Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Ruth Axtell Morren

Boeken van Ruth Axtell Morren

Meer over Ruth Axtell Morren

Genres: Historisch, Roman

Pseudoniem (van): Ruth Axtell

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De zee in je ogen - In your eyes
  • Seringen in de lente - Lilac spring
  • Wilde roos - Wild rose

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe zee in je ogen
Amsterdam, 1641. De vierentwintigjarige Francesca di Paolo wordt per abuis ontvoerd. Dat is het begin van een romance tussen haar en Dirk Vredeman, een zeeman die fortuin gemaakt heeft in Indië. Als Dirk ziet hoe slecht Francesca na haar vrijlating door haar voogd behandeld wordt, ontfermt hij zich over haar.

Langzamerhand komt Francesca erachter dat Dirk Vredeman iets voor haar verbergt. Ze slaat op de vlucht - voor de gevoelens die hij bij haar losmaakt, voor de last van haar verleden, voor haar leven in dienstbaarheid.

Ze bouwt een bestaan op als gerespecteerd kunstschilder, maar Dirk en de geheimen die hij en Francesca's voogd met zich meedragen, laten haar niet los...
Schrijver: Ruth Axtell Morren
Oorspronkelijke titel: In your eyes
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789023993513
Ebook: 9789023916284
Uitgever: Mozaïek
Seringen in de lente
Cherish Winslow is de dochter van een prominente - negentiende-eeuwse - Engelse scheepsbouwer. Ze houdt van alles wat met de zee en met schepen te maken heeft en is nergens liever dan op de werf; niet in de laatste plaats vanwege een van de Hollandse leerlingen van haar vader: Silas van der Zee.

Cherish en Silas kennen elkaar al hun hele leven. Ze waren regelmatig samen op de werf te vinden. En nu ze volwassen geworden zijn, wordt die band alleen nog maar sterker. Want na een reis van twee jaar, waarin ze vele aantrekkelijke mannen ontmoette en verschillende huwelijksaanzoeken kreeg, realiseert Cherish zich dat haar jeugdliefde Silas de enige ware voor haar is. Maar Silas is zich er terdege van bewust dat er tussen hem en Cherish een grote kloof gaapt...

Cherish' vader grijpt in, want hij heeft heel andere plannen met het leven van zijn dochter. Hij wil niet dat ze trouwt met een van zijn onbeduidende leerlingen: hij heeft een betere kandidaat op het oog.

Cherish geeft de moed niet op en blijft vechten en ervaart de hulp van hogerhand om door te zetten. Kan zij haar vader ervan overtuigen dat Silas, ondanks het standsverschil, haar ware liefde is?
Schrijver: Ruth Axtell Morren
Oorspronkelijke titel: Lilac spring
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789023992110
Uitgever: Mozaïek
Wilde roos
Geneva Patterson weet wat het is om er niet bij te horen. Ze is wat onhandig, niet soepel in de omgang, ongetrouwd bovendien... Al haar hele leven merkt Geneva dat er over haar geroddeld wordt, en ondervindt ze aan den lijve dat haar plaatsgenoten haar vreemd vinden. Ze woont in Haven's End, een klein dorp aan Amerika's oostkust.

Dan ontmoet ze Caleb, een zeekapitein die beschuldigd wordt van een ernstig misdrijf. Ook hij wordt door het hele dorp veroordeeld. Caleb zelf houdt vol dat hij onschuldig is. Zijn houding is fier - maar Geneva ziet het verdriet in zijn ogen. Ze gelooft vast in zijn onschuld, en zet alles op alles om hem te helpen.
Schrijver: Ruth Axtell Morren
Oorspronkelijke titel: Wild rose
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789023992486
Uitgever: Mozaïek