Boekenplank:
Kies

Boeken van Tica Morgan

Meer over Tica Morgan

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Tica Peeman

Geboren: 1970

Geboorteland: Nederland

Website: Tica Morgan


Mooie Moorden

  1. Volgerland
  2. De Punt
  3. Kwade hoek
  4. Hellegat
  5. Volkerak
  6. Haringvliet

Mooie Moorden 2

  1. Scelus
  2. Vapor
  3. Excidium

gedetailleerd overzicht

Mooie MoordenVolgerland

Zoë Janssen is rechercheur en woont met haar twee zoontjes op het overzichtelijke, soms zelfs saaie Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Dan vindt er een bizarre moord plaats. Iemand lijkt hiermee de mensen op het eiland ter verantwoording te willen roepen. Maar waarvoor?

Een tweede moord laat het eiland trillen op zijn grondvesten. De druk op het onderzoeksteam neemt toe. Zeker wanneer zakelijk en privé door elkaar beginnen te lopen en zowel Zoë als haar gezin beveiligd moeten worden. Terwijl ze erachter probeert te komen wie er achter haar aan zit, beseft Zoë dat niks ooit meer hetzelfde zal zijn.

Schrijver: Tica Morgan
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789493041295
Ebook: 9781989510537
Uitgever: Gloude
De Punt

Terwijl het eiland nog nasiddert van de laatste zaak gaat het leven van Zoë Janssen na jaren eindelijk weer de goede kant op. Zowel de relatie met haar ex als haar carrière en liefdesleven verlopen voorspoedig. De verkrachting van een gereformeerd meisje zorgt echter opnieuw voor een groot drama voor de eilandbewoners.

Zoë wordt gedwongen zich te verdiepen in de gereformeerde gemeenschap en ontdekt duistere zaken. Wanneer het verkrachte meisje plots dood wordt aangetroffen, stuit haar team op juridische grenzen en moet de klopjacht op de verkrachter noodgedwongen worden gestaakt. Terwijl ze hun uiterste best doen om meer slachtoffers te voorkomen, blijft Zoë geheimzinnige codes ontvangen van een oude bekende; de ontsnapte tbs’er Sven van der Linde.

Schrijver: Tica Morgan
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789493041332
Ebook: 9781989510551
Uitgever: Gloude
Kwade hoek

Zoë Janssens langgekoesterde wens komt uit, ze mag aan het werk als profiler. Ze krijgt een zaak in Rotterdam, waar prostituees worden ontvoerd en bedwelmd en dan verminkt worden achtergelaten. Wie is de dader? En wat bezielt hem? Zoë combineert haar ervaring als rechercheur en haar kennis als profiler en komt dichter bij het spoor van de dader. Totdat ze te dichtbij komt en zelfs het leven van haar bloedeigen zus in gevaar komt.

Ondertussen slaat de twijfel over haar liefdesleven toe en blijft de ontsnapte tbs’er Sven van der Linde contact zoeken. De codes die hij stuurt lijken haar voor te bereiden op een onvermijdelijke confrontatie tussen hen beiden. De druk om de zaak van de verminkte prostituees op te lossen terwijl ze tegelijkertijd de codes van Sven probeert te kraken, drijven Zoë tot het uiterste.

Schrijver: Tica Morgan
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789493041363
Ebook: 9781989510575
Uitgever: Gloude
Hellegat

Zoë Janssen reist voor de grootste uitdaging uit haar professionele en persoonlijke leven af naar Engeland. In de hoop nieuwe slachtoffers te voorkomen ziet ze zich gedwongen de confrontatie met ontsnapte tbs’er Sven van der Linde aan te gaan.

Sven speelt een bizar kat-en-muisspel waarbij Zoë continu op het verkeerde been wordt gezet. Ze verliest twee rondes, haar hart en haar zelfvertrouwen en glijdt langzaam richting de afgrond. Hoewel ze kan rekenen op de hulp van haar collega’s en de excentrieke muzikant Leo, beseft ze dat alleen zij dit spel kan en moet uitspelen.

Schrijver: Tica Morgan
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789493041370
Ebook: 9781989510599
Uitgever: Gloude
Volkerak

Zoë Janssen is rechercheur en profiler op het eiland Goeree-Overflakkee. Tegelijkertijd is ze het ultieme doelwit van de voortvluchtige crimineel Sven van der Linde. Na een levensbedreigend avontuur in Engeland vecht Zoë in Volkerak om haar normale leven terug te krijgen. Beveiligers zwermen om haar heen en Sven blijft haar gedachten beheersen.

Als profiler wordt Zoë betrokken bij een intrigerende moordzaak in Heerenveen. Kan ze deze wel oplossen nu ze zoveel aan haar hoofd heeft? En wat moet ze met de speedboot die dobberend op het Volkerak wordt gevonden?

Schrijver: Tica Morgan
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789493041288
Ebook: 9781774532485
Uitgever: Gloude


Haringvliet

Het wordt duidelijk dat Sven langzaamaan dichterbij komt, maar hij blijft ongrijpbaar en onvindbaar. De zaak met de dobberende speedboot wordt met de dag complexer en Zoë moet haar aandacht tussen werk, haar familie en de liefde verdelen terwijl Sven op een beangstigende manier onder haar huid weet te kruipen.

Ze glijdt al snel genadeloos richting de afgrond maar probeert uit alle macht moedig tegenspel te bieden. De vraag is wie de betere schaker is. En of er überhaupt spelers overblijven...

Schrijver: Tica Morgan
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789493041387
Ebook: 9781774533246
Uitgever: Gloude

Mooie Moorden 2Scelus

Het is twee jaar sinds rechercheur Zoë Janssen de ultieme confrontatie met de ontsnapte tbs’er Sven van der Linde overleefde. Nu onderzoekt ze samen met collega Mohammed de drugscriminaliteit op Goeree-Overflakkee. Een probleem dat, vooral onder de jongeren op het eiland, steeds groter begint te worden.

Ondertussen wordt een jonge, mooie vrouw dood aangetroffen in een grasveld, en het team uit Apeldoorn vraagt Zoë om als profiler te helpen bij het onderzoek. Via ingenieuze wegen leidt het spoor naar een seriemoordenaar die de dood als kunst lijkt te zien. Wanneer een bekende wordt ontvoerd, begint een race tegen de klok...

Schrijver: Tica Morgan
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9781774539101
Uitgever: Kobo Originals
Vapor

Tijdens de restauratie van Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat worden de stoffelijke overschotten van wederom een jonge vrouw gevonden. In de zoektocht naar antwoorden zien Zoë en haar collega's zich gedwongen in het leven en verleden van de dorpsbewoners te wroeten en al snel stuiten ze daarbij op pijnlijke geheimen.

In het onderzoek naar de drugscriminaliteit op Goeree-Overflakkee komt langzaam maar zeker de betrokkenheid van een criminele bende aan het licht. Om de toenemende complexiteit van beide onderzoeken het hoofd te kunnen bieden, besluit Zoë een eigen team van bijzondere experts te formeren - iets wat haar binnen het politieteam naast bewondering ook kritiek oplevert.

En terwijl ze niet alleen zakelijk maar ook privé op het randje laveert van wat toelaatbaar is, moet Zoë er alles aan doen om te voorkomen dat ze haar evenwicht verliest.

Schrijver: Tica Morgan
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9781774539095
Uitgever: Kobo Originals
Excidium

Het onderzoek naar de drugscriminaliteit op Goeree-Overflakkee komt in een stroomversnelling. Via een informant van Zoë wordt duidelijk dat het om twee concurrerende criminele organisaties gaat die ieder hun eigen pionnen hebben in de bovenwereld. Het team van bijzondere experts bewijst zijn meerwaarde door geheime boodschappen te ontcijferen, maar wanneer verontrustende berichten opduiken vanuit de EBI in Vught, staan ze voor een ongekende uitdaging.

Ondertussen duikt het team van Zoë dieper in de achtergrond van een beruchte vissersfamilie. Maar hoe kan het dat deze familie Timmermans op de hoogte lijkt van het onderzoek? Terwijl de spanning op het eiland een nieuw hoogtepunt bereikt, wordt Zoë geconfronteerd met een oude vijand die zijn wedstrijd met haar wil afmaken. Dit keer zijn er geen winnaars.

Schrijver: Tica Morgan
Eerste uitgave: 2024
Ebook: 9781774539088
Uitgever: Kobo Originals