Boekenplank:
Kies
  • Home
  • N
  • Niklas Natt och Dag

Boeken van Niklas Natt och Dag

Niklas Carl Bosson Natt och Dag (Stockholm, Zweden) was hoofdredacteur van het tijdschrift Slitz voordat hij fulltime ging schrijven. Natt och Dag behoort tot de oudste adellijke families van Zweden. Zijn voorvaderen vermoordden in 1434 de leider van een oproer tegen de Zweedse koning, verloren Stockholm in 1520 aan de Deense koning en werden gedwongen in ballingschap te gaan nadat ze de doop van de Zweedse koning Bernadotte eisten.

Meer over Niklas Natt och Dag

Genre: Roman

Geboren: 1979

Overzicht

1793

1793. Stockholm is in de greep van paranoia en samenzweringen. En dan wordt er een gruwelijk verminkt lichaam opgevist. Een romp en een hoofd, zonder ogen. Onderzoek wijst uit dat er maandenlange martelingen aan vooraf hebben moeten gaan. Voormalig jurist Cecil Winge staat voor de ogenschijnlijk onmogelijke taak om de identiteit van de romp én van de moordenaar te achterhalen. Het zal zijn laatste zaak worden, want door tuberculose nadert het einde van zijn dagen.

Zijn pad voert hem tot diep in de sadistische clandestiene organisaties van de Zweedse elite. Maar ook tot in de genadeloze standenmaatschappij, waar sloebers en zwendelaars alles op alles moeten zetten om te overleven.

Natt och Dag schildert in 1793 een overweldigend portret van het achttiende-eeuwse Zweden, waar poederpruiken vertrapt in de goot liggen. Wars van alle romantiek toont hij het echte, soms ongekend ruwe leven in de statige straten en de smoezelige steegjes van Stockholm, met haarscherp politiek inzicht en een geraffineerd plot.

Schrijver: Niklas Natt och Dag
Oorspronkelijke titel: 1793
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044636819
Ebook: 9789044636826
Uitgever: Prometheus