Boekenplank:
Kies

Boeken van Julie Myerson


Overzicht

  • Hier gebeurt nooit wat - Something might happen
  • Ik en de dikke man - Me and the fat man
  • Jouw verhaal - The story of you
  • Schemerwereld - Sleepwalking

gedetailleerd overzicht

OverzichtHier gebeurt nooit wat
In een klein dorp aan de Engelse kust wordt een zinloze en gewelddadige moord gepleegd. Nooit eerder heeft zich zoiets voorgedaan. Lennie was ook niet het type dat zoiets overkwam. Ze was de perfecte moeder en de perfecte vrouw. Niet de vrouw die je zwaar verminkt terugvindt op een parkeerplaats. Tess, vriendin van Lennie, raakt door de schok in een isolement van angst en twijfel. De dreiging dat het onverwachte elk moment kan gebeuren, heeft haar dwingend in zijn greep. Zij keert zich langzaam af van haar gezin dat uit elkaar valt. Niets lijkt meer zoals het was. Haar huwelijk, haar vriendschap met Lennie, het rustige dorpsleven. Alleen de kliffen, de duinen en de mist die langzaam opkruipt vanuit zee blijven.
Schrijver: Julie Myerson
Oorspronkelijke titel: Something might happen
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-6305-086-0
Uitgever: Archipel
Ik en de dikke man
Amy is getrouwd en werkt als serveerster in een klein restaurant. Haar relatie is net zo ingeslapen als het stadje waarin ze woont. Haar middagpauzes brengt ze door in het Park voor de Blinden, waar ze mannen bevredigt voor geld, en voor de macht die ze voelt wanneer ze een man weet te verleiden. Op een dag wordt Amy aangesproken door een onbekende oudere man, Harris. Als hij vertelt dat hij haar overleden moeder heeft gekend, vergeet ze haar achterdocht en gaat ze naar zijn huis. In haar behoefte meer te weten te komen over haar verleden wordt ze een gewillig slachtoffer van Harris, die haar dwingt zijn dikke vriend Gary te ontmoeten. Al snel wordt duidelijk dat Harris een spelletje met haar speelt. Maar wat voor spel? Wie gebruikt hier wie en waarom?
Schrijver: Julie Myerson
Oorspronkelijke titel: Me and the fat man
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-6305-145-X
Uitgever: Archipel
Jouw verhaal
Nicole en Tom, een Engels echtpaar met twee zoontjes, besluiten een weekend naar Parijs te gaan om eens lekker uit te rusten. Op het eerste gezicht een geweldig plan, ware het niet dat Nicole met andere dingen bezig is. Zij denkt de laatste tijd steeds vaker aan haar jeugdliefde, een Amerikaanse jongen die ze lang geleden tijdens haar studietijd in Parijs leerde kennen. Lopend door Parijs meent Nicole haar oude geliefde zelfs te zien. Eenmaal thuis achterhaalt ze het e-mailadres van de man, en ze beginnen te mailen. Algauw komt hij naar Londen, en binnen de kortste keren ontwikkelt zich een heftige romance. Langzaam wordt duidelijk waarom Nicole zo geobsedeerd is door haar oude geliefde, zozeer zelfs dat het haar gezinsleven in gevaar brengt.
Schrijver: Julie Myerson
Oorspronkelijke titel: The story of you
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-6305-224-3
Uitgever: Archipel
Schemerwereld
Susan, hoogzwanger en getrouwd met de onberispelijke Alistair, wordt geconfronteerd met de banden uit het verleden die haar zo zwaar hebben beschadigd, als haar vereenzaamde vader, met wie zij een moeizame relatie had, zelfmoord pleegt. In dezelfde periode gaat zij een gevaarlijke en verwoestende relatie aan met Lenny, een Amerikaanse kunstenaar. Achtervolgd door het spookbeeld een gehandicapte baby ter wereld te brengen, beseft Susan dat de oplossing van de chaos in haar leven diep in het verleden verborgen ligt. Door Susans verhaal te verweven met dat van haar verbitterde en geobsedeerde grootmoeder Queenie, is Julie Myerson erin geslaagd een ontroerende, verhelderende roman te schrijven over de complexiteit van familieverhoudingen.
Schrijver: Julie Myerson
Oorspronkelijke titel: Sleepwalking
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-607-4971-5
Uitgever: Ambo | Anthos