Boekenplank:
Kies

Boeken van Meg O'Brien

Meer over Meg O'Brien

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1932 / Overleden: 2008

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Sinister plan - The last cheerleader
  • Het stille kind - Crashing down
  • Fataal bewijs - Gathering lies

Abby Northrup

  1. Blind vertrouwen - Sacred trust
  2. Argeloos doelwit - The final kill

gedetailleerd overzicht

OverzichtSinister plan
Literair agent Mary Beth Conahan heeft niets te klagen. Ze heeft al een aantal bestsellers verkocht, en financieel gaat het met haar voor de wind. Dan worden in korte tijd haar ex-man en twee van haar auteurs vermoord. De enige link tussen de mannen is Mary Beth zelf; reden voor de politie om haar als verdachte aan te merken. Alsof ze nog niet genoeg problemen heeft, staat kort daarna een oude schoolvriendin op de stoep - platzak, uitgehongerd en doodmoe.

Lindy verteld dat ze door haar man, Roger van Court, uit hun huis is gezet en dat hun dochtertje in levensgevaar verkeert door de smerige zaakjes waarbij Roger betrokken is. Dat Roger een monster is, weet Mary Beth allang: ooit heeft ze dat aan den lijve ondervonden. Vanwege deze nachtmerrie uit het verleden, en omdat ze een oude vriendin niet in de steek wil laten, besluit ze Lindy te helpen.

Meteen blijkt dat ze gevaar loopt. Bovendien rijst het vermoeden dat Lindy iets voor haar verbergt. Terwijl de politie haar op de hielen zit, raakt Mary Beth verstrikt in een sinister complot - en doet ze een verbijsterende ontdekking...
Schrijver: Meg O'Brien
Oorspronkelijke titel: The last cheerleader
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789034752130
Uitgever: Harlequin
Het stille kind
'Hij is zeker vooral goed met probleemkinderen, hè?'
'Geweldig. Hij doet altijd zo zijn best om ze extra aandacht te geven.'


Carrie Holt heeft het allemaal achter zich gelaten. De pijn, de angst, de schaamte. Alle traumatische herinneringen zijn netjes opgeborgen op een plek waar ze geen kwaad meer kunnen. Ze heeft carrière gemaakt en staat op het punt om door te breken als auteur. Niet slecht voor iemand die van zo ver moest komen.

Dan komt ze onverwacht oog in oog te staan met de man die haar jeugd tot een hel heeft gemaakt. Hij blijkt plaatselijk een prominent televisiepresentator te zijn geworden, met schokkend veel macht in zijn omgeving. Macht die hij nog steeds misbruikt.

En plotseling is er nog maar één ding belangrijk: Christopher Jamison Breen ontmaskeren als het monster dat hij is. Hem kapotmaken zoals hij haar kapot heeft gemaakt.
Schrijver: Meg O'Brien
Oorspronkelijke titel: Crashing down
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789085500599
Uitgever: Mira Books
Fataal bewijs
In Seattle wordt een prostituee mishandeld en verkracht door vijf mannen - politiemannen, volgens het slachtoffer. Vóór de zaak voor de rechter kan komen, wordt de vrouw vermoord. Maar haar advocate heeft een cruciaal bewijsstuk in handen.

Omdat Sarah Lansing niet meer weet wie ze bij justitie kan vertrouwen, besluit ze zich terug te trekken om de zaak op papier te zetten. Een kleine schrijverskolonie op het eilandje Thornberry lijkt een veilige haven, totdat een verwoestende aardbeving aan die illusie een eind maakt. Communicatie met de buitenwereld is niet meer mogelijk. Samen met vijf andere gestrande vrouwen is ze geheel op zichzelf aangewezen.

Dan spoelt er een man aan op het eiland. Hun redding? Sarah heeft daar zo haar twijfels over, vooral omdat de man geen onbekende voor haar is. Wanneer er niet lang daarna nog een tweede man opduikt - ditmaal een volslagen vreemde - en een van de vrouwen vervolgens onder verdachte omstandigheden om het leven komt, begint ze te vermoeden dat ze een moordenaar in hun midden hebben.

Maar wie? Een van de mannen? Een van de vrouwen? Steeds duidelijker wordt dat iemand van hen iets verbergt wat hun allemaal noodlottig kan worden.
Schrijver: Meg O'Brien
Oorspronkelijke titel: Gathering lies
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789085500179
Uitgever: Mira Books

Abby NorthrupBlind vertrouwen
Op een grauwe regenachtige ochtend wordt het levenloze lichaam van Marti Bright gevonden. Vooral de wrede manier waarop ze aan haar eind is gekomen - ze is gemarteld en daarna vastgespijkerd aan een kruis - is schokkend.

Overmand door verdriet probeert Abby Northrup, Marti's beste vriendin, te achterhalen wat er is gebeurd. Haar speurtocht leidt naar hun verleden, naar de tijd dat ze samen in het klooster zaten en naar het geheim dat ze vijftien jaar lang deelden.

Dan ontdekt Abby dat Marti, de vrouw die ze zo goed dacht te kennen, ook voor haar geheimen had. En dat hun levens zijn verbonden op een manier die zelfs zij niet kon vermoeden. Ze weet nu dat de moordenaar haar kent en dat ze de volledige waarheid moet achterhalen - vóórdat ze zelf het volgende slachtoffer wordt...
Schrijver: Meg O'Brien
Oorspronkelijke titel: Sacred trust
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789085500902
Uitgever: Mira Books
Argeloos doelwit
Nu Abby Northrup een voormalig klooster heeft gekocht en opgeknapt, wil ze zich het liefst zo afzijdig mogelijk houden van de wereld, die haar zo weinig goeds heeft gebracht. Ze richt zich volledig op haar nieuwe taak in het leven: een veilig onderkomen bieden aan mishandelde vrouwen en hun kinderen.

Dan staan ineens midden in de nacht een goede vriendin, Alicia Gerard, en haar dochter voor de deur, op zoek naar een schuilplaats. Voor Abby erachter heeft kunnen komen voor wat of voor wie de twee op de vlucht zijn, is Alicia spoorloos verdwenen en laat de FBI al weten dat ze naar haar op zoek zijn in verband met een moord.

Maar moord is niet het enige waar Alicia bij betrokken lijkt te zijn. Langzaam maar zeker komt Abby steeds meer te weten over haar vriendin. Tegen wil en dank raakt ze verstrikt in een web van moord, samenzwering en hoogverraad. Vastbesloten de waarheid omtrent Alicia's verdwijning te achterhalen, gaat ze naar haar op zoek. Gaandeweg komt ze steeds meer alleen te staan, want niemand blijkt te vertrouwen...
Schrijver: Meg O'Brien
Oorspronkelijke titel: The final kill
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789034751874
Uitgever: Harlequin