tegen de wens van zijn vrouw, uit sleeën mee te nemen. Alleen wil Sarah niet met haar vader de heuvel op, maar met haar beste vriendin. Dan steekt er een sneeuwstorm op en Sarah is verdwenen.

Vijf jaar later is het meisje nog steeds spoorloos. De enige verdachte, ex-priester Francis Jonah, heeft kanker en zal binnenkort sterven. Op de dag van de herdenking van Sarahs verdwijning wordt haar jasje gevonden...
Schrijver: Chris Mooney
Oorspronkelijke titel: Remembering Sarah
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044315769
Uitgever: The House of Books

Darby McCormickVermist
Op een nacht zijn drie nietsvermoedende tieners in het bos getuige van de moord op een vrouw. Darby McCormick en haar twee vriendinnen vluchten, maar laten een spoor achter, wat de wraak van de moordenaar alleen maar vereenvoudigt.

Vijfentwintig jaar later is Darby rechercheur bij de politie van Boston. Als een jonge vrouw midden in de nacht wordt ontvoerd, vindt Darby een onverwachte getuige - een in lompen gehulde vrouw. Ze is ernstig ondervoed en verward. Uit Darby's onderzoek blijkt dat de vrouw, Rachel Swanson, al meer dan vijf jaar wordt vermist.

Terwijl Darby haar aan de praat probeert te krijgen over de verschrikkingen die ze heeft doorstaan, ontdekt ze dat een moordenaar de FBI en de politie al meer dan twintig jaar heeft weten te misleiden...
Schrijver: Chris Mooney
Oorspronkelijke titel: The missing
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044319668
Uitgever: The House of Books
De geheime vriend
Wanneer het lichaam van Judith Chan drijvend in de haven van Boston wordt aangetroffen, wordt een verband gelegd met de moord op Emma Hale, een studente die spoorloos verdween en wier lijk maanden later aanspoelde.

Darby McCormick van de politie in Boston wordt op de zaak gezet en ontdekt een bewijsstuk dat in het Hale-onderzoek over het hoofd is gezien. Dat brengt haar in contact met Malcolm Fletcher, een voormalige FBI-agent die na een reeks bloedige moorden op de lijst van Meest Gezochte Misdadigers staat.

Wanneer een derde studente wordt vermist, raakt Darby verwikkeld in een gevaarlijk kat-en-muisspel - ze gaat de confrontatie aan met een man die spreekt tot de Gezegende Maagd. Een man die een geheime vriend wil zijn voor de meisjes die hij ontvoert...
Schrijver: Chris Mooney
Oorspronkelijke titel: The secret friend
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044322811
Uitgever: The House of Books
De dodenkamer
Als forensisch specialist Darby McCormick een oproep krijgt om naar de plaats delict te gaan, treft ze een van de gruwelijkste taferelen aan die ze ooit heeft gezien. Maar het forensisch bewijs is nog verontrustender: iemand heeft de moord vanuit het bos geobserveerd - en de moordenaar is twintig jaar eerder tijdens een schietpartij om het leven gekomen.

Hoe dieper Darby graaft, hoe meer angstaanjagende zaken er aan het licht komen. De hoofdverdachte staat bekend als een seriemoordenaar, met een verleden dat nog schokkender is dan zijn misdaden. Is het mogelijk een identiteit te stelen? Of zijn er dood gewaande mannen die in Darby's voetstappen treden? De grens tussen de levenden en de doden is nooit dunner geweest...
Schrijver: Chris Mooney
Oorspronkelijke titel: The dead room
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044328295
Uitgever: The House of Books