Boekenplank:
Kies

Boeken van Susan Muskee

Meer over Susan Muskee

Genre: Roman

Geboren: 1993

Geboorteland: Nederland

Website: Susan Muskee


Overzicht

 • Eerst rennen, dan vliegen
 • Nooit meer hetzelfde
 • Wie ik ben zonder jou

Het Magnoliahof

 1. Donna
 2. Juna
 3. Betty
 4. Wende

Liefde, Natuurlijk

 1. Scones en spotlights
 2. Polaroids en poederdozen
 3. Marathons en mokkataart
 4. Siervuurwerk en sneeuwvlokken

Zand Erover

 1. Toeval
 2. Toekomst
 3. Toegift

gedetailleerd overzicht

OverzichtEerst rennen, dan vliegen

‘Eindelijk! Bali, ik ga naar Bali!’.

Famke kan bijna niet geloven dat haar gedroomde vakantie ten langen leste is aangebroken. Even geen rotklusjes meer op kantoor, waar ze overduidelijk veel te slim en ervaren voor is. In plaats daarvan strekken drie zalige weken van relaxen, egaal bruin worden en yogaën zich voor haar uit. Helemaal niets staat het zen-gevoel nog in de weg. Hoewel, behalve dan misschien het feit dat ze eerst haar bestemming nog moet bereiken. En dat blijkt al snel uitdagender dan verwacht.

Susan Muskee won met Eerst rennen, dan vliegen de Kobo Elegance schrijfwedstrijd 2020.

Schrijver: Susan Muskee
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9781774530757
Uitgever: Kobo Originals
Nooit meer hetzelfde

Kan de succesvolste relatietherapeut van het land haar eigen huwelijk redden?

Claudette heeft alles. Als de succesvolste relatietherapeut van het land weet ze elke relatie weer op de rit te krijgen. Haar praktijk heeft een ellenlange wachtlijst, haar boek met relatietips is toe aan de twaalfde druk en een plekje bemachtigen voor haar online cursus is slechts weggelegd voor the lucky few. Ook haar eigen huwelijk met jeugdliefde Lammert is er een volgens het boekje, met als kers op de taart hun tweeling Rijk en Eloise. Kortom: Claudettes leven is perfect.

Totdat Lammert op een doodgewone woensdagavond de drie woorden uitspreekt die ze nooit had verwacht: ‘Ik wil scheiden.’ Het kunnen lijmen van andermans huwelijk is één ding, maar hoe red je dat van jezelf?

Schrijver: Susan Muskee
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402710649
Ebook: 9789402766226
Uitgever: HarperCollins
Wie ik ben zonder jou

Hoe vind je jezelf opnieuw uit, als je niet weet waar je moet beginnen?

Joy (27) heeft haar leven helemaal uitgestippeld: huisje, boompje, Pinterest-bord voor haar droombruiloft. Tot haar vriend verliefd wordt op een ander. Van het ene op het andere moment stort haar toekomstbeeld in elkaar. Voor Frida (72) voelt het alsof iemand drie jaar geleden de pauzeknop van haar leven heeft ingedrukt. Sinds het overlijden van haar man bestaan haar dagen uit een wandeling naar de supermarkt en een gesprekje met Nico en Thea - haar kamerplanten.

Wanneer de twee vrouwen elkaar op een bankje in het park ontmoeten, is dat het begin van een onwaarschijnlijke vriendschap. Gewapend met een stapel zelfhulpboeken maken ze een plan om het leven én de liefde weer naar hun hand te zetten. Aangezien de boeken een gegarandeerd succes claimen, zou dat moeten lukken. Toch?

Schrijver: Susan Muskee
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789402713688
Ebook: 9789402769487
Uitgever: HarperCollins

Het MagnoliahofDonna

Theeleut Donna is al jaren eigenaresse van een tearoom aan het gezellige Magnoliahof, die samen met de winkels van haar buren het rustpunt van de stad is. Donna weet alles van iedereen en is er altijd als de kippen bij als het om de laatste roddels gaat. De uitdrukking ‘spill the tea’ is haar op het lijf geschreven.

Wanneer er aan de overkant een tattooshop komt, ziet Donna haar rustige oord in rook opgaan. Een tattooshop, aan háár plein? Dat past gewoon niet, zo simpel is het. Of heeft Donna’s afkeer een andere reden? Eén ding is zeker: die tattooshop moet weg. En als de perfecte oplossing zich aandient, zegt Donna daar geen nee tegen...

Schrijver: Susan Muskee
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789047206255
Uitgever: Loft Books
Juna

Twee maanden na de opening van haar tattooshop aan het Magnoliahof is Juna al helemaal ingeburgerd. Haar zaak loopt goed, ze is bevriend met de andere ondernemers en ze heeft een goede band met haar huurbaas Bram. Wanneer Juna ontdekt dat Bram stapelverliefd is op haar overbuurvrouw Betty, ziet ze het dan ook als haar missie om de twee te koppelen.

Als blijkt dat haar pogingen tot het spelen van Cupido niet zo makkelijk gaan als ze had gedacht, roept ze de hulp in van haar nieuwe huisgenoot. Iemand van wie zij het op haar beurt bijzonder warm krijgt...

Schrijver: Susan Muskee
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789047206279
Uitgever: Loft Books
Betty

Betty is een een deftige zestiger met een hart van goud. In haar Badboetiek komen kleur en geur samen in de prachtigste bruisballen, oliën en scrubs. Nu Betty de vijvenzestig nadert, neemt ze een besluit: ze hangt haar zaak aan de wilgen en gaat samen met haar nieuwe liefde van haar pensioen genieten. Maar hoe neem je afscheid van een winkel waar je vijftien jaar lang je ziel en zaligheid in hebt gestopt? En hoe geef je je hart aan een nieuwe liefde, als je dacht dat geluk nooit meer te mogen vinden?

Betty’s leven is langzaamaan aan het veranderen, maar gelukkig blijft er ook iets hetzelfde: haar buren van het Magnoliahof zijn er voor haar.

Schrijver: Susan Muskee
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789047206293
Uitgever: Loft Books
Wende

Om wolfanaat Wende heen bloeien nieuwe relaties op, er hangt liefde in de lucht... maar niet voor Wende. Ze is de datingapps en gefaalde afspraakjes helemaal zat. Haar prins op het witte paard is overduidelijk ergens gestrand en de onbeslapen kant van haar bed is net zo fris als de novemberkou die in de lucht hangt.

Gelukkig loopt haar wolwinkel geweldig en is haar nieuwe breicursus een succes. En dan is er ook nog de winterfair! Helaas moet ze die dit jaar samen organiseren met Robbert, de nieuwe eigenaar van de boekwinkel aan de overkant, die nogal wat kritiek heeft op Wendes leuke ideeën. Wende kan Robbert niet uitstaan, maar zal er alles aan doen om van het feest een groot succes te maken. Zullen de twee ondernemers naar elkaar toe groeien?

Schrijver: Susan Muskee
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789047206316
Uitgever: Loft Books

Liefde, NatuurlijkScones en spotlights

Cleo’s leven gaat z’n gangetje. Daar is dan ook alles mee gezegd. Het is dat ze pas eenentwintig jaar geleden is geboren en niet in 1982, anders was 'Is dit alles' van Doe Maar speciaal voor haar geschreven. Ze werkt, organiseert etentjes met haar vriendinnen Kim, Sophie en Abigail, pakt zo nu en dan een yogaklasje mee en o ja, is tot over haar oren verliefd op Sjoerd, de jongen die tijdens die lessen altijd op een matje schuin voor haar zit maar waarschijnlijk niet eens weet hoe ze heet.

Haar droom om ooit muzikant te worden heeft Cleo aan de wilgen gehangen sinds ze werd afgewezen voor het conservatorium. Totdat Sophie een video van haar op een karaokeavond online zet en Cleo volledig viral gaat. Ze wordt gescout voor een talentenjacht en het lijkt de kickstart van haar carrière. Dit is de big break waar ze zo op hoopte, maar waarom voelt het dan niet zo?

Schrijver: Susan Muskee
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789047207146
Ebook: 9789047205333
Uitgever: Loft Books
Polaroids en poederdozen

De tweeëntwintigjarige Kim is terug uit Italië, waar ze samen met haar 'grote liefde' Fabian een studio zou opzetten en aan haar afstudeerproject voor de opleiding fotografie zou werken. Maar alles liep anders: er was geen studio en Fabian had Kims geïnvesteerde geld in eigen zak gestoken. Tienduizend euro armer, nog altijd niet afgestudeerd en met haar hart aan diggelen keerde Kim terug naar Nederland.

Inmiddels is ze drie maanden thuis, maar ze voelt zich nog altijd niet zichzelf. Ze heeft haar camera al tijden niet opgepakt. Gelukkig nodigt haar artistieke tante Pauline haar uit om een poosje in Berlijn te komen wonen. Pauline deelt er een huis met drie andere kunstenaars, met wie Kim de bruisende stad en het Berlijnse nachtleven ontdekt. Langzaamaan lijkt ze haar draai weer te vinden, maar dan zet een verliefdheid weer het een en ander op losse schroeven.

Schrijver: Susan Muskee
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789047208662
Ebook: 9789047205487
Uitgever: Loft Books
Marathons en mokkataart

Abigail is druk met de verbouwing van haar vaders sportschool. Alles loopt op rolletjes, tot ze er opeens alleen voor komt te staan omdat haar vader en broer allebei naar het buitenland vertrekken. De mannen hebben er het volste vertrouwen in dat Abigail het redt, maar daar is ze zelf niet zo zeker van… Durft ze haar naasten te vertellen dat ze eigenlijk best gestrest is, en dat ze steeds vaker aan haar moeder moet denken, die vijftien jaar geleden met de noorderzon vertrok?

In café The Rolling Scones ontmoet Abigail Robin, bij wie ze zonder schroom haar hart lucht. Met Robin in de buurt doet Abigail niet alleen bijzondere ontdekkingen over zichzelf, maar ook over haar familie...

Schrijver: Susan Muskee
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789047209119
Ebook: 9789047205500
Uitgever: Loft Books
Siervuurwerk en sneeuwvlokken

Sophie is net aangekomen in New York, waar ze voor de enorme uitdaging staat zich zo snel mogelijk te settelen in haar mini-appartementje en een baan te vinden. Gelukkig kan ze nog even vooruit met haar spaargeld, want hoeveel ervaring ze tijdens haar stages ook al heeft opgedaan, ze wordt nergens op gesprek gevraagd. Om het allemaal nog een tandje ingewikkelder te maken, blijkt Liam niet bepaald over te lopen van enthousiasme over Sophies terugkeer.

Net als het hart haar in de schoenen zakt, ontmoet ze haar nieuwe buurvrouw June, die haar aanmoedigt te blijven solliciteren én haar een cursusje New York geeft. Maar hoe groot de bruisende wereldstad ook is, Liam blijkt moeilijk te ontwijken...

Schrijver: Susan Muskee
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789047205524
Uitgever: Ambo | Anthos

Zand EroverToeval

Het leven van Roos van Vlierden gaat over rozen - letterlijk. En muziek. En verzekeringen, kaarsen, stiltes, en... doodskisten. Als uitvaartverzorger helpt ze nabestaanden hun dierbare een waardig afscheid te geven. Het is alleen een beetje jammer dat ze altijd aan het werk is, waardoor haar liefdesleven op zijn zachtst gezegd... meer dood dan levend is.

Totdat mevrouw Roelofs, haar onderbuurvrouw, komt te overlijden en tienduizend euro aan haar nalaat - én aan verwaande kleinzoon Jurre. Er is alleen één voorwaarde: Roos en Jurre moeten eerst vijf keer met elkaar uit, want mevrouw Roelofs is er heilig van overtuigd dat de twee voor elkaar bestemd zijn. Valsspelen kan niet; alles is geregeld. Maar hoe overleef je vijf dates met iemand waarmee je werkelijk niets gemeen hebt?

Schrijver: Susan Muskee
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9781774533321
Uitgever: Kobo Originals
Toekomst

Nu Roos’ vader met pensioen gaat en eindelijk zijn gedroomde wereldreis gaat maken, is het tijd om het familiebedrijf over te nemen. Roos heeft grootse plannen met uitvaartonderneming Decoro Vale, waaronder het eindelijk digitaliseren van de inmiddels al dertig jaar lopende administratie.

Als ze op een uitvaartbeurs haar jeugdliefde Daniël weer tegen het lijf loopt, valt alles op zijn plek: Daniël is eigenaar van een goedlopend IT-bedrijf en is daarmee dé persoon om te helpen met haar plannen. Maar is nauw samenwerken met je ex wel zo’n goed idee als je net een nieuwe relatie hebt?

Terwijl Roos met Daniël in de administratie duikt, lijken er steeds minder dingen te kloppen in en rondom de uitvaartonderneming. En de enige persoon die voor opheldering kan zorgen, reist door de outback van Australië...

Schrijver: Susan Muskee
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9781774533345
Uitgever: Kobo Originals
Toegift

Het leven van Roos lijkt voor de verandering eens niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk over rozen te gaan: ze is dolgelukkig met haar grote liefde, haar uitvaartonderneming loopt goed en ze is zelfs op zoek naar extra personeel.

Als ze wordt gevraagd om de uitvaart te verzorgen van de wereldberoemde popster Jenny Jones, staat haar wereld even stil: Jenny is een oud-studiegenote van Roos, wiens leven door een noodlottig ongeval abrupt ten einde is gekomen.

Maar hoe meer Roos regelt, hoe vreemder alles wordt. Ze mag het lichaam niet zien, moet alles zo snel mogelijk afhandelen en wordt door Jenny’s manager TJ afgesnauwd alsof ze een hond is. Hier zit een luchtje aan, en het is niet het parfum dat Jenny vlak voor haar dood uitbracht...

Schrijver: Susan Muskee
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9781774533369
Uitgever: Kobo Originals