Boekenplank:
Kies

Boeken van Siska Mulder

Meer over Siska Mulder

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1971

Geboorteland: Nederland

Website: Siska Mulder


Overzicht

  • Doof
  • Getelde dagen
  • Met zachte hand
  • Na Delphine
  • Zus

Non-Fictie

  • Rimpelmania
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtDoof
Een kind mag je nooit vergeten...

Als de bekende televisiepresentator Oscar Stellendam de kans krijgt om een live-talkshow te presenteren, grijpt hij die met beide handen aan. Hij vlucht in het werk en probeert zo het trauma in het leven van hem en zijn vrouw te vergeten: de tragische dood van hun zoontje Jimmy. Zijn vrouw Stella doet er juist alles aan om de herinnering aan Jimmy levend te houden, en langzaamaan raken ze steeds verder van elkaar verwijderd.

Het grote succes lijkt voor Oscar binnen handbereik, maar als hij door een onbekende wordt bedreigd, verandert zijn leven in een nachtmerrie. De stalker lijkt hem beter te kennen dan wie ook, waardoor Oscar op den duur niemand meer durft te vertrouwen...
Schrijver: Siska Mulder
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022575215
Ebook: 9789460926440
Uitgever: Boekerij
Getelde dagen
Remie is gelukkig getrouwd met haar jeugdliefde Laurens. Samen hebben ze het goed voor elkaar: twee kinderen, een glansrijke carrière, een huis in 't Gooi... Als Remie ontdekt dat Laurens een verhouding heeft, blijkt hun huwelijk op drijfzand gebouwd.

Er laait een strijd tussen hen op die zo hevig wordt dat ze in een vechtscheiding belanden. Wantrouwen en wraak voeren de boventoon. Als het dieptepunt bereikt lijkt, voltrekt zich een ramp: de kinderen worden ontvoerd.

Het drama brengt Remie en Laurens weer dichter bij elkaar en ze zetten alles op alles om hun gezin te redden. Maar valt het noodlot nog te keren?
Schrijver: Siska Mulder
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022572191
Ebook: 9789402304145
Uitgever: Boekerij
Met zachte hand
Mijntje van der Lelie voldoet al haar hele leven aan alle verwachtingen. Carrièrevrouw, echtgenote, moeder: voor de buitenwereld is ze geslaagd, maar zelf vindt ze haar bestaan in toenemende mate braaf en benauwend. Ze besluit het roer radicaal om te gooien.

In Frederique, Berdine en Claire vindt ze bondgenoten. De vier brengen een ongekende woede in elkaar naar boven. Woede op mannen die vrouwen haten en wegkomen met hun misdaden. De vriendinnen besluiten de rollen om te draaien en het recht in eigen hand te nemen.

Ze binden de strijd aan met een pedofiel, een eerwraakpleger, een bn'er die zijn vrouw mishandelt en een serieverkrachter. Pas als een van hen haar eigen man als doelwit kiest, beseft Mijntje dat ze te ver zijn gegaan.
Schrijver: Siska Mulder
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022562604
Ebook: 9789460236587
Uitgever: Boekerij
Na Delphine
Delphine Zomerland heeft alles: een goed huwelijk, twee mooie dochtertjes, een bloeiende carrière en een hechte vriendengroep. Als ze totaal onverwacht haar gezin verlaat, blijft haar hartsvriendin Nina vertwijfeld achter. Waarom heeft Delphine vooraf niets laten merken? Is ze wel vrijwillig vertrokken?

Als Nina de waarheid boven tafel probeert te krijgen stuit ze op weerstand binnen de vriendengroep. Tijdens haar zoektocht naar Delphine komt ze steeds meer alleen te staan. Ze ontdekt dat Delphine er een dubbelleven op nahoudt. En ook haar vrienden blijken niet te zijn voor wie ze zich uitgeven.
Schrijver: Siska Mulder
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022554814
Ebook: 9789460237829
Uitgever: Boekerij
Zus
Een zus heb je voor het leven. Zelfs als ze er niet meer is...

An Woud vindt zichzelf opnieuw uit. Met succes. Ze wordt copywriter bij een bekend reclamebureau, met een hippe vriendenkring en een mooie minnaar. Het leven lijkt An toe te lachen, maar al snel komen er barsten in het fundament. Waarom heeft ze geen contact meer met haar familie? Hoe zit het met de zus die ze moedwillig verzwijgt?

Langzamerhand wordt duidelijk waarom ze radicaal heeft gebroken met haar verleden. Het is maar de vraag of An Woud de zelfverzekerde, zorgeloze vrouw is voor wie ze zich uitgeeft.
Schrijver: Siska Mulder
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022571927
Ebook: 9789460926747
Uitgever: Boekerij

Non-FictieRimpelmania
Waarom iedereen oud wil worden, maar niemand het wil zijn...

In Rimpelmania verdiepen Manon Spierenburg en Siska Mulder zich met stijgende verbazing in een onderwerp dat ons allemaal aangaat: de Don Quichot-achtige strijd tegen de veroudering. Zij zetten één groot, vrolijk vraagteken bij de verwarring van deze tijd: dat jong per definitie beter is dan oud. En zij vragen zich af waarom juist nu de eeuwig-jong-obsessie zo is doorgeslagen.

Spierenburg en Mulder houden zichzelf en de lezer een spiegel voor waarin we allemaal dagelijks kijken. Welke gedachte steekt achter deze queeste naar de eeuwige jeugd? Met een verwonderde, nieuwsgierige blik bekijken zij het onderwerp van alle kanten en zij sparen zichzelf niet. Niemand blijft immers ongevoelig voor de veranderingen van het ouder wordende lichaam en de melancholie die gepaard gaat met het verlies van de jeugd. Iedereen - man en vrouw - krijgt ermee te maken.

Dit onderwerp leent zich voor geestige bespiegelingen, maar ook voor een serieus onderzoek. Tijdens hun zoektocht gaan zij onder meer te rade bij hoogleraar psychologie/mensapendeskundige Frans de Waal, hoogleraar sociologie Christien Brinkgreve, filosoof Ad Verbrugge en schrijfster Benoîte Groult.

* Geschreven door Siska Mulder en Manon Spierenburg.
Schrijver: Siska Mulder
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789060056639
Uitgever: Thomas Rap