Boekenplank:
Kies

Boeken van Gina B. Nahai

Meer over Gina B. Nahai

Genre: Roman

Geboren: 1970

Geboorteland: Iran

Website: Gina B. Nahai


Overzicht

  • De schreeuw van de pauw - Cry of the peacock
  • Het noodlotskind - Moonlight on the Avenue of Faith
  • Zondagsstilte - Sunday's silence

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe schreeuw van de pauw
Vier generaties vrouwen uit een joodse familie beschrijven de jodenvervolging in Iran van 1796 tot 1982.

Pauw is negen jaar oud en woont in het Esfahan-ghetto wanneer zij met Salomon trouwt. Pauw is een nakomeling van een drieduizend jaar oude Jodenstam - de oudste gemeenschap in Diaspora, een gemeenschap die grotendeels onbekend is in de rest van de wereld.

Salomon is een zanger bij de koninklijke rechtbank, een rijke man die bekend is om zijn knappe uiterlijk en zijn charme. Tien jaar later zal Pauw de eerste vrouw in de ghetto zijn die ooit haar echtgenoot heeft verlaten.

Tegen de achtergrond van tweehonderd jaar geschiedenis, vertelt De schreeuw van de pauw het verhaal van een joodse vrouw in het roerige twintigste-eeuwse Iran. Verteld in een serie van wonderlijk verbonden verhalen die een rijk en episch tapijt weven, is het een magische reis binnen de Iraanse natie en haar mensen.
Schrijver: Gina B. Nahai
Oorspronkelijke titel: Cry of the peacock
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789026975691
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het noodlotskind
Roxanna de Engel droomde als kind vaak dat ze over de Kaspische Zee vloog. Al vroeg ontstond bij haar de drang om te breken met de knellende familiebanden, te ontsnappen aan de verstikkende tradities en het armoedige leven in het joodse getto van het vooroorlogse Teheran.

Alle pogingen van haar moeder om dit noodlotskind haar dromen te doen vergeten ten spijt, stapt Roxanna op een dag uit het raam en vliegt ze de hemel van Teheran tegemoet, nagekeken door Lili, haar vijfjarige dochtertje.

Roxanna's vlucht voert haar van de plek waar legenden en bijgeloof waarheid en werkelijkheid zijn, naar het weelderige leven van de Iraanse aristocratie, naar Turkse bordelen en uiteindelijk naar de Verenigde Staten, waar inmiddels haar overgebleven familieleden verblijven, op hun beurt gevlucht voor de Iraanse revolutie.

Roxanna's moeder had het al voorspeld: voor het verlangen wordt een hoge prijs betaald - en niet alleen door de zondaar zelf.
Schrijver: Gina B. Nahai
Oorspronkelijke titel: Moonlight on the Avenue of Faith
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789053338568
Uitgever: Ooievaar
Zondagsstilte
Zondagsstilte speelt zich af in een verborgen deel van Amerika - een land, onbedwongen door de mens, dat door God vergeten lijkt. Het is het land van de Appalache-indianen, de heilige slangenbezweerders, dat Adam jaren geleden ontvlucht is.

Zeventien jaar later keert Adam terug om de gewelddadige dood van zijn vader, 'Kleine' Sam Jenkins, een slangenbezwerende prediker van de 'Holy Rolling' sekte, te onderzoeken.

Later realiseert Adam dat hij eigenlijk ook op zoek is naar zijn eigen verleden. Sam, die in zijn predikersloopbaan 446 slangenbeten opliep, is overleden na de beet van een ratelslang.

Blue, een Koerdische immigrante, op haar dertiende ontvoerd en opgevoed in de traditie van de slangenbezweerders, wordt van de dood van Sam beschuldigd: ze zou hem de ratelslang hebben gegeven, wetend dat die hem dood zou bijten.

Als Adam en Blue elkaar ontmoeten laait er tussen hen een felle liefde op.
Schrijver: Gina B. Nahai
Oorspronkelijke titel: Sunday's silence
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044600933
Uitgever: Prometheus