Boekenplank:
Kies

Boeken van Doris Mortman

Meer over Doris Mortman

Genre: Roman

Geboren: 1944 / Overleden: 2019

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Foto van een zwarte dag - Out of nowhere
  • Isabelle - True colors
  • Katalin: de wilde roos van Boedapest - The wild rose

gedetailleerd overzicht

OverzichtFoto van een zwarte dag
Amanda Maxwell moest alles achterlaten: haar huis, haar vrienden, en zelfs haar vader. Ze was negen toen ze met haar moeder onderdook en een andere identiteit aannam. Sindsdien leeft ze als een schim die constant op haar hoede is. Maar Amanda heeft genoeg van het verleden en besluit een "normaal" leven in New York te gaan leiden.

Daar ontmoet ze twee intrigerende mannen: haar oude liefde Tyler, die werkzaam is in het bedrijf van haar vader, en de privédetective Jake.

Dan wordt haar vader dood aangetroffen achter zijn bureau. Terwijl iedereen aan zelfmoord denkt, realiseert Amanda zich dat dit de zoveelste klap is in het vernietigende kat- en muisspel dat haar hele leven beheerst. Kan ze Jake en Tyler, die allebei een bijzondere rol in haar leven zijn gaan spelen, in vertrouwen nemen?

Als het net om haar heen zich sluit, beseft Amanda dat ze maar één ding kan doen: zichzelf inzetten als lokaas om voorgoed met het verleden af te rekenen.
Schrijver: Doris Mortman
Oorspronkelijke titel: Out of nowhere
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789041008886
Uitgever: Van Reemst
Isabelle
Isabella de Luna is pas zeven wanneer zij op tragische wijze allebei haar ouders verliest. Het trieste eenzame meisje wordt liefdevol opgevangen door vrienden van haar ouders in Santa Fe. In het beschermde, warme gezinsleven bij de Durans komt Isabelle langzaam maar zeker haar traumatische verlies te boven en ze groeit op tot een serene, gevoelige jonge vrouw.

Nina, de geadopteerde dochter van de Durans, wordt Isabelles beste vriendin. Maar wanneer Nina bij toeval de verschrikkelijke waarheid omtrent haar eigen verleden ontdekt, wil ze niets meer met haar pleegouders en Isabelle te maken hebben. Ze vlucht naar New York en stort zich op een carrière in de journalistiek. Binnen de kortste keren is ze een van de bekendste maar ook een van de hardvochtigste journalisten van Amerika.

Isabelle ontwikkelt zich tot een bijzonder getalenteerd schilderes. Haar kleurrijke, mysterieuze schilderijen trekken al snel de aandacht van grote galeries in New York. Voor het eerst in haar leven is Isabelle het stralende middelpunt van de belangstelling en ze geniet met volle teugen. Totdat Nina uit jaloezie een sensationele, onthullende biografie schrijft die het leven van Isabelle dreigt te verwoesten.

Door Nina's boek komen bij Isabelle lang vergeten herinneringen aan haar ouders boven. Ze begint zich af te vragen waarom ze deze als kind zo diep heeft weggestopt. Plotseling beseft Isabelle dat ze koste wat kost de waarheid moet zien te achterhalen over die ene nacht, heel lang geleden, de nacht waarin haar leven voorgoed veranderde.
Schrijver: Doris Mortman
Oorspronkelijke titel: True colors
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789041004529
Uitgever: Van Reemst
Katalin: de wilde roos van Boedapest
Voor de wereld is zij een gevierd actrice, een stralende schoonheid en de gelukkige echtgenote van een knappe Hongaarse legerofficier. Maar in haar hart is zij een vechtster, hartstochtelijk verlangend naar de vrijheid en naar de man die zij werkelijk bemint. Zij leidt een gevaarlijk dubbelleven...

Als kind had Katalin Steven al betoverd. Toen sloeg het tragische noodlot toe. Russische kogels vlogen door de restanten van zijn jeugd en dwongen hem tot een gevaarlijke vlucht uit het bezette Hongarije naar het vrije Amerika.

Nu, na jaren van hard werken en ontberingen, heeft Steven een nieuw leven opgebouwd. Nu is hij gereed zijn Katalin, zijn verloren liefde die hij moest achterlaten, voor zichzelf op te eisen...
Schrijver: Doris Mortman
Oorspronkelijke titel: The wild rose
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789051124309
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.