Boekenplank:
Kies
  • Home
  • N
  • Fridrikh Neznansky

Boeken van Fridrikh Neznansky

Meer over Fridrikh Neznansky

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1932 / Overleden: 2013

Geboorteland: Rusland


Overzicht

  • Corruptie - Jamarka v Sokolnikach

Igor Sjamrajev

  1. Het Bjelkin manuscript - Zjoernalist Brezjnjewa ili smerteljnye igry
  2. Het Rode Plein - Krasnaya Ploshchad
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtCorruptie
In het Sokolniki-park, vlakbij het hoofdpaviljoen van de internationale jaarmarkt, wordt het lijk aangetroffen van Viktor Rakitin, een vooraanstaand medewerker van het ministerie van Buitenlandse Handel. In zijn hand houdt hij een fragment van een honderd dollarbiljet geklemd.

Diezelfde avond wordt in een hotel het ontzielde lichaam van de beroemde ballerina Valeria Koeprianova gevonden. Zij was Rakitins minnares.

De jonge rechercheur Toeretski onderzoekt samen met zijn chef Merkoelov de dubbele misdaad, waarbij een verdwenen dossier met de codenaam 'Export' een belangrijke rol blijkt te spelen.
Schrijver: Fridrikh Neznansky
Oorspronkelijke titel: Jamarka v Sokolnikach
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789024509744
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Igor SjamrajevHet Bjelkin manuscript
Igor Sjamrajew, een Moskouse officier-commissaris, krijgt een moeilijke opdracht: binnen enkele dagen de verdwenen journalist Bjelkin vinden, de favoriet van Brezjnjew. Deze moet absoluut aanwezig zijn op een top ontmoeting tussen Carter en de Russische president.

Sjamrajew ontdekt dat de journalist is ontvoerd omdat hij achter het bestaan van een narcotica-netwerk is gekomen. Langzamerhand reconstrueert de opsporingsambtenaar de gebeurtenissen die tot de ontvoering van Bjelkin hebben geleid...

* Geschreven door Fridrikh Neznansky & Edward Topol.
Schrijver: Fridrikh Neznansky
Oorspronkelijke titel: Zjoernalist Brezjnjewa ili smerteljnye igry
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 978 906071353
Uitgever: Skarabee
Het Rode Plein
Deze misdaadroman, ruim vóór Brezjnjevs dood geschreven door twee in het Westen wonende Russen, verhaalt van de machtsstrijd in het Kremlin tussen Brezjnjev en Andropov, toen nog hoofd van de KGB.

Rechercheur Igor Sjamrajev wordt belast met het onderzoek naar de dood van Semjon Tsvigoen, zwager van Leonid Brezjnjev en eerste vice-voorzitter van Andropovs KGB.

Wat was de oorzaak van zijn dood? Was hij, zoals de Pravda schreef, na een langdurige ziekte overleden of had hij, zoals Andropov meldde, zelfmoord gepleegd nadat zijn inmenging in de zwarte-markteconomie onomstotelijk was komen vast te staan?

Sjamrajevs onderzoek legt een netwerk van misdaad en corruptie bloot, onderdeel van de voortdurende machtsstrijd in het Kremlin.

* Geschreven door Fridrikh Neznansky & Edward Topol.
Schrijver: Fridrikh Neznansky
Oorspronkelijke titel: Krasnaya Ploshchad
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789024519439
Uitgever: Luitingh-Sijthoff