Boekenplank:
Kies

Boeken van Jenny Offill

Meer over Jenny Offill

Genre: Roman

Geboren: 1968

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jenny Offill


Overzicht

  • De laatste dingen - Last things
  • Verbroken beloftes - Dept. of speculation
  • Weersverwachting - Weather

Dubbel uitgegeven titels

  • Afdeling ongewisse zaken - zie Verbroken beloftes
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatste dingen

Grace leert veel van haar fantasierijke moeder Anna: een eigen geheimtaal, alles over zeldzame vogelsoorten, en hoe je het beste een foto kunt maken van het monster dat zich in het meer verstopt. Dan besluit Anna dat Grace niet meer naar school hoeft. Ze geeft haar voortaan zelf les. Er staat maar één onderwerp op het programma: de geschiedenis van de wereld van het begin tot het eind.

De vader van Grace heeft te laat in de gaten dat zijn vrouw en dochter steeds verder van de realiteit af drijven. Wanneer het gezin uiteenvalt, moet Grace kiezen tussen haar ouders. Het is het begin van een bijzondere reis, die haar naar alle uithoeken van het land én van haar verbeelding brengt.

Schrijver: Jenny Offill
Oorspronkelijke titel: Last things
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044535495
Ebook: 9789044535501
Uitgever: De Geus
Verbroken beloftes

Ze is jong, dapper en heeft onbezonnen, hoopvolle toekomstplannen. Ze trouwt, krijgt een kind en is gelukkig. Maar dan, langzaam en stilletjes, verandert er iets. Hoewel ze had gehoopt dat de liefde voor twee mensen haar compleet zou maken, voelt ze zich niet zo. Er zit nog zo veel scheef in haar hart. Ze becommentarieert haar leven, terwijl het uit haar vingers dreigt te glippen.

Schrijver: Jenny Offill
Oorspronkelijke titel: Dept. of speculation
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044536898
Ebook: 9789044533989
Uitgever: De Geus
Weersverwachting

Lizzie heeft een baantje als bibliothecaresse aan de universiteit waar ze eigenlijk wilde promoveren. Ze voelt zich verantwoordelijk voor haar ex-verslaafde broer, wat ten koste gaat van aandacht voor haar eigen leven - en dat van haar man en kind.

Dan vraagt haar voormalige promotor Sylvia, een klimaatwetenschapper en populaire podcasthost, of ze wil helpen met de groeiende toestroom aan brieven en mails. Lizzie begint vragen te beantwoorden van klimaatangstigen en religieuze eindtijddenkers.

Naarmate ze zich meer verdiept in rampenpsychologie en overlevingsstrategieën raakt ze steeds minder in staat een goede overlevingsstrategie voor zichzelf te bepalen, niet alleen voor een mogelijke apocalyptische toekomst, maar ook voor het hier en nu.

Schrijver: Jenny Offill
Oorspronkelijke titel: Weather
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044543377
Ebook: 9789044543339
Uitgever: De Geus

Dubbel uitgegeven titelsAfdeling ongewisse zaken

Zie voor de beschrijving van dit boek: Verbroken beloftes.

Schrijver: Jenny Offill
Oorspronkelijke titel: zie Verbroken beloftes
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044546088
Uitgever: De Geus