Boekenplank:
Kies
  • Home
  • N
  • Viet Thanh Nguyen

Boeken van Viet Thanh Nguyen

Viet Thanh Nguyen is een Vietnamees-Amerikaans schrijver. Hij is professor Engelse en Amerikaanse studies en etniciteit aan de University of Southern California.

Meer over Viet Thanh Nguyen

Genre: Roman

Geboren: 1971

Vietnam

Website: https://vietnguyen.info/


Overzicht

  • De sympathisant - The sympathizer
  • De vluchtelingen - The refugees

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe sympathisant

Het is april 1975 en in Saigon heerst chaos. In zijn villa zit een generaal van het Zuid Vietnamese leger whiskey te drinken en hij is samen met zijn getrouwe kapitein een lijst aan het opstellen van mensen die een plaats krijgen op een van de laatste vluchten het land uit. De generaal en zijn landgenoten gaan een nieuw leven beginnen in Los Angeles. Ze zijn zich er niet van bewust dat een van hen, de kapitein, in het geheim de groep observeert en verslag uitbrengt aan een meerdere in de Vietcong.

De sympathisant is het verhaal van deze kapitein, een man grootgebracht door een afwezige Franse vader en een arme Vietnamese moeder, een man die in Amerika ging studeren aan de universiteit, maar terugkeerde naar Vietnam om te vechten voor de communistische zaak.

Viet Thanh Nguyens verbazingwekkende roman biedt een kijkje in de ziel van deze dubbelagent, een man wiens hooggestemde idealen vereisen dat hij de mensen die hem het meest nabij zijn moet verraden.

Schrijver: Viet Thanh Nguyen
Oorspronkelijke titel: The sympathizer
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789460683589
Ebook: 9789460687907
Uitgever: Marmer
De vluchtelingen

In De vluchtelingen geeft Viet Thanh Nguyen een stem aan alle mensen die zich tussen twee werelden bevinden, tussen het geadopteerde vaderland en het geboorteland.

Nguyen vertelt ons onder meer over een jonge Vietnamese vluchteling die een ernstige cultuurschok oploopt als hij met twee homoseksuele mannen in San Francisco gaat wonen, over een vrouw wier man aan dementie lijdt en haar begint te verwarren met een vroegere geliefde, en over een meisje in Ho Chi Minh Stad van wie het oudere halfzusje terugkomt uit Amerika en schijnbaar alles heeft bereikt wat zij nooit zal doen.

Schrijver: Viet Thanh Nguyen
Oorspronkelijke titel: The refugees
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789460683770
Ebook: 9789460687761
Uitgever: Marmer