Boekenplank:
Kies

Boeken van Anton Myrer


Overzicht

  • Een zee van verlangen - A green desire
  • Eens een adelaar - Once an eagle
  • De groene keizerin - The last convertible

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen zee van verlangen
Een zee van verlangen is een adembenemende saga, die begint in het Amerika van de bruisende jaren twintig en die via de crisisjaren loopt tot aan de tijd waarin weer alles mogelijk leek, de jaren vijftig. Het is het dramatische verhaal van twee totaal verschillende broers, Tip en Chapin Ames. Chapin is de verwende lieveling van hun rijke tante Serena, maar Tip blijft bij zijn verarmde moeder en probeert op eigen kracht carrière te maken. Beide broers vergaren inderdaad een fortuin, maar moeten eveneens ervaren dat deze gemakkelijker worden verloren dan gemaakt en dat het aloude gezegde, dat je geluk niet met geld kunt kopen, een diepe grond van waarheid bevat.
Schrijver: Anton Myrer
Oorspronkelijke titel: A green desire
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-325-0179-8
Uitgever: De Kern
Eens een adelaar
Hoofdpersoon is Sam Damon, die als militair elke oorlog meemaakt waarin Amerika verwikkeld raakt, te beginnen met de Eerste Wereldoorlog. We volgen hem als kadet op West Point, tijdens de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog in Europa en tijdens de moeilijke crisisjaren die uitmondden in de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van Sam Damons ervaringen en die van de mannen en vrouwen om hem heen, beschrijft dit boek de geschiedenis van het Amerikaanse volk in de eerste helft van de twintigste eeuw. Maar het is geen geschiedenis 'volgens het boekje'. Het is een uiterst menselijke geschiedenis, met veel aandacht voor de sfeer van de tijd, met hartstochtelijke liefdesaffaires, met emotionele verwikkelingen en bloedstollende oorlogsscènes, die nadrukkelijk de waanzin van de oorlog aan de kaak stellen.
Once an Eagle - 1976
Regisseur: Richard Michaels & E.W. Swackhamer
Cast: Sam Elliott, Cliff Potts, Amy Irving, e.a.
Schrijver: Anton Myrer
Oorspronkelijke titel: Once an eagle
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 90-325-0006-6
Uitgever: De Kern
De groene keizerin
Beschreef Anton Myrer in zijn internationale bestseller Eens een adelaar een Amerikaanse generatie in oorlog en vrede, in De groene keizerin vertelt hij over de perikelen van jonge mensen in de jaren vlak na de oorlog.Een tijd van open auto's, vrijen op de achterbank en dansen op de muziek van Goodman en Dorsey. In Eens een adelaar was het de soldaat-pur-sang Sam Damon die door zijn rechtlijnigheid voortdurend botste met zijn omgeving. In De groene keizerin is het George Virdon wiens noodlot het is als een soort katalysator te dienen van het groepje vrienden om hem heen. Het symbool van de groep is 'De groene keizerin', een imposante Packard Super 8, achtereenvolgens in bezit van de vijf mannelijke leden van de groep. De cabriolet is het decor voor hun liefdesaffaires, rivaliteiten, rampen; gedeeld die zij veroveren of verliezen, de rebellerende kinderen die zij grootbrengen; hun ruzies en verzoeningen, loyaliteit en verraad.
The Last Convertible - 1979 - miniserie
Regisseur: Sidney Hayers, e.a.
Cast: Bruce Boxleitner, Edward Albert, Perry King, e.a.
Schrijver: Anton Myrer
Oorspronkelijke titel: The last convertible
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-325-0132-1
Uitgever: De Kern