Boekenplank:
Kies

Boeken van Hilary Norman

Meer over Hilary Norman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Alexandra Henry

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Hilary Norman


Overzicht

 • Blinde angst - Blind fear
 • De roep van het verleden - Château Ella
 • Dodelijk spel - Deadly games
 • Een eeuwigheid van verlangen - Fascination
 • Laura - Laura
 • Olivia - The pact
 • Onder invloed - Mind games
 • Steekspel - Twisted minds
 • Susanna - Susanna
 • Te dichtbij - Too close
 • Tussen minnaars en rivalen - In love and friendship
 • Verloren paradijs - Shattered stars

gedetailleerd overzicht

OverzichtBlinde angst
Je eerste indruk kan je laatste zijn...

Een jonge vrouw zit opgesloten in een duistere kamer van een huis midden in de staat New York. Ze is overgeleverd aan de genade van een sadistische moordenaar die iedere gevangene beschouwt als materiaal waarmee hij kan doen en laten wat hij wil.

Joanna Guthrie is naar New York gekomen om beeldhouwer Jack Donovan te leren omgaan met zijn nieuwe blindengeleidehond. Vanaf het begin af aan is zij geïntrigeerd door haar onconventionele gastheer. Toch constateert ze dat Jack een ongezonde uitwerking heeft op zijn omgeving. Soms reageert hij intens emotioneel op zijn vrienden en collega's.

Hoewel Joanna ertegen strijdt dat ze zich steeds meer aangetrokken voelt tot Jack, merkt ze ook dat ze daar eigenlijk niet welkom is. Ondertussen stelt de FBI een onderzoek in naar een aantal spoorloos verdwenen personen...
Schrijver: Hilary Norman
Oorspronkelijke titel: Blind fear
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044311778
Uitgever: The House of Books
De roep van het verleden
De roep van het verleden is het verhaal van twee ontembare vrouwen en hun zoektocht naar succes en geluk - een zoektocht die begint in Boedapest in 1919, en die via de Franse Elzas in de Tweede Wereldoorlog leidt naar de chique, Amerikaanse Hudsonvallei.

De betoverende Krisztina groeit op bij pleegouders in Hongarije, in een tijd van bloedig geweld. Onwetend van haar mysterieuze afkomst, weggerukt van haar grote liefde en verraden en verkocht door haar vader, wordt Krisztina gedwongen te trouwen met een wrede Franse baron. Met hem komt zij terecht op het Franse Chateau de Trouvere, een eeuwenoud kasteel. Als er moeilijke tijden aanbreken en de oorlog tragiek en chaos brengt, moet Krisztina vechten voor haar toekomst en die van haar prille gezin. Doortastend verandert ze het kasteel in een luxueus, succesvol hotel.

Krisztina's dochter Ella groeit op in warmte en weelde. Haar fascinerende schoonheid en talent zijn nog groter dan die van haar moeder. Maar angstaanjagende geheimen uit het verleden dringen al vroeg Ella's leven binnen. Ze vlucht met de man van haar dromen naar Amerika om daar een nieuw leven te beginnen. In de New Yorkse Hudsonvallei sticht zij Chateau Ella, haar eigen hotel dat al snel wereldberoemd wordt.

Maar dan, als de zoektocht naar het geluk eindelijk volbracht lijkt, haalt het duistere, woelige verleden moeder en dochter in. In de veilige haven die Ella voor zichzelf en haar geliefden heeft geschapen komen zeventig jaar van traditie, liefde en haat tot een adembenemende climax - en moeten Krisztina en Ella nog eenmaal op leven en dood vechten voor een gelukkige toekomst.
Schrijver: Hilary Norman
Oorspronkelijke titel: Château Ella
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789022511169
Uitgever: Boekerij
Dodelijk spel
Bedrog, ontvoering, moord. Voor hem is het maar een spelletje...

Professor in de criminologie Jake Woods is geschokt door de verdwijning van de tienerzoon van goede vrienden. Bij zijn pogingen te helpen, ontdekt hij overeenkomsten met een soortgelijke zaak in New York.

Lydia Johanssen gaat door een hel nadat haar zestienjarige zoon spoorloos is verdwenen.

Kort daarna komen er uit de database met vermiste personen nog enkele verwante zaken rollen. Het betreft allemaal tieners die drie dingen gemeen hebben: ze zien er goed uit, doen aan sport en elk van hen is verdwenen nadat hij of zij een exemplaar heeft ontvangen van Limbo, een gewelddadig, maar zeer populair computerspel.

Jake, een alleenstaande vader, begrijpt dat Lydia zich in een uiterst moeilijke situatie bevindt. Maar hoe meer hij bij de zaak betrokken raakt, hoe gevaarlijker het voor hem wordt...
Schrijver: Hilary Norman
Oorspronkelijke titel: Deadly games
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044306781
Uitgever: The House of Books
Een eeuwigheid van verlangen
Als de dochter van een Zwitserse bankiersfamilie zou Madeleine Gabriel een rijk en comfortabel leven kunnen leiden. Maar al op jeugdige leeftijd wordt zij gedreven door haar krachtige principes en haar impulsieve karakter. Als tiener loopt Madeleine weg van huis, op zoek naar haar verbannen, aan drugs verslaafde vader. Resoluut weigert zij de erfenis waar ze recht op heeft - behalve een klein maar uiterst kostbaar beeldje: Eternité.

Madeleine groeit op als een moedige, liefdevolle vrouw, die zowel grote vreugde als intens verdriet leert kennen. In het romantische Parijs van de jaren vijftig en later in New York creëert zij een nieuw leven voor zichzelf als zangeres. Maar zelfs liefde, huwelijk en moederschap kunnen haar niet beschermen tegen de hebzucht en het verraad die Eternité omringen.

Het unieke kunstwerkje werd lang geleden gemaakt door Madeleine's grootvader, ter herinnering aan de verdoemde Russische immigrante van wie hij zoveel hield en voor wie hij zijn eigen gezin verliet. Nu wordt het leven van Madeleine's zesjarige zoontje Valentin door Eternité bedreigd.

Madeleine aarzelt geen seconde om de meedogenloze ontvoerder zijn zin te geven - zelfs als dat betekent dat zij zich vrijwillig aan hem over moet geven en gedwongen wordt haar grootste angst te overwinnen...
Schrijver: Hilary Norman
Oorspronkelijke titel: Fascination
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789022519325
Uitgever: Boekerij
Laura
Ze was pas twaalf toen het gebeurde. Maar die duistere tragedie zal haar de rest van haar leven blijven achtervolgen...

 Laura Andros moet het vriendelijke Griekenland waar zij geboren is verlaten om op een Engelse kostschool haar opvoeding te voltooien. Daar wordt het jonge meisje genadeloos vernederd en geplaagd, tot zij tenslotte een wanhoopsdaad pleegt waarbij een medescholiere het leven laat. Laura komt terecht in een strenge jeugdinrichting, waar alleen haar vriendschap met de stoere winkeldievegge Augusta haar de kracht geeft te overleven.

Jaren later, als de rijke en succesvolle Amerikaanse mediamagnaat Roger Jefferson Ambler met Laura wil trouwen, grijpt zij die kans met beide handen aan - niet wetend dat Roger het schokkende geheim uit haar verleden heeft ontdekt.

Bij hem hoopt Laura de liefde en veiligheid te vinden waar zij zo intens naar verlangt. Maar Roger Ambler wil geen liefde. Hij wil een vrouw die hij kan bezitten en manipuleren: een vrouw waar hij mee kan pronken als hem dat uitkomt. En hij zal geen seconde aarzelen zijn kennis over Laura's duistere jeugdervaringen te gebruiken voor zijn eigen sinistere doeleinden. Voor Laura begint de nachtmerrie nu pas goed...
Schrijver: Hilary Norman
Oorspronkelijke titel: Laura
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789022520796
Uitgever: Boekerij


Olivia
James, Annie en Olivia kennen elkaar van de middelbare school in Londen. Hun levens raken echter onverbrekelijk met elkaar verbonden door een helikopterongeluk, waarbij hun ouders om het leven komen. Samen vechten zij tegen het verdriet, de pijn en de wanhoop. Na hun middelbare schooltijd beloven ze altijd voor elkaar klaar te staan, wat er ook gebeurt en hoe verschillend hun levens ook mogen verlopen.

Annie is de eerste die James en Olivia na jaren om hulp vraagt. Haar 'perfecte' huwelijk blijkt helemaal niet zo rooskleurig en ze dreigt te bezwijken onder de zware taak haar jonge kinderen goed op te voeden.

Een paar jaar later komt James in de problemen. Als zijn ambitieuze vrouw hem plotseling verlaat en dreigt het succesvolle reclamebureau te vernietigen dat hij samen met haar heeft opgebouwd, zijn het Annie en Olivia die hem weer overeind helpen.

Olivia is altijd de sterkste van het groepje geweest: onafhankelijk en eigengereid. Als Olivia ontdekt dat het ongeluk waarbij hun ouders om het leven kwamen, geen ongeluk was, wordt de grond onder haar voeten weggeslagen.

Op jacht naar de waarheid, bijt ze zich vast in het spoor dat ze gevonden heeft. Olivia is vastberaden haar vrienden niet te betrekken in de levensgevaarlijke situatie waarin ze terecht is gekomen... Ze moet en zal het in haar eentje klaren.
Schrijver: Hilary Norman
Oorspronkelijke titel: The pact
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789022524756
Uitgever: Boekerij
Onder invloed
Sommige spelletjes zijn dodelijk...

De veertienjarige Cathy Robbins wordt op een ochtend aangetroffen tussen haar vermoorde moeder en stiefvader. Ze zit onder het bloed en is in shock, maar lichamelijk mankeert ze niets.

Rechercheur Sam Becket leidt het onderzoek naar de dubbele moord. Samen met psychologe Grace Lucca probeert hij Cathy, die sinds het drama nog niets heeft gezegd, aan het praten te krijgen.

Als er vlak daarna twee slachtoffers vallen die een link met Cathy hebben, krijgt de zaak een onverwachte wending. Van onschuldig slachtoffer wordt Cathy hoofdverdachte en verdwijnt ze achter de tralies.

Alleen psychologe Grace, die een goed contact met Cathy heeft opgebouwd, blijft geloven in haar onschuld. Maar Sam vertrouwt het niet, zeker niet als Cathy na haar bevrijding bij Grace in huis komt wonen...
Schrijver: Hilary Norman
Oorspronkelijke titel: Mind games
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789051084122
Uitgever: The House of Books
Steekspel
Iedere familie heeft een geheim...

Als Matthew Gardner voet zet in het huis in Hampstead dat aan de eerste echtgenoot van zijn nieuwe vrouw toebehoort, heeft hij geen idee wat hem te wachten staat.

Al spoedig merkt hij dat het huwelijk met Caroline oneindig meer problemen gaat opleveren dan hij had gedacht. Want twee van haar tienerdochters, Flic en Imogen, kunnen hem niet uitstaan, hoewel ze in het bijzijn van anderen aardig tegen hem zijn.

Maar Matthew laat zich niet zomaar intimideren. Als een van de meisjes een levensgevaarlijke grap uithaalt met het eten, is dat het begin van een verbijsterend steekspel.

Flic en Imogen - twee jonge psychopaten in de dop - stellen alles in het werk om van hun stiefvader af te komen. Dan blijkt dat ze bereid zijn meedogenloos op te treden...
Schrijver: Hilary Norman
Oorspronkelijke titel: Twisted minds
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044308426
Uitgever: The House of Books
Susanna
Voor buitenstaanders lijkt het leven van de jonge Susanna van Dusen een droom die werkelijkheid is geworden: met haar ingetogen schoonheid heeft ze als fotomodel in korte tijd een plaats aan de top veroverd. Bovendien is ze gelukkig getrouwd met de talentvolle fotograaf Hawke, die haar wereldberoemd zal maken.

Susanna's sprookjesleven is echter slechts schone schijn, een façade waarachter een gekwetste, rusteloze vrouw schuilgaat. Al jarenlang probeert zij angstvallig haar pijnlijke jeugd te vergeten, tot nu toe met succes. Maar wanneer Hawke volkomen onverwachts overlijdt, staat Susanna er alleen voor.

Vertwijfeld wendt ze zich tot Hawkes vriend Peter Strauss, die haar steun en toeverlaat wordt. Samen ontdekken ze dat Susanna niet voor niets haar herinneringen zo diep heeft weggeborgen. Om in het reine te komen met haar verleden moet Susanna de waarheid onder ogen durven zien. Maar daarmee riskeert ze iedereen van wie ze houdt te verliezen...

Susanna is een roman over een gevoelige jonge vrouw die ondanks alle tegenslagen de kracht weet te vinden om te overleven. Nu rest haar nog de afrekening met een laatste nachtmerrie...
Schrijver: Hilary Norman
Oorspronkelijke titel: Susanna
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789022522745
Uitgever: Boekerij
Te dichtbij
Nick Miller weet niet wat hem overkomt. Zijn schoonzus was bijna overleden door een 'ongeluk' dat bedoeld bleek voor zijn vrouw. De politie zit hem op de hielen en verdenkt hem van een aantal ernstige misdrijven. Het gaat helemaal fout met zijn carrière...

Nick heeft aanvankelijk geen flauw idee wie hem kapot wil maken. Of het moet Holly Bourne zijn, met wie hij ooit een affaire had die helemaal verkeerd afliep. Maar Holly is nu gelukkig getrouwd en woont duizenden kilometers ver weg - denkt Nick.

Toch wordt zijn onbehaaglijke vermoeden steeds sterker. En Nick maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid van zijn vrouw Nina, die zwanger is...
Schrijver: Hilary Norman
Oorspronkelijke titel: Too close
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789051083446
Uitgever: Areopagus


Tussen minnaars en rivalen
Om het leven van haar dochter te redden moet Alexandra haar de schokkende waarheid vertellen; het geheim dat ze al negentien jaar koestert dient ontsluierd te worden...

Het begon dertig jaar geleden, toen een wanhopig joods vluchtelingetje zijn lot in handen van een Zwitserse jongen legde. Een ontmoeting die de twee mannen voorgoed zal verbinden, dwars door alle jaren heen, vol hartstocht en verraad. Totdat Alexandra in hun leven komt, en de vrienden in bittere rivalen veranderen.

Daniël: als joodse jongen ontvlucht Daniël de nazi-dreiging in zijn vaderland. In het veilige Zwitserland bouwt hij aan wat later, in Amerika, een briljante carrière zal worden. Zijn angst voor het verleden verlaat hem echter nooit - een verleden dat hem telkens onverwachts weer inhaalt.

Andrea: Grand-Prix-autoraces zijn zijn lust en zijn leven, ook al vervreemd deze hobby hem van zijn familie. Andreas is een geboren kampioen... totdat het geluk hem in de steek laat. Dan pas wordt zijn moed tot het uiterste beproefd.

Alexandra: de beeldschone, zelfstandige en getalenteerde schilderes offert haar kunst op voor haar echtgenoot. Toch zal haar liefste wens niet in vervulling gaan. Haar liefde stelt haar voor een gruwelijk dilemma.

Van het verscheurde Duitsland in de Tweede Wereldoorlog naar de veilige neutraliteit van Zwitserland; van de glamour en luxe van New York naar de chique Franse Rivièra. Veertig jaar vol omzwervingen, dromen en conflicten. Veertig jaar om de waarde, maar vooral de prijs, van liefde en vriendschap te leren kennen.
Schrijver: Hilary Norman
Oorspronkelijke titel: In love and friendship
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789022509555
Uitgever: Boekerij
Verloren paradijs
Aan het rustige leventje van het jonge gezin Cesaretti komt plotseling een einde als Serafina - moeder van vijf kinderen - in een vlaag van waanzin zichzelf en het huis in brand steekt. Haar man en de baby komen hierbij om. Hun dochtertje Giulietta wordt zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. De andere kinderen - Vittorio, Francesca en Luciano - worden ondergebracht bij hun tante Livia, die in een Florentijns palazzo woont.

Al snel ontdekken de kinderen dat Livia hen verafschuwt. Maar ze koesteren geen enkele argwaan als deze verteld dat Giulietta aan haar verwondingen is overleden. In werkelijkheid heeft Livia het arme meisje in een weeshuis gestopt, omdat ze niet van plan is een hulpbehoevend kind te verzorgen. Voor de kinderen is de maat echter vol als Livia Francesca voor straf in een kelder met ratten stopt. Ze besluiten naar Amerika te vluchten.

Vittorio denkt heel even dat het hem zal lukken zijn droom - met zijn broertje en zusje naar het verre Amerika te vluchten - waar te maken. Dan hoort hij een vreemde zijn naam roepen en weet hij dat zijn ondergang nabij is...

Luciano wordt door een detective opgepakt en blijft in Italië. In de loop der jaren krijgt hij last van vreemde, onverklaarbare dromen, waardoor hij begint te geloven dat zijn doodgewaande tweelingzusje Giulietta nog leeft...

Francesca gaat uiteindelijk alleen naar Amerika. Na een moeilijke beginperiode wordt zij een succesvol fotografe maar ondanks haar succes, kan zij haar fascinerende Italiaanse jeugdliefde niet vergeten...

Giulietta wordt in het weeshuis toevertrouwd aan de zorgen van een arts, die haar adopteert en meeneemt naar Engeland. Op een dag ontvangt zij een brief van een onbekende vrouw die beweert haar zusje te zijn...

Francesca keert na jaren terug naar Italië om een belofte in te lossen. Zij zet hierdoor de hereniging van de Cesaretti's in gang. Maar al spoedig blijkt dat de trauma's uit hun jeugd nog niet verwerkt zijn en dat het verleden nog onaangename verrassingen in petto heeft.
Schrijver: Hilary Norman
Oorspronkelijke titel: Shattered stars
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789022514924
Uitgever: Boekerij