Boekenplank:
Kies

Boeken van Sofi O'Bryan

Meer over Sofi O'Bryan

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Liefde bij kaarslicht
Wanneer de lieftallige journaliste Maggie Reardon een opdracht aanneemt die haar naar Rome zal voeren, hoopt ze het verhaal van haar carrière te schrijven. Maar haar reis naar Rome is ook een vlucht die haar moet helpen om de rijke playboy te vergeten met wie ze een kortstondige affaire had.

De schoonheid van Italië en de charme van Rome missen hun uitwerking niet, en voor Maggie het beseft is ze weer tot over haar oren verliefd; op de eeuwenoude stad en op de knappe, maar agressieve journalist Alex Parisi. Alex doet onderzoek naar de achtergronden van het Italiaanse terrorisme, terwijl Maggie onderzoekt hoe het de oorlogsbaby's is vergaan, van wie de vaders, Amerikaanse soldaten, de Italiaanse moeders in de steek hebben gelaten. Hun naspeuringen brengen hen van de duistere achterbuurten van Rome naar het luxueuze paleis van de graaf en gravin van Sciarra, waarbij de mysteries steeds ondoorzichtiger worden.

De aantrekkingskracht die Alex op Maggie uitoefent is bijna onweerstaanbaar, vooral als ze elkaar bij kaarslicht in de ogen kijken. Maar wat moet Maggie denken van Alex' merkwaardige relatie met het exotische fotomodel Gabriella, van zijn geheimzinnigheid en zijn plotselinge verdwijningen? Is Alex een leugenaar, zoals al die andere mannen? Of zou het toch de man van haar leven kunnen zijn?
Schrijver: Sofi O'Bryan
Oorspronkelijke titel: Roman candles
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789068790504
Uitgever: Phoenix