Boekenplank:
Kies

Boeken van Lisa Moore

Meer over Lisa Moore

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Lisa Doreen Moore

Geboren: 1964

Geboorteland: Canada


Overzicht

  • Alligator - Alligator
  • De ontsnappingen van David Slaney - Caught
  • Februari - February

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlligator
In Alligator draaien de personages in ongemakkelijke arabesken van verlangen, lust en ambitie om elkaar heen. Colleen, een zeventienjarige would-be eco-terrorist, raast het rotsige pad van de adolescentie af terwijl haar moeder, Beverly, zich onderdompelt in rouw na de dood van haar echtgenoot. Madeleine, Beverly's zuster, is een gedreven filmmaakster, die zich zorgen maakt of ze nog wel de tijd zal hebben om haar magnum opus te voltooien.

Frank, een vriendelijke jongeman zonder familie, gelooft dat succes zijn deel zal zijn dankzij zijn hotdogkraampje - dat hij vastbesloten is uit de handen te houden van de Russische sociopaat Valentin. Ondertussen is Isobel, een zwakke, egocentrische actrice, voor de charmes van diezelfde Valentin gevallen.

Alligator is een opmerkelijk en kleurrijk boek over hebzucht en overleven, en over de gevaren die loeren onder de oppervlakte van het dagelijks bestaan.
Schrijver: Lisa Moore
Oorspronkelijke titel: Alligator
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789029077279
Uitgever: Meulenhoff
De ontsnappingen van David Slaney
Het is juni 1978 en David Slaney weet één ding zeker. Hij mag niet gepakt worden; deze keer niet. Hij is uit de gevangenis ontsnapt en moet de drugssmokkel die verkeerd afliep goed maken, de vrouw van wie hij houdt terugwinnen en genoeg winst maken om een nieuw leven te beginnen.

Maar eerst moet hij door een uitgestrekt land reizen - vol waakzame ogen, valkuilen en vrienden die vijanden kunnen zijn - en dan naar Colombia, waar de echte test begint.

De ontsnappingen van David Slaney is een uitbundige avonturenroman over onschuld en het verlies daarvan, en vooral over de schijnbare onoverwinnelijkheid van de jeugd en alle dwaasheid die daarbij hoort.
Schrijver: Lisa Moore
Oorspronkelijke titel: Caught
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789082175165
Uitgever: Koppernik
Februari
Ogenschijnlijk leidt Helen O'Mara een normaal leven. Ze houdt haar huis schoon, doet aan yoga en past op haar kleinkinderen. Maar in gedachten keert ze voortdurend terug naar haar overleden man Cal. Op Valentijnsdag in 1982 zonk het booreiland waar Cal werkte, tijdens een storm voor de kust van Newfoundland. Alle vierentachtig mannen aan boord kwamen om.

Een kwart eeuw later wordt Helen gewekt door een telefoontje van haar zoon John, die op weg is naar huis. Hij heeft een meisje zwanger gemaakt en wil dat Helen hem vertelt wat hij moet doen. Terwijl John worstelt met het vooruitzicht vader te worden, beseft Helen dat ze haar verdriet een plek moet geven in haar leven.

Februari is een roman over liefde en verlies, over hoe je een nieuwe start moet maken zonder het verleden te vergeten. Het is een sprankelend, virtuoos en ontroerend boek.
Schrijver: Lisa Moore
Oorspronkelijke titel: February
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789029086486
Ebook: 9789460230424
Uitgever: Meulenhoff