Boekenplank:
Kies

Boeken van Enrique Moriel

Meer over Enrique Moriel

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Francisco González Ledesma, Silver Kane, Taylor Nummy, Silvia Valdemar, Rosa Alcázar, Fernando Robles

Geboren: 1927 / Overleden: 2015

Geboorteland: Spanje


Overzicht

De stad zonder tijd
'Dat is uiteraard normaal,' antwoordde de dokter op neutrale toon en hij maakte aanstalten om zijn handen te gaan wassen. 'De dood toont ons meestal niet op ons voordeligst, hoewel niet iedere overledene wit is: juist uit de kleurnuances van de huid van een lichaam kunnen wij veel opmaken. Maar ik moet toegeven dat ik nog nooit zo'n bloedeloos lijk heb gezien.'
'Wat bedoelt u precies met bloedeloos?' vroeg Marcos Solana.
'Wel, precies wat het woord zegt: dat er eenvoudigweg geen druppel bloed in het lichaam zit.'


Een met raadselen omgeven dood: in Barcelona wordt het lijk van een oude aristocraat gevonden waaruit al het bloed is weggezogen. Bij het lichaam worden wel bloedsporen gevonden, maar de tests wijzen uit dat dat van een andere bloedgroep is dan van de dode.

Marta Vives, de jonge assistente van advocaat Marcos Solana, krijgt de opdracht de ware toedracht achter deze dood te onderzoeken. Het wordt een tocht die haar in contact brengt met duistere krachten en oude familievetes die al eeuwen de geschiedenis van de stad bepalen.

Dan klinkt de stem van de anonieme verteller, die het levenslicht ziet in de achterbuurten van de middeleeuwse stad. Hij vertelt het verhaal van de geschiedenis van Barcelona door de eeuwen heen, maar dan vooral het verhaal van de stegen en de bordelen, van de allerarmsten en de tobbers. Van zijn moeder, de hoer, en van zijn vader, De Ander.

Samen nemen Marta en de rusteloze, mysterieuze vreemdeling de lezer mee op een fascinerende reis door schaduw en licht van de historie, die genadeloos op een dodelijke climax afstevent.

Schrijver: Enrique Moriel
Oorspronkelijke titel: La ciudad sin tiempo
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789061122678
Uitgever: Karakter