Boekenplank:
Kies

Boeken van Lynette Noni

Meer over Lynette Noni

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboorteland: Australië

Website: Lynette Noni


Genezer / Prison Healer

  1. De genezer van Zalindov - The prison healer
  2. De gevangene van Vallenia - The gilded cage
  3. De verrader van Evalon - The blood traitor

gedetailleerd overzicht

Genezer / Prison HealerDe genezer van Zalindov

De zeventienjarige Kiva Meridan zit al tien jaar vast in Zalindov: de beruchtste gevangenis van Wenderall, waar slechts weinigen levend uit komen. Iedere dag vecht ze, als enige genezer, voor haar leven en dat van haar medegevangenen. Als de terminaal zieke koningin van de rebellenbeweging Zalindov wordt binnengebracht, krijgt Kiva de taak om haar lang genoeg in leven te houden voor een Trial by Ordeal: een toernooi van vier proeven die gebaseerd zijn op de elementen. Alleen de gevaarlijkste criminelen krijgen deze straf: ze zullen onder de meest extreme omstandigheden lucht, vuur, water en aarde moeten trotseren om vrijgesproken te worden.

Gebukt onder deze verantwoordelijkheid ontvangt Kiva een gecodeerd bericht van haar familie, met één duidelijke boodschap: ‘Hou haar in leven. We komen eraan.’ De rebellenkoningin kan met geen mogelijkheid meedoen aan het toernooi zonder te sterven en Kiva besluit haar eigen leven op het spel te zetten door in haar plaats mee te doen. Als ze wint zal niet alleen de koningin, maar ook zijzelf haar vrijheid terugkrijgen. Alleen heeft niemand het toernooi ooit overleefd.

Schrijver: Lynette Noni
Oorspronkelijke titel: The prison healer
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022593509
Ebook: 9789402317145
Uitgever: Boekerij
De gevangene van Vallenia

Kiva heeft de tralies van Zalindov verruild voor het palies van Vallenia. Door de intriges aan het hof zit ze opnieuw gevangen - maar dit keer is haar kooi van goud...

Kiva Meridan heeft de Elementproeven overleefd. Na tien afschuwelijke jaren verruilt ze de tralies van Zalindov voor de stadsmuren van Vallenia. Nu ze haar vrijheid terug heeft kan ze zich richten op het doel waar ze al sinds haar arrestatie op zint: wraak. Om te beginnen moet ze binnen de rebellenbeweging op zoek naar haar broer Torell en haar zus Zuleeka, zodat ze kunnen terugeisen wat hun familie toebehoort: de troon van Evalon. Maar onder het wakend oog van kroonprins Jaren is het bijna onmogelijk om ongezien het paleis uit te komen – tot de avond van het rivierfestival.

Dankzij een list van Torell en Zuleeka wordt Kiva met hen verenigd. Maar het weerzien is allesbehalve de hereniging waarop ze had gehoopt. Kiva’s loyaliteit wordt zwaar op de proef gesteld terwijl ze haar hart langzaam verliest aan de kroonprins. Om ook deze keer te overleven moet Kiva navigeren door een web van leugens, politieke spelletjes en intriges aan het hof. Kan ze voorkomen dat ze haar familie opnieuw kwijtraakt?

Schrijver: Lynette Noni
Oorspronkelijke titel: The gilded cage
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022595138
Ebook: 9789402318388
Uitgever: Boekerij
De verrader van Evalon

Kiva dacht dat ze wist wat ze wilde, maar haar tijd in Vallenia heeft dat veranderd. Nu moet ze alles op alles zeten om haar fout te herstellen...

Kiva dacht dat ze wist wat ze wilde - wraak. Maar haar tijd in Vallenia heeft alles veranderd. Na de gebeurtenissen in het paleis probeert Kiva er wanhopig achter te komen of haar vrienden en familie veilig zijn en, nog belangrijker, of ze haar ooit kunnen vergeven voor wat ze heeft gedaan. Maar in het koninkrijk van Evalon staat de oorlog op het punt van uitbreken en Kiva, die hieraan heeft bijgedragen, besluit haar gebroken hart opzij te zetten om te helpen.

Haar voornemen resulteert in een zoektocht die Kiva en haar bondgenoten door heel Wenderall zal voeren. Lukt het hen, met Kiva’s verraad nog vers in hun geheugen, om de missie te volbrengen voordat het te laat is?

Schrijver: Lynette Noni
Oorspronkelijke titel: The blood traitor
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022595480
Ebook: 9789402319439
Uitgever: Boekerij