Boekenplank:
Kies

Boeken van Kerry Newcomb

Meer over Kerry Newcomb

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Peter Gentry, Shana Carrol, James Texas Born Reno, James Reno, Christina Savage

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Zelfs de wind zal zwijgen
1865, Montana; blanken proberen bezit te nemen van de ongetemde wildernis, terwijl indianen vechten om hun eigen leefwijzen en tradities in stand te houden.

Vurig Panteroog, een krachtige, trotse en strijdlustige Cheyenne, kan het niet verkroppen dat zijn volk de leefwijzen der blanken navolgt in een poging de vrede te handhaven. Zijn opzwepende woorden van strijd en zelfstandigheid vinden weinig weerklank. Alleen Rebecca Zanglijster, de adembenemend mooie dochter van de medicijnvrouw, begrijpt deze vurige drang naar onafhankelijkheid.

De aantrekkingskracht tussen Vurig Panteroog en Rebecca Zanglijster is te groot om te weerstaan en liefde en hartstocht vinden hun weg. Hun geluk roept echter de allesverterende afgunst op van Rebecca's jeugdvriend James Gebroken Mes. Hij doodt een blanke en wentelt de schuld af op Vurig Panteroog. Op verschrikkelijke wijze koelen de blanken hun woede....

Op zijn beurt zweert Vurig Panteroog de dood van zijn stamgenoten te wreken. Hij strijdt met onverminderde gedrevenheid. Slag op slag wordt geleverd, maar de blanke overmacht is te groot.

Op het hoofd van Vurig Panteroog rust een prijs. En liever dan als een opgejaagd hert te vluchten, gaat hij nog eenmaal de confrontatie aan met de blanke overmacht. Rebecca moet al haar liefde, moed en kracht bij elkaar rapen om haar geliefde strijder te laten gaan.
Schrijver: Kerry Newcomb
Oorspronkelijke titel: Sacred is the wind
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789067901048
Uitgever: Kadmos