Boekenplank:
Kies

Boeken van Linda Nichols

Meer over Linda Nichols

Geboren: 1954

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Een droom van een man - Handyman

Second Chances Collection

  1. Geen musje zal vallen - Not a sparrow falls
  2. Als ik de liefde niet had - If I gained the world
  3. Een dal van duisternis - At the scent of water
  4. Zoeken naar Eden - In search of Eden

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen droom van een man
Haar zoontje heeft een vader nodig, haar baas een flinke klap, en zijzelf - volgens haar beste vriendin - een psychiater...

Zo komt Maggie, een alleenstaande jonge moeder uit San Francisco, terecht in het kantoor van de beroemde dokter Jason Golding voor therapie. Eindelijk heeft Maggie iemand gevonden die al haar problemen wil aanhoren.

Maar de knappe, gespierde man in de stoel van dokter Golding is niet degene die hij beweert te zijn. Hij is Jake Cooper, een timmerman, ingehuurd voor een verbouwing. Jake begint verbluft te luisteren naar de hard huilende Maggie. Hij kan het niet over zijn hart verkrijgen haar spraakwaterval te onderbreken.

Maggie had nooit gedacht dat een therapeut zo warm en gevoelig kon regeren... en zo romantisch.

Eenentwintig dagen ontmoeten zij elkaar. Zo lang heeft Jake de tijd om haar gebroken hart te repareren. Hoe zal Maggie reageren wanneer Jake zijn geheim vertelt?
Schrijver: Linda Nichols
Oorspronkelijke titel: Handyman
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044309737
Uitgever: The House of Books

Second Chances CollectionGeen musje zal vallen
Toen haar familie vijf jaar geleden uit elkaar viel na de dood van haar moeder, zocht Mary Bridget Washburn haar toevlucht bij de jongen van wie ze hield. Met hem belandde ze in de wereld van de drugsfabricage. Nu is ze moe van haar lege bestaan, altijd op de vlucht. Ze wil niets liever dan een gewoon, geregeld leven, met een eerlijke baan en een dak boven haar hoofd. Als ze de kans krijgt, gaat ze er vandoor met het geld van haar vriend en maakt ze onder haar moeders naam een nieuwe start.

Haar weg kruist die van dominee Alasdair MacPherson, een weduwnaar met drie jonge kinderen en met meer problemen dan hij aankan. Zijn verdriet over zijn overleden vrouw en zijn gevoelens van schuld - omdat hij meent te hebben gefaald als echtgenoot - dreigen hemzelf en zijn gezin te verwoesten.

Als Mary Bridget bij toeval de noodkreet van zijn dochter opvangt, weet ze dat ze het kind moet helpen voordat het meisje hetzelfde lot ondergaat als Mary Bridget zelf. Maar kan zij haar eigen besmeurde verleden lang genoeg verbergen om dit gezin te helpen? Is er ook voor haarzelf nog hoop op genade en liefde, of blijft haar verleden haar achtervolgen?
Schrijver: Linda Nichols
Oorspronkelijke titel: Not a sparrow falls
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789043506502
Uitgever: Kok
Als ik de liefde niet had
Lenore en Daniel hebben een goede relatie, een gezellig huis in Californië en een schat van een zoontje. Er ontbreekt maar één ding aan Lenores geluk: Daniel heeft zich nooit aan haar willen binden. Houdt hij wel echt van haar?

Op een dag waagt ze het erop en vraagt ze of hij met haar wil trouwen. Zijn zwijgen is een ondubbelzinnig antwoord. Lenore beseft dat ze met haar vraag alles op het spel heeft gezet - en heeft verloren. Ze pakt haar spullen en vertrekt met haar zoontje naar Seattle. Daar maakt ze een nieuwe start, met de hulp en de zorg van nieuwe vrienden. Maar de bittere herinneringen en de pijn kan ze niet zomaar achter zich laten.

Daniel zou graag de woorden willen zeggen die Lenore wil horen. Hij is er echter van overtuigd dat hij op het punt staat door te breken als acteur; een huwelijk met Lenore zou zijn carrière in de weg staan. Al snel krijgt hij de kans waarvan hij droomde en rijst zijn ster in Hollywood. Zijn carrière kan echter de leegte in zijn hart niet vullen. Pas jaren later, als hij helemaal aan de grond zit, ziet hij dat onder ogen. Is het nu te laat om de fouten uit het verleden te herstellen?
Schrijver: Linda Nichols
Oorspronkelijke titel: If I gained the world
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789043510400
Uitgever: Kok
Een dal van duisternis
Sam heeft alles: hij is getrouwd met zijn grote liefde Annie, heeft een prachtig dochtertje en is een succesvol hartchirurg. Onverwacht stort zijn wereld in.

Wanneer hij op het punt staat een meisje te opereren, krijgt hij het bericht dat zijn dochter is verongelukt. Toch besluit hij zelf de operatie uit te voeren, omdat hij meent dat niemand dat zo goed kan doen als hij. Zijn trots heeft verschrikkelijke gevolgen: hij maakt een ernstige fout, waardoor zijn patiënte in coma raakt.

Annie kan het niet langer verdragen dat Sam altijd zijn werk vóór zijn gezin plaatst. Zij verlaat hem, zoekt ver weg een baan en probeert zo haar bittere verdriet te ontvluchten.

Sams trots is gebroken. Vijf jaar lang hoopt hij op Annies terugkeer, op een tweede kans, maar langzamerhand verliest hij de moed. Dan worden de gebeurtenissen van vijf jaar geleden weer opgerakeld in de pers en Sam wordt tijdelijk geschorst. Wanneer Annie dit hoort, weet ze dat het moment gekomen is om terug te keren, met Sam te praten en hun pijn onder ogen te zien.

Twee gebroken mensen, die elkaar nodig hebben - nu meer dan ooit.
Schrijver: Linda Nichols
Oorspronkelijke titel: At the scent of water
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789043510646
Uitgever: Kok
Zoeken naar Eden
Vandaag ben je jarig... Ik denk elke dag aan je. Ik hoop dat het goed is wat ik heb gedaan...

Miranda is een rusteloze jonge vrouw. Steeds wanneer ze denkt dat ze eindelijk heeft gevonden wat ze zocht - de ideale woonplaats, de perfecte baan - blijkt de werkelijkheid anders te zijn. Altijd weer gebeurt er iets dat haar herinnert aan haar schrijnende verlies: aan het kind dat ze als vijftienjarig meisje gedwongen werd af te staan. Op zo'n moment verbrand ze alle schepen achter zich en begint ze elders weer helemaal opnieuw.

Nu ze zesentwintig is, beseft Miranda dat ze toch iets van haar leven moet gaan maken. Maar dan zal ze eerst het verleden moeten afsluiten. Met de enige aanwijzing die ze heeft, vertrekt ze naar Abingdon, in de hoop te achterhalen wat er van haar kind geworden is.

Politieagent Joseph wantrouwt de onbekende vrouw die opeens in het stadje opduikt. Hij zal niet toestaan dat zij zijn paradijselijke woonplaats verstoort. Wat is ze van plan? Is ze eigenlijk wel wie ze zegt te zijn?
Schrijver: Linda Nichols
Oorspronkelijke titel: In search of Eden
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789043512558
Uitgever: Kok