Boekenplank:
Kies

Boeken van Bill Napier

Meer over Bill Napier

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1940

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Beeldenstorm - Splintered icon
  • Harde kern - Revelation
  • Nemesis - Nemesis

gedetailleerd overzicht

OverzichtBeeldenstorm
Antiquarisch boekhandelaar Harry Blake, specialist in oude documenten, krijgt een laat 16e-eeuws scheepsjournaal onder ogen dat geschreven is in een code uit het Elizabethaanse tijdperk, die alleen hij kan ontcijferen.

Het scheepsjournaal beschrijft de avonturen van een jonge scheepsmaat, die in 1586 deelnam aan een geheime zeemissie vanuit Engeland naar Amerika.

Harry roept de hulp in van cartografie-deskundige Zola Kahn, en samen komen ze op een interessant spoor. Want diep verborgen in de cryptische tekst staan raadselachtige verwijzingen naar een 'geheim doel' en wordt er gezinspeeld op moord.

En als klap op de vuurpijl onthult het journaal de vindplaats van een heilig relikwie van onschatbare waarde die al meer dan duizend jaar spoorloos verdwenen is...
Schrijver: Bill Napier
Oorspronkelijke titel: Splintered icon
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789061120650
Uitgever: Karakter
Harde kern
1944. Aan de oever van een meer bij de Canadese grens heeft zich in het diepste geheim een groep natuurkundigen en kernwetenschappers verzameld. Hun pas opgestarte project - het ontwikkelen van een atoombom - is in een kritieke fase beland en het ziet ernaar uit dat de enige verstandige optie is het hele plan te laten varen. Maar een van de wetenschappers, de briljante Armeniër Lev Petrosian, heeft daar heel andere ideeën over. Ideeën die te vérgaand zijn om ze met zijn collega's te delen.

Meer dan vijftig jaar later zet de Schotse wetenschapper dr. Fred Findhorn voet op een op drift geslagen ijsberg om een groep gestrande meteorologen te redden. Maar zijn werkelijke missie is een heel andere: hij is uit op de dagboeken die zich in het wrak van een gestrand Russisch vliegtuigje bevinden. Een vliegtuigje dat ook het bevroren lichaam van Lev Petrosian bevat...

Wat Findhorn ontdekt, is dat Petrosians dagboeken uitermate explosieve formules bevatten. Informatie waarvoor niet alleen regeringen en multinationals bereid zijn te doden, maar die geheimen bevat die een onvoorstelbare catastrofe zouden kunnen veroorzaken...
Schrijver: Bill Napier
Oorspronkelijke titel: Revelation
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789061121718
Uitgever: Karakter
Nemesis
Een schokkend CIA-rapport bevestigt dat Russische kosmonauten een asteroïde uit zijn baan hebben gebracht om hem te laten neerstorten op de Verenigde Staten.

Een eliteteam van de beste astronomen ter wereld heeft vijf dagen om de asteroïde - bekend onder de codenaam Nemesis - te vinden en te voorkomen dat hij zijn verwoestende vlucht voltooit. Als dat niet lukt, heeft de president geen andere keus dan te reageren met een massale kernaanval.

Maar terwijl de tijd op raakt en de zoektocht naar Nemesis steeds wanhopiger wordt, ontdekt de Britse asteroïdendeskundige Oliver Webb dat de baan van de asteroïde is voorspeld in een onbekend Latijns manuscript uit de zeventiende eeuw, waarvan het enige exemplaar op geheimzinnige wijze verdwenen is...
Schrijver: Bill Napier
Oorspronkelijke titel: Nemesis
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789061125303
Uitgever: Karakter