Boekenplank:
Kies

Boeken van Margaret Murphy

Meer over Margaret Murphy

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Ashley Dyer, A.D. Garrett

Geboren: 1959

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Margaret Murphy


Overzicht

  • De ontheemden - The dispossessed

Clara Pascal

  1. De regels van het huis - Darkness falls
  2. Blinde vlek - Weaving shadows
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe ontheemden
Dokter Grace Chandler is op weg naar haar werk wanneer zij een afschuwelijke ontdekking doet. Terwijl zij met haar auto achter een vuilnisauto stilstaat, zie zij hoe het levenloze lichaam van een jonge vrouw uit een vuilniscontainer komt vallen. De vrouw is naakt en lijkt volledig te zijn leeggebloed.

Het onderzoek naar de moord komt in handen van Grace's partner, inspecteur Jeff Rickman. Samen met brigadier Lee Foster probeert hij te achterhalen wie de jonge vrouw is, maar niemand schijnt haar echt te kennen. Het lijkt erop dat zij een prostituee was, maar onduidelijk is of de dader ook in deze hoek gezocht moet worden.

Dan worden er aanwijzingen gevonden dat Jeff zelf bij de misdaad betrokken is. Probeert iemand een rekening met hem te vereffenen door hem in diskrediet te brengen, of is het een poging het moordonderzoek te dwarsbomen...
Schrijver: Margaret Murphy
Oorspronkelijke titel: The dispossessed
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022985687
Uitgever: Bruna

Clara PascalDe regels van het huis
Als Clara Pascal spreekt, luistert iedereen. Dat is altijd zo geweest, al zolang Clara zich kan herinneren. Het is een van de vijf redenen dat ze zo'n getalenteerde advocaat is, die voor vriend en vijand wordt bewonderd.

Dan wordt Clara, onder de ogen van haar dochtertje, door een gemaskerde man ontvoerd. In de verstikkende duisternis van haar gevangenis heeft ze plotseling niets meer aan de wetten en regels waar ze normaal mee te maken heeft. Haar aanvaller is degene die bepaalt wat er gebeurt. Maar Clara weigert bij de pakken neer te zitten. De stem van haar ontvoerder komt haar bekend voor en als ze erachter kan komen wie hij is, kan ze hem misschien overhalen om haar vrij te laten. Dus begint ze aan wat misschien wel haar laatste pleidooi is, een pleidooi voor haar leven.

De politie wordt intussen zwaar op de proef gesteld: dit is de tweede ontvoering in slechts twee weken tijd. Wie de ontvoerder is en wat zijn motieven zijn is onduidelijk, totdat in een nabijgelegen rivier het lichaam van een vrouw wordt gevonden. Op dat moment begint de jacht op de moordenaar, om hem te stoppen voordat hij opnieuw toeslaat.
Schrijver: Margaret Murphy
Oorspronkelijke titel: Darkness falls
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022986004
Uitgever: Bruna
Blinde vlek
Clara Pascal is een van de beste advocaten die er zijn. In de rechtszaal zoekt zij met haar scherpzinnigheid de grenzen van de wet op, wat vaak resulteert in vrijspraak voor haar - meestal criminele - cliënten.

Maar dat alles is verleden tijd, want Clara is Clara niet meer. Clara is bang. Bang voor haar cliënten, bang voor zichzelf, bang voor alles en iedereen. Want de zekerheid van haar bestaan werd onderuitgehaald toen zij zelf het slachtoffer werd van een ontvoering. Getraumatiseerd door de ervaring houdt Clara zich nu afzijdig van haar oude beroep.

Totdat haar hulp wordt ingeroepen door een vader die vecht voor zijn dochtertje. Zijn schoonouders eisen de voogdij over hun kleinkind op. Maar achter wat een eenvoudige voogdijzaak lijkt, gaat een gruwelijke misdaad schuil. De moeder van het kind is in haar eigen huis op beestachtige wijze vermoord, terwijl haar dochtertje boven lag te slapen. De moord houdt iedereen bezig en de politie staat onder druk. Dan wordt de dader gepakt en moet Clara haar grootste angst onder ogen zien...
Schrijver: Margaret Murphy
Oorspronkelijke titel: Weaving shadows
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022987001
Uitgever: Bruna