Boekenplank:
Kies

Boeken van Gerald Murnane

Gerald Murnane is 80 jaar, schreef zo’n vijftien boeken, The New York Times noemde hem ‘de grootste auteur in het Engelse taalgebied’ en is hij Nobelprijswinnaar. Toch hebben veel mensen nog nooit van de Australiër gehoord. Misschien komt dat doordat Murnane in het gehucht Goroke woont, omringd door stapels archieven van zijn eigen schrijfsels. Hij heeft nog nooit in een vliegtuig gezeten, heeft geen tv en geen computer: hij schrijft met één vinger op zijn typemachine. Als hij niet schrijft, staat hij achter de bar van de lokale golfclub.

Meer over Gerald Murnane

Genre: Roman

Geboren: 1939

Geboorteland: Australië


Overzicht

  • De vlakte - The plains
  • Grensgebieden - Border districts

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vlakte

De vlakte, die in 1982 verscheen, geldt in kleine kring al als een meesterwerk. Nu wordt het hoog tijd dat zijn werk het grote publiek bereikt. Met De vlakte debuteert Murnane op spectaculaire wijze in het Nederlands taalgebied.

In deze roman arriveert een jongeman op de Australische vlakte in de hoop een film te kunnen maken over de vreemde, maar rijke cultuur van haar bewoners. Het resultaat is een minutieuze verkenning van het vlakke Australische binnenland en zijn landeigenaren.

Schrijver: Gerald Murnane
Oorspronkelijke titel: The plains
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789056726409
Uitgever: Signatuur
Grensgebieden

Een man verhuist van de grote stad naar een afgelegen plaats, nabij een niet nader omschreven grens in een niet nader genoemd land. Daar is hij van plan de laatste jaren van zijn leven door te brengen.

Het is tijd om terug te blikken op zijn leven, om de verzameling van een leven lang observeren te overzien. Welke beelden, zinsfragmenten, personages en mensen zijn in zijn geest blijven hangen? Wat bevindt zich in de marge van zijn blikveld, van zijn geheugen?

In Grensgebieden neemt Murnane je in een wonderlijke vertelling mee langs deze beelden.

Schrijver: Gerald Murnane
Oorspronkelijke titel: Border districts
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789056726843
Ebook: 9789044932270
Uitgever: Signatuur